Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de 4 ilçede sandık mesaisi! Dikili'de delege şoku!

AK Parti'de 4 ilçede sandık mesaisi! Dikili'de delege şoku!

Beşinci olağan kongre sürecinin devam ettiği AK Parti’de hafta sonu Çiğli, Menemen, Ödemiş ve Beydağ’da sandık kurulacak. Geçtiğimiz pazar günü kongrenin yapıldığı Dikili’de yeni başkan Zafer Afyon için sadece 22 delegenin oy kullanması şok etkisi yarattı. Afyon’un 2009’da MHP’den Dikili Belediye Başkan Adayı olması nedeniyle delegenin “Teşkilata uzak bir isim. Bize seçim kaybettirdi” diyerek sandığa gitmediği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 25.11.2014 - 11:48
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti’de Beşinci Olağan Kongre takvimi  işlerken, Bayındır, Tire, Kemalpaşa, Karşıyaka, Beragama, Kınık ve Dikili’de seçim yapıldı. Genel Merkez’in talimatıyla kongreler tek adaylı yapılırken, hafta sonu dört ilçede daha seçim yapılacak. Cumartesi günü Çiğli ve Menemen’de, Pazar günü ise Beydağ ile Ödemiş’te sandık kurulacak.

"AK Parti Ankara’da İzmir mesaisi:8 ilçe görüşme odasında" Haber için tıklayınız

ÇİĞLİ’DE KANER DEVAM EDECEK
Bu ilçelerde kongreye tek aday olarak girecek isimler netleşti. Çiğli’de parti yola mevcut başkan Özgür Kaner’le devam edecek. Daha önce ilçe başkanlığına devam etmeye sıcak bakmayan Kaner’in ikna edildiği öğrenildi. Çiğli için Ankara’ya isim davet edilmemişti.

MENEMEN’DE ÇETİN
Çiğli gibi mevcut başkanla yola devam edilecek ilçelerden biri de Menemen oldu. Mevcut ilçe başkanı Mithat Çetin, cumartesi günkü kongreye tek aday olarak girecek.

ÖDEMİŞ’TE ZORUNLU DEĞİŞİM
AK Parti’nin yerel seçimlerde kazandığı 6 ilçe arasında olan Ödemiş’te ilçe başkanı Ali Hadim’in milletvekilliği adaylığı düşünmesi nedeniyle değişim yaşanacak. İl Başkanlığı, Ankara’ya çağrılan 3 isim arasında olan ilçe yöneticisi Halil Demir'de karar kıldı.Demir, Pazar günkü kongre sonrası Ödemiş’te partinin yeni ilçe başkanı olacak.

BEYDAĞ’DA YENİ İSİM
Öte yandan Pazar günü kongrenin yapılacağı Beydağ’da da değişim yaşanacak. Mevcut başkan Hasan Sezer’in iş temposunu gerekçe göstererek yeni dönem için “yokum” demesi nedeniyle yapılan istişareler sonucu iki isim ön plana çıktı. Ankara’ya çağrılan ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Süleyman Soylu’yla görüşen Asil Aydoğdu ve Hüseyin Ay’dan biri  aday olarak tebliğ edilecek.

DİKİLİ’DE ŞOK
Öte yandan AK Parti’de Dikili şoku yaşanıyor. Pazar günü yapılan kongrede ilçe başkanlığında değişim yaşandı. Levent Bahçıvan’ın yeni dönemde görev almak istememesi nedeniyle yapılan istişareler sonucunda parti Zafer Afyon’da karar kıldı. Afyon kongreye tek aday olarak girerken 400 delegeden 134’ü kongreye giderek haziruna imza attı ancak  sadece 22’si oy kullandı. 2009 yılında MHP’den Dikili Belediye Başkan adayı olan Afyon’un için delegenin “Teşkilata uzak bir isim. Bize seçim kaybettirdi” diyerek sandığa gitmediği belirtildi. Eski ilçe başkanı Levent Bahçıvan'ın da yakın çevresine "Ben il başkanlığı ve Genel Merkez'i uyarmıştım" dediği öne sürüldü.Afyon'un yönetiminde 20 asil 20 yedek olmak üzere 40 kişi bulunuyor. Sandıktan çıkan sonuç, "Yönetimi de mi oy vermedi" eleştirilerine neden oldu.

KÖRÜKLÜ DEVAM
AK Parti, 7 Aralık'ta yapılacak Bornova kongresinde Aslan Keskin'i ilçe başkan adayı gösterirken, Karabağlar'da mevcut İlçe Başkanı Erol Körüklü, Torbalı'da da mevcut başkan Hasan Akbıyık'la yola devam edilecek.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.