Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir kararını verdi

AK Parti İzmir kararını verdi

AK Parti İzmir Teşkilatı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmasını istiyor. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, milletvekillerinin genel merkeze bu yönde görüş bildirdiği öğrenilirken, Egepostası’nın ulaştığı birçok büyük kongre delegesi, “Başbakanımız Cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyoruz” ortak görüşünü dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2014 - 11:39
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – AK Parti’de nefesler tutuldu. 2015’te yapılacak genel seçimlerde üç dönem kurulana takılan ve bu yüzden yeniden milletvekili seçilemeyecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk turu 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi aday olup olmayacağına henüz karar vermedi. Partililerle geniş katılımlı istişare toplantıları yapan Erdoğan’ın bu konudaki kararını mayıs ayında vermesi bekleniyor.

İL BAŞKANLARI VE MİLLETVEKİLLERİ İLE TOPLANTI
Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta milletvekilleri ve il başkanları ile toplantı yaparak onların bu konudaki görüşlerini aldı. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve AK Parti’nin İzmir Milletvekillerinin genel merkeze, “Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olsun” yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.  

KONGRE DELEGELERİ ANKARA’DA
Bu sabah Ankara’ya giden İzmir’li 50 kongre delegesinin birçoğu da Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyor. Egepostası’nın ulaştığı birçok delege, “Başbakanımız aday olmalı” ortak görüşü dile getirdi.

KİM BAŞBAKAN OLACAK
Partinin önemli kısmı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olmasını isterken, bu durumda kimin Başbakanlık koltuğuna oturacağı parti teşkilatlarında merak konusu oldu.  

DELEGELERE SORU: “SİZCE KİM CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMALI”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara’da gerçekleştirilen delege toplantısında partililere anket formu dağıtıldı. Formda, “Üç dönem kuralı sizce devam etsin mi kaldırılsın mı”, “Cumhurbaşkanı adayı sizce kim olmalı, bu konudaki düşüncelerinizi belirtiniz” denildi. İzmirli delegelerin çoğunluğunun Cumhurbaşkanı adayı olarak Başbakan Erdoğan’ı görmek istedikleri belirtti. Bazı delegeler ise üç dönem kuralının kaldırılması gerektiğini ifade etti.



ERDOĞAN OLMAZSA YILDIRIM
Öte yandan aralarında milletvekilleri, il başkanı ve il başkan yardımcılarının bulunduğu 44 kişiden oluşan Büyük Kongre delegelerinin, dağıtılan anket formunda, cumhurbaşkan adaylığı konusunda üç isim yazma hakları olduğu halde, sadece Recep Tayyip Erdoğan yanıtını verdiği öğrenildi. "Önerileriniz nedir'" sorusuna ise, bir çok delegenin "Erdoğan olmadığı taktirde cumhurbaşkanı adayı AK Parti İzmir Milletvekilli Binali Yıldırım" diye yanıtladığı belirtildi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.