Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Davutoğlu'ndan büyük müjde

Başbakan Davutoğlu'ndan büyük müjde

AK Parti İzmir Beşinci Olağan İl Kongresi Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleşti. Başbakan Davutoğlu, İzmir’e başbakanlık ofisi müjdesi verdi, “Ankara dışında başbakanlığımızın bir tek İstanbul’da ofisi vardı. İzmir’de seçimden sonra başbakanlık ofisi açacağım. Toplantıların büyük kısmını İzmir’de yapacağız. Ayda birkaç günümü İzmir’de geçireceğim” dedi. Opera sanatçısı il yöneticisi Lütfi Tuna, Başbakan Davutoğlu için yazdığı Selam Olsun ve Kutlu Yürüyüş adlı iki şarkıyı Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde seslendirdi. İZMİR'E BAŞBAKANLIK OFİSİ

  • Ege Postası
  • 31.01.2015 - 09:54
SERCAN AVCI/HABER  SERVİSİ - AK Parti İzmir Beşinci Olağan İl Kongresi Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleşti. Kongrenin açılışı merhum sanatçı Neşet Ertaş’ın “Güzel İzmir sana geldim” şiiriyle yapıldı. Kongrenin Divan Başkanlığına AK Parti Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, Divan Başkan Yardımcılığına ise Bölge Koordinatörü Konay Milletvekili  Mustafa Baloğlu seçildi. Divan’da İzmir koordinatörleri Salih Koca, Mehmet Yüksel , İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan, İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ve Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen yer aldı.


12:05'TE GELDİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu salona 12:05'te giriş yaptı.Davutoğlu salon dışında mehter takımı ile karşılandı.Davutoğlu, turkuaz renkli dar platformdan partililere karanfil dağıtarak yürüyüp salona girdi. Davutoğlu'na salona girişi sırasında eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti. Davutoğlu'nun salona gelmesiyle birlite büyük coşku yaşandı. 

Kongreye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırman Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile Cumhurbaşkanı Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da katıldı.

DAVUTOĞLU: ÇAKABEY’LE HASAN TAHSİN’İ AYIRAMAYACALAR
Başbakan Davutoğlu arka fonunda "Yeni Türkiye yeni güç, hedef 2023" yazılı sahneden konuşma yaptı. Davutoğlu, “Selam olsun ufuk şehrimiz güzle şehrimiz İzmir’e…İzmir’in havasına toprağına kavaklarına selam olsun. Selam olsun Çakabey’e, Hasan Tahsin’e….Çakıcı Mehmet Efe’ye onun yiğitlerine selam olsun…Gazi Mustafa Kemal’e ve İstiklal Orduları’na selam olsun. Şehit Başbakanımız Adnan Menderes’e selam olsun…İzmirimizin her köşesine selam olsun. İzmir tarihimizin köşe taşlarımızın sembol şehridir ” diyerek konuşmasına başladı. Davutoğlu, “ Bugün İzmir’le bir başka gurur duyuyoruz. İzmir bugün diyor ki İzmir hiç kimsenin kalesi değildir. Milletimizin kalesidir, istiklalimizin kalesidir bugün istikbalimizin teminatı olan AK Parti’nin kalesidir. İzmir’İ bilmeyen bizim tarihimizi bilemez. Dış İşleri Bakanı olarak geldiğimizde İzmir ufuk şehridir dedim. 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi sonrası bu toprakları vatan kılmışız. 10 yıl sonra Çakabey Akdeniz’e ulaşmış. 10 yılda Malazgirt’ten Akdeniz’e…Hani şimdi birileri Türkiye’yi köklerinden koparmak istiyor ya Çakabey’le Hasan Tahsin’i ayıramayacaklar. İzmir ufuk şehridir, tarih şehridir” dedi.


