Dolar 32,5342
%-0.02
Euro 34,9602
%0.38
Altın 2.429,440
%0.26
Bist-100 9.708,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de Protestan birliği ve müftülükten Gazze isyanı

AK Parti'de Protestan birliği ve müftülükten Gazze isyanı

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Protestan Baptist Birliği İzmir Temsilcisi Ertan Çevik ve İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamak amacıyla ortak basın açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 27.07.2014 - 12:36
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ – AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamak amacıyla ortak basın açıklaması yaptı.AK Parti İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıda, Protestan Baptist Birliği İzmir Temsilcisi Ertan Çevik ve İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül’de hazır bulundu.Basın açıklamasında yaklaşık 650 sivilin ölümüne neden olan saldırıların bir an önce sona erdirilmesi istendi. Toplantı sonunda, Müftü Yardımcısı Gül, saldırılarda hayatını kaybedenler için dua okudu.

DELİCAN: İSRAİL HALKI DA RAHATSIZ
Filistin’de yaşananların da kabul edilemeyeceğini söyleyen İl Başkanı Delican, “Filistin’de yaşananlar büyük bir trajedi. İsrail halkı belki bu olanlar için suçlanamaz. Ama mevcut hükümet, kadın ve çocuk demeden 650’den fazla kişiyi öldürdü. Siyonist yönetim bu bölgeyi yok etmeyi amaçlıyor ve bu durum İsrail halkını da rahatsız ediyor” dedi.

SAİT’TEN MAVİ MARMARA MESAJI
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise, Mavi Marmara gemisinin Filistin’e yardım etmek için yola çıkabileceğini kaydetti. Sait, “İsrail, hastanelere, camilere hatta hristiyanlara da saldırıyor. Bu saldırılar herkesin içinde bir acıdır. Bizim karşımızda olan Yahudiler değildir. Bizim İzmir’de ve başka yerlerde olan Yahudilere karşı bir tutumumuz yok. Dünyadaki birçok Yahudi de bu saldırıları kınıyor.Gazze’de bulunan bir rahip, Müslümanların klişeye sığınabileceğini ve isterlerse burada namaz kılabileceklerini söyledi. Bu da işin güzel tarafıdır. İsrail bu saldırılarla kendi kuyusunu kazıyor. Şu anda orada ticaret durdu ve adeta bir hava ablukası altındalar. Bu saldırılar bir an önce bitmelidir Bana, Mavi Marmara gemisinin tekrardan yola çıkabileceği yönünde kesin olmayan bir bilgi geldi. Bu konu da ilerleyen günlerde gündeme gelebilir” dedi.



ÇEVİK:TÜM PROTESTOLARI DESTEKLİYORUZ
Baptist Birliği İzmir Temsilcisi Ertan Çevik ise, Filistin’de yaşanan zor durumun herkesi üzdüğünü belirterek, “Maalesef hiç ummadığımız şekilde Filistin’de ateşkes bozuldu. Türkiye’de yaşayan hristiyanlar olarak Filistin’de yaşananlar bizim için çok üzücü. Onların acıları bizim acımızdır. Onların yaşadıkları durum hepimizin ortak acısıdır. Türkiye’de bu saldırılara karşı çıkmak için yapılan tüm protestoları destekliyoruz. Tüm kutsal kitaplarda Allah’ın yarattığı canı sadece onun alacağı açıktır. Buradan katliamın son bulması yönünde çağrıda bulunuyoruz” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.