Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten ABD'ye tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten ABD'ye tepki

ABD'nin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırma kararına tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Tümüyle yanlış bir karardır. Rum yönetimi Ada'da istikrarsızlığı ve çözümsüzlüğü üreten taraftır. Bu karar, Rum yönetiminin hukuksuz taleplerini teşvik etmektir'' dedi.

  • Ege Postası
  • 02.09.2020 - 12:46

ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu 33 yıl sonra kaldırma kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı ve KKTC yönetimi, Doğu Akdeniz’de gerginliğin azaltılması amacıyla çaba harcanan bir dönemde alınan karara tepki gösterdi.

Bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

''TÜMÜYLE YANLIŞ BİR KARAR''

Twitter'dan açıklama yapan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

''ABD'nin Kıbrıs Rum Yönetimine yönelik silah ambargosunu kaldırması tümüyle yanlış bir karardır. Rum yönetimi Ada'da istikrarsızlığı ve çözümsüzlüğü üreten taraftır. Bu karar, Rum yönetiminin hukuksuz taleplerini teşvik etmektir. Türkiye ve KKTC, hukuk, diplomasi ve hakkaniyet dışında hiçbir yolla karar almaya zorlanamaz. Biz hakkaniyet temelinde müzakereden yanayken, Yunanistan korsan anlaşmalarla bu zemini tahrip etmiştir. Güney Kıbrıs Yönetimi asla Kıbrıs Türklerinin haklarını gasbedemez.''

''TÜRKİYE HİÇBİR HAKSIZLIĞA İZİN VERMEYECEKTİR''

Çelik, Türkiye'nin garantör ülke olarak KKTC'nin hak ve menfaatlerini korumaya muktedir olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımızın mesajı açıktır; hak ve menfaatlerimiz konusunda hiçbir dayatmayı kabul etmeyiz ve asla taviz vermeyiz. Türkiye, KKTC’ye yapılmak istenen hiçbir haksızlığa izin vermeyecektir" değerlendirmesinde bulundu. (NTV)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.