Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'den İhsanoğlu'na marş ve safahat

AK Parti İzmir'den İhsanoğlu'na marş ve safahat

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un mezarını ziyaret ettiği sırada okuduğu İstiklal Marşı dizelerini Çanakkale şiiri zannetmesini hedef aldı.İl Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar ve beraberindeki partili gençler İzmir Merkez PTT önünde basın açıklaması yaptıktan sonra, İhsanoğlu’na kargoyla İstiklal Marşı’nın yazılı olduğu çerçeveli metni ve Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı kitabını yolladılar.

  • Ege Postası
  • 31.07.2014 - 13:42
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP ve MHP'nin ortak çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun  Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı'daki mezarı başında okuduğu İstiklal Marşı dizeleri için “Çanakkale Şiiri herhalde” demesine  AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’ndan tepki geldi. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, İl Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar ve beraberindeki partili gençler İzmir  Merkez PTT önünde  basın açıklaması yaptıktan sonra, İhsanoğlu’na kargoyla  İstiklal Marşı’nın yazılı olduğu çerçeveli metni ve Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı kitabını yolladılar.



MUMUNU SÖNDÜRDÜ
İhsanoğlu’na “temelsiz çatı aday” diye hitap eden İl Gençlik Kolu Başkanı Kırkpınar,  basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “ Türkiye’nin bugüne değin yaşadığı en büyük sıkıntıların başında gelen “milli iradeye rağmen halk için demokrasi” anlayışının bir sureti olan sözde Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, özenle sönmemesi için mücadele ettiği ‘mumunu’ söndürdü. İhsanoğlu, “terzi kendi söküğünü dikemezmiş” deyişinin en büyük örneğini bizlere yaşattı. Babası yıllar boyunca Mehmet Akif’e sürgünde yol arkadaşlığı etmiş olsa dahi, kendisi ilkokul çocuklarının ezbere bildiği İstiklal Marşımıza “Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri Şiiri’nden herhalde” diyerek çok büyük bir yanlışını halktan