Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti binasına operasyon

AK Parti binasına operasyon

AK Parti Kartal İlçe binasına silahlı bir kişi girdi. Saldırgan özel harekat ekiplerinin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi.

  • Ege Postası
  • 01.04.2015 - 11:28

AK Parti Kartal İlçe binasına silahlı bir kişi girerek binayı boşalttı. Polis binanın önünden geçen yolu kapattı. Özel harekat ekiplerinin operasyonuyla binaya giren kişi gözaltına alındı.

İstanbul Kartal, Üsküdar Caddesi'nde Ak Parti Kartal İlçe teşkilatı binasına giren silahlı bir binayı işgal etti. Binadakileri dışarı çıkaran şahıs, 7 katlı binanın en üst katındaki iki pencere camını kırdı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis çevre güvenliği aldı.



ÖZEL HAREKAT OPERASYONDA

AK Parti Kartal İlçe binasına özel harekat ekipleri giriş yaptı.

GÖZALTINA ALINDI

AK Parti Kartal İlçe binasına giren kişi etkisiz hale getirilip gözaltına alındı.


AK Parti Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Çakır, bir saldırganın kısa süre işgal ettiği parti binasında yaşananları anlattı: "Bir arkadaşımızın ayağına doğru ateş etti; silahı herhalde kurusıkıydı. İki tane silahı ve bombası olduğunu söyledi. 'Binayı boşaltın' dedi. Biz de boşalttık"

Kartal, Üsküdar Caddesi'nde AK Parti Kartal İlçe teşkilatı binasına giren silahlı bir kişi etkisiz hale getirilip gözaltına alındı. Umutcan Tosuncu adlı saldırganın eylem sırasında zaman zaman ateş ettiği silahın kurusıkı olduğu anlaşıldı. Eylemi gerçekleştirme amacı anlaşılamayan saldırganın içeri girdiğinde binada olan görgü tanığı olayın ayrıntılarını anlattı.

'BİR ARKADAŞIMIZIN AYAĞINA DOĞRU ATEŞ ETTİ'
7 katlı binanın en üst katında gerçekleşen olay esnasında ilçe binasında bulunan AK Parti Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Beyler Çakır saldırganın bir anda içeri girdiğini belirterek, "Elinde silah vardı. Silahla bir arkadaşımızın ayağına doğru ateş etti ama herhalde kurusıkıydı silah. İki tane silahı ve bomba olduğunu söyledi. İlçe binasını boşaltmamızı istedi, arkadaşları aldık dışarı çıktık. Herhangi bir şey söylemedi. Sadece 'Boşaltın' dedi. Biz de boşalttık ve tek başına içerde kaldı. kapının arkasına sandalyeleri falan koydu. Toplantı odasına girip camları kırarak oraya bir bayrak astı. Neden yaptığına dair herhangi bir şey söylemedi" dedi.

KILIÇ MOTİFİ EKLENMİŞ TÜRK BAYRAĞI ASTI
AK Parti Kartal İlçe teşkilatının bulunduğu binanın 7. katına 11.15 sıralarında çıkan şüpheli içerde bulunanları silah ve üzerinde bomba olduğu tehdidiyle dışarı çıkardı. İki pencere camını kıran saldırgan üzerinde kılıç motifinin de olduğu bir Türk Bayrağını cama astı. Görgü tanıkları bu sırada saldırganın bir el de ateş ettiğini söyledi. Çevrede güvenlik önlemlerinin alındığı sırada cama çıkan şüphelinin çevredekilere hitaben bağırdığı görüldü. Söylediklerinin bir kısmı anlaşıldı, ancak bir kısmı da anlaşılmadı. Anlaşılan bölümde, "Bu vatan için hiçbir şey yapmıyor, sanki her şeyi o yaptı. Irak'ı dolaştı, Suriye'de dolaştı, her yerde kan akıttı, sıra Türkiye 'ye geldi" diye bağırdığı görüldü.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ, AMACI BİLİNMİYOR
Bölgeye gönderilen takviye Özel Harekat Timlerinin olay yerine gelmesinin ardından binaya giren polisler saldırganı gözaltına alıp binadan çıkardı. Binadan çıkarılan şüphelinin adının Umutcan Tosuncu, elindeki silahın da kurusıkı olduğu belirlendi.
Tosuncu'nun eylemi ne amaçla gerçekleştirdiğiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.