İZMİR’E BAŞBAKANLIK OFİSİ
AK Parti hükümetinin İzmir’e 26 milyar yatırım yaptığını ifade eden Davutoğlu, İzmir’e Başbakanlık ofisi müjdesi verdi.  CHP’li yerel yönetimi hedef alan Davutoğlu, “Yerel yönetimlerdeki zaaflara rağmen kenti çağdaş bir hale getirmek için çalıştık. İzmir’i hep başımızın tacı bildik. İzmir’i tekrar Akdeniz’in en büyük şehri yapmakta kararlıyız. 5 üniversite vardı 9 yaptık. Organize sanayi bölgesi 1’di 5’e çıkardık. Size bir müjde vereceğim. Ankara dışında başbakanlığımızın bir tek İstanbul’da ofisi vardı İzmir’de seçimden sonra başbakanlık ofisi açacağım. Toplantıların büyük kısmını İzmir’de yapacağız. Ayda birkaç günümü İzmir’de geçireceğim. İzmir bizim için sembol şehirdir, ufuk şehirdir siyasetimizin de merkez şehridir diyeceğiz.  Güzel İzmir yerel yönetimlerin etkisizliği altında zor günler yaşadı. İzmir’i Akdeniz’in merkez şehri yapmak istiyoruz. İzmir-İstanbul otoyolu en kısa zamanda tamamlanacak, İzmir Ankara treni bittiğinde İzmir Cumhuriyetimizin başkenti ile buluşacak. Ben Konyalı Ahmet Konya’yı İzmir’le buluşturacağız.  Yerel yönetim engel çıkarıyor ama Karşıyaka, Göztepe statlarını da tamamlayacağız. İzmir bir yıldız gibi yükselecek. Kuzeyde ve güneyde şehir hastaneleri kuruyoruz. Adliye saraylarını yeniledik. Konak Tüneli tamamlanıyor. Oraları da açacağız” dedi.

CHP’YE CUMHURİYETÇİLİK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ
“CHP’ye bir Cumhuriyetçilik dersi verme zamanı” diyen Davutoğlu, şunları söyledi; “Cumhuriyetin temeli cumhurdur yani millettir. Milletten kopuk olanlar Cumhuriyetçi olamaz. CHP Doğu Anadolu’da var mı… İç Anadolu’da yüzde 5’i geçebiliyor mu. CHP cumhurla nasıl buluşacak. Cumhurla buluşamayan parti Cumhuriyeti olabilir mi..Her yerde olan yegane parti hangi parti, AK Parti… Cumhuru kucaklayan hangi parti, AK Parti… Doğu Anadolu’da kim var. İç Anadolu’da kim var. Kıyılarda kim var, AK Parti…Bizim cumhuriyetçiliğimiz cumhurun tamamını kucaklamakla başlar. İzmir’de cumhuriyetçilik yapmayacaksın. Anadolu’nun her yerinde cumhurla buluşmadan Cumhuriyetçilik yapılmaz. Cumhuriyetçi olacaksanız milli iradeye saygı göstereceksiniz. CHP’nin tarihine bakın. 60 ihtilalinin arkasında onlar var 28 Şubat ikna odalarını yapanlar CHP’de milletvekili...17-25 Aralık kumpasını kuran paralel çeteyle işbirliği yapanlar Cumhuriyetçi olamaz."

SÖZ İSTEDİ
Davutoğlu, konuşmasının sonunda İzmir’den söz istedi. Davutoğlu, “Haziran Ayı’nda İzmir’i AK Parti’nin  kalesi yapacak mıyı? Birinci parti çıkartacak mıyız'  Çıkıp ‘İzmir bizim kalemizdir, ne yapsak alırız’ diyenlere ders verecek miyi? İzmir’i istiklalin kalesi yapacak mıyı? Yeter artık ‘İzmir AK Parti ile buluşuyor’ diyecek miyiz'” diye konuştu.




