Dolar 32,5536
%0.12
Euro 34,9033
%0.69
Altın 2.437,880
%0.21
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’den ‘halefe’ tam destek!

AK Parti İzmir’den ‘halefe’ tam destek!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yeni başbakan ve partinin yeni genel başkanının seçileceği 27 Ağustos'taki 1. Olağanüstü Büyük Kongre’de İzmir’den 50 seçilmiş 9 da doğal delegenin oy kullanacağını söyledi. Delican, “ Liderimizin Cumhurbaşkanı seçilmesiyle yeni Türkiye’nin kapıları açıldı. Olağanüstü Büyük Kongre ile birlikte yeni aşama başlayacak. Erdoğan’ın rehberliğinde Davutoğlu’nun yönetiminde kutlu yürüyüş devam edecektir” dedi.Delican, partiden istifa edenlerin resmen düşmediğini ve oy kullanma haklarının olduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 23.08.2014 - 12:08
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla  yeni başbakan ve partinin yeni genel başkanının seçileceği 27 Ağustos'ta yapılacak 1. Olağanüstü Büyük Kongre’de İzmir’den 50 seçilmiş, 9 da doğal delegenin oy kullanacağını açıkladı.

“YENİ TÜRKİYE” DİYECEĞİZ
Delican, 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bayrak yarışında emanetin yeni ellerde olacağını ifade etti ve, “Liderimiz, genel başkan adayı olarak Sayın Ahmet Davutoğlu’nu açıkladı. Büyük kongreye vekillerimiz,  ilçe başkanlarımız,il yöneticilerimiz,kadın ve gençlik kollarımızla giderek  ‘Yeni Türkiye’ diyeceğiz” dedi.

KUTLU YÜRÜYÜŞ SÜRECEK
AK Parti iktidarında her alanda önemli işlerin yapıldığını ifade eden Delican, şunları söyledi;  “ Ekonomiden sağlığa her alanda kalkınma hamlesi yapıldı, yıllardır bitirilemeyen projeler bitti, ülke ilklerle tanıştı, her alanda milletin refahını yükselttik, siyaseti yükselttik ve itibar kazandırdık, demokrasinin önündeki engelleri kaldırdık, çözüm süreciyle birlik beraberliğimizi perçinledik, dünyada ülkemizi saygın konuma getirdik.12 yılda bize karşı kumpaslar kuruldu darbe girişimleri oldu ama milletle birlikte bunları bozduk. Milletimizin bize verdiği emaneti asla yere düşürmedik. AK Parti, olarak yaptıklarımızla asla yetinmiyoruz. Cumhuriyetin 100 yılına büyük hedefler koyduk. Bütün gayretimizle yürüyoruz. Partimiz milletin bağrından çıkmıştır.Milletimiz her seçimde bize güvenini göstermiştir.Liderimizin 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilmesiyle yeni Türkiye’nin kapıları açıldı. Olağanüstü Büyük Kongreyle birlikte yeni aşama başlayacak. Türkiye güçlü ve saygın bir devlet olma hedefine azimle yürüyecektir. Erdoğan’ın rehberliğinde Davutoğlu’nun yönetiminde kutlu yürüyüş milletin yanında olarak ve gönül bağını sürdürerek devam edecektir”



BİZE ONUR VERİR
Delican, Davutoğlu başkanlığında oluşturulacak yeni kabinede İzmir’den bakan beklediklerini söyledi. Delican, “Ben de liste yaptım. Öyle istekle olmuyor. Herkes listesini kendisi yapar. İzmir’den kabinede bakan olması bize onur verir” ifadelerini kullandı.

O DÖRT İSİM OY KULLANACAK
Delican, partiden istifa ettiklerini açıklayan, eski İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar, Seferihisar eski İlçe Başkanı Ümit Cingöz, Balçova eski İlçe Başkanı Oktay Duru, Gaziemir eski İlçe Başkanı Sabır Telingün'ün istifalarını yazılı vermediğini bu yüzden kongrede oy kullanabileceklerini ifade etti.Dört isme de Genel Merkez’den davet geldi.

OY VERECEK İZMİR DELEGELERİ
AK Parti'de yeni Genel Başkan ve Başbakan'ın seçimi için oy kullanacak isimler şunlar:
"Ömer Cihat Akay, Mahmut Badem, Atilla Kaya, Refik Uzun, Aziz Demir, Fırat Aytekin, Sinan Aydın, Habib Sünbül, Ahmet Kurtuluş, Özen Kızılırmak, Bilal Kırkpınar, Kazım Ulaş, Erdal Seyitler, Necdet Yılmaz, Raşit Ürper, Ali Özer, Mustafa Solmaz, Hüseyin Özkan, Fatma Özen, Adnan Yılmaz, Önder Akşengür, Kadir Özgirgin, Hasan Şahin, Kerem Ali Sürekli, Kadir Uçar, Adil Soyer, Yaşar Kırkpınar, Yaşar Ötnü, Sami Molla Ahmet, İbrahim Yılmaz, Arif Kuran, Mustafa Bahar, Mehmet Acar, Ali Hadim, Sema Yeşilçimen, Mehmet Çeltikçioğlu, Adnan Görmez, Tarkan Bakırlı, Mehmet Kertiş, Faruk Niğde, Salih Kılıç, Nazmi Kalyoncu, Özer Ataç, Gülsüm Satoğlu, Hacer Özcan.


AK Parti İzmir Milletvekilleri doğal delege olarak büyük  kongrede oy kullanabilecek. Parti kurucuları arasında yer alan ve İzmir'de yaşayan  Nuray Oral da doğal delege olarak  kongrede yer alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.