Dolar 32,4885
%-0.16
Euro 34,9697
%0.41
Altın 2.432,330
%0.38
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir klavye başında: Diren Menderes!

AK Parti İzmir klavye başında: Diren Menderes!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Yamanlar'ın ardından kurmayı planladığı ikinci katı atık bertaraf tesisi için Menderes ilçesini adres seçtiği yönündeki iddiaların duyulması ile birlikte tartışmalar kent gündeminin yanı sıra sosyal medyada da baş sıralara oturdu. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun açıklamaların ardından, AK Parti milletvekilleri ve belediye meclis üyeleri başta olmak üzere #direnMENDERES başlığı altında çöp direnişi başlatıldı.

  • Ege Postası
  • 22.12.2014 - 23:56
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  Çöp tartışmalarının yeniden alevlendiği Menderes'te Taksim Gezi Parkı olaylarından esinlenen AK Parti'li isimler ve vatandaşlar çöp nöbetine başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar'ın ardından kurmayı planladığı ikinci katı atık bertaraf tesisi için Menderes'te karar kılmasının duyulması üzerine sosyal medyada örgütlenen birçok vatandaş attıkları ilginç tweet'ler ile Başkan Aziz Kocaoğlu'nu topa tutarken, kısa süre içerisinde binlerce mesajla tepkilerini dile getirdi.
 
SOSYAL MEDYADA ÇÖP İSYANI
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kuzey aksına yapılması planlanan ikinci katı atık bertaraf tesisi projesi açıklanamadan başlayan siyasi tartışmalar kent gündeminin başlıca konusu oldu. Geçtiğimiz yılki Gezi parkı olayları sırasında sosyal medya sitesi tweeter üzerinde açılan #direnMENDERES hashtag'i bu sefer de çöp direnişinin buluşma noktası oldu. Menderesli vatandaşların "Mandalina kokan ilçemizde çöp istemiyoruz" sözleri ile tepki gösterdiği tesisle ilgili paylaşımlarda baş sırayı AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve AK Partili meclis üyelerinin de aralarında yer aldığı siyasetçiler çekerken, Menderes sakinleri kısa sürede binlerce ilginç mesaj attı.
 

ŞENGÜL DE İSYANA ORTAK OLDU
ÇED süreci başlayan Karşıyaka Yamanlar'daki tesis gibi çevreci, enerji üreten, kapalı devre ve kompozit yapıyla işletileceği duyurulan ancak uygun yer aranan katı atık bertaraf tesisi için Menderes'in seçildiğinin duyulması üzerine Ankara ve diğer şehirlerden örnekler vererek Kocaoğlu'na seslenen internet kullanıcıları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten yardım istedi. Sosyal medya üzerinde örgütlenen İzmirliler, Gezi olaylarına da göndermede bulunmayı ihmal etmeyerek, gençliği çöp tesisine karşı direnmeye davet etti.
 
TEPKİ SADECE ÇÖPE
Diğer yandan, İzmir'in havasına, temiz su kaynaklarına ve de doğasına sahip çıkmaya davet eden sosyal medya üzerinde örgütlenen kullanıcıların akşam saatlerinde atmaya başladıkları mesajlarda taş ocakları, RES'ler, balık çiftlikleri, termik santraller, maden ocakları, altın madenleri gibi kentin başlıca tartışma konusu olan ve doğayı tehdit eden birçok önemli konuya değinmemesi ise dikkat çekti. Siyasi içerikli gönderilerin yoğunlukta bulunduğu başlık altındaki paylaşımlar İzmir gündeminin de en üst sıralarında yer aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.