DELİCAN YERELİ TOPA TUTTU

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent DelicanDelican konuşmasında CHP’li yerel yönetimi hedef aldı. Delican şunları söyledi;
“İzmir’i korkunun kalesine çevirdiler. İzmirli’nin layık olduğu hizmeti almasına az kaldı. Yerel seçimleri geride bırakalı 1 yıl oldu. İzmir’in İzmirli’nin kader seçimiydi.  İzmirli 6 ilçeyi bize teslim etti. 1 milyon İzmirli AK Parti dedi. Önemli bir rakam. Paralel yapının kumpasına rağmendir. Projenin esamesi okunmayan propagandaya rağmendir. Halkımız CHP’ye sana son bir fırsat veriyorum dedi. Diğer ilçelerde bize emanet. Bu emanet zamanı geldiğinde hizmetin adresi Ak Parti’ye teslim edilecektir.  Bizler İzmir sevdalısıyız. Burada yaşıyoruz, çocuklarımızı burada büyütüyoruz. Şehrimizin geleceğini şekillendirmek için çalışıyoruz. Halktan yana doğrudan yana duruyoruz. Tire’deki köylünün malına da sahip çıkacağız, ulaşım çilesi içindeki vatandaşa da sahip çıkacağız, metroya statlara da sahip çıkacağız. İzmir’e yatırımları hükümet engelliyor diyenler kendi elleriyle set çekmektedir hizmete. İzmirliler bunu görüyor. 6 belediyemizde de temel hizmetler en kaliteli şekilde veriliyor. İzmirliler yapanla yapmayanı görüyor. İzmirli hizmet üretenle üretmeyeni ayıracak kadar sağduyuludur. İzmir zamanı geldiğinde artık hizmet zamanı geldi diyecek kadar kararlı bir kenttir. Üzerimize düşeni yapacağız. CHP ile 5-6 puan farkı kapatacağız. İzmir’i daha yukarılara taşıyacağız. İzmir taşıdığı potansiyellerle en büyük ikinci kent olma sinyallerini vermektedir. Kapasitesinin altında ilerleyen İzmir’i hak ettiği yere CHP’li belediyelere rağmen taşıyacağız”


YILDIRIM: İZMİR’DE ÖNCÜ BİRLİKLERİMİZ İŞ BAŞINDA
“İzmir işgale ilk kurşunu sıkan şehirdir. İzmir Türkiye’nin iktisat politikalarının belirlendiği şehrin adıdır. İzmir beraber yaşamanın birlikte yaşamanın hoşgörünün olduğu şehirdir” diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir’de 6 AK Partili belediyenin önemine dikkat çekti. Yıldırım, “ İzmir beceriksiz yerel yönetimlerde kalmaya mahkum değildir. İzmir mutlaka hak ettiği hizmeti alacak. 35 proje açıkladık. Projelerin dördü bitti. 17 tanesi fiilen yapılmaya devam ediyor. Geri kalan 18 tanesinin hazırlık çalışmaları devam ediyor. 17-25 Aralık kumpasıyla beraber İzmir’de verdiğimiz mücadelede AK Parti olarak yüzde 58 arttırdık. İstanbul’da da böyle yola çıkmıştık. 3 belediyeyle yola çıkmıştık. 1994’te milletin adamı, doğal liderimiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iş başına geldi. İzmir’de de aynı yolda yürüyoruz. Öncü birliklerimiz iş başında. Ödemiş, Torbalı, Selçuk, Menderes, Kemalpaşa ve Kınık belediyelerimiz İzmir’de AK Parti belediyeciliğini en iyi şekilde temsil ediyor” dedi. 
Yıldırım konuşmasını, “Cumhurbaşkanımızın selamını size iletiyorum” diyerek bitirdi.

DAVUTOĞLU İÇİN İKİ ŞARKI
Opera sanatçısı il yöneticisi Lütfi Tuna, Başbakan Davutoğlu için yazdığı Selam Olsun ve Kutlu Yürüyüş adlı iki şarkıyı Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde seslendirdi.
 
SELAM OLSUN
Lay lay lay lay laylay
Başbakan Davutoğlu
Lay lay lay lay laylay
Başbakan Davutoğlu
Yeni Türkiye’nin Başbakanı
Bu kutlu yolun büyük hocası
Milletin davası hak yolu için
Tüm yürekler çarpar ak parti için
Yeni Türkiye, güçlü Türkiye
Tüm dünyada lider
AK Parti ile
Yeni Türkiye, güçlü Türkiye
Tüm dünyada lider
Davutoğlu ile
Bu köklü davayı yaşatmaya devam
Tarihe selam olsun
Başbakan Davutoğlu ile yola devam
Millete selam olsun
Lay lay lay lay laylay
Başbakan Davutoğlu
Lay lay lay lay laylay
Başbakan Davutoğlu
Tüm inancımızla senin yanındayız
Şanlı ecdadımızın torunlarıyız
Yorulmak bilmeyiz asla bu yolda
Başbakan Davutoğlu arkandayız
Yeni Türkiye’nin başbakanı
Bu kutlu yolun büyük hocası
Milletin davası hak yolu için
Tüm yürekler çarpar AK Parti için
Yeni Türkiye güçlü Türkiye
Tüm dünyada lider
AK Parti ile
Yeni Türkiye güçlü Türkiye
Tüm dünyada lider
Davutoğlu ile
Bu köklü davayı yaşatmaya devam
Tarihe selam olsun
Başbakan Davutoğlu ile yola devam
Millete selam olsun
Tarihe selam olsun
Davaya selam olsun
Ümmete selam olsun
 
KUTLU YÜRÜYÜŞ
Esselamualeyküm esselamualeyküm
Dava aşkıyla kalbi çarpan kardeşim
Başbakan Davutoğlu milletin tek umudu
Mazlumun yetimin koruyucusu
Haydi sende yürü bu kutlu yolda
Alparslan’la Fatih’le Mevlana’yla
AK Parti ile yürü bu kutlu yolda
Tüm millet Başbakan Davutoğlu’yla
Haydi sende yürü bu kutlu yolda
Ahmet Yesevi’yle Hacıbektaş’la
AK Parti ile yürü bu kutlu yolda
Tüm millet Başbakan Davutoğlu’yla
Esselamualeyküm Esselamualeyküm
Filistin’de gözyaşları döken kardeşim
Başbakan Davutoğlu ümmetin tek umudu
Gazze’deki bebeklerin koruyucusu
Haydi sende yürü bu kutlu yolda
Yavuz Sultan Selim’le Abdülhamit’le
AK Parti ile yürü bu kutlu yolda
Tüm millet Başbakan Davutoğlu’yla
Haydi sende yürü bu kutlu yolda
Adnan Menderes’le Erdoğan’la
Ak parti ile yürü bu kutlu yolda
Tüm millet Başbakan Davutoğlu’yla
Davutoğlu’yla Davutoğlu’yla

Tuna kendi yazıp bestelediği iki şarkının ardından ‘İzmir’in Kavakları’ adlı şarkıyı da seslendirdi ve gösterisini tamamladı. Şarkıya salondaki tüm partililer eşlik etti.


SEKİZ DAKİKALIK MUHTEŞEM GÖSTERİ
Ottoman (Osmanlı)  Tiyatral Dans Ekibi, sekiz dakikalık bir gösteri gerçekleştirdi. Gösteride Türkler’in Orta Osya’dan Malazgirt’e girişi, İstanbul’un fethi, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet’in ilanı ve önemli siyasi figürler ile olaylar yer aldı.

NOTLAR
Halkapınar Spor Salonu, turuncu-beyaz balonlar ve parti bayrakları ile süslendi. Salona Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun posterleriyle birlikte Türk Bayrağı ve parti ambleminin olduğu bayrak asıldı. Salondaki binlerce partili ellerinde Türk Bayrağı ve parti ambleminin yer aldığı bayrak salladı. Salondaki partililere kumanya dağıtıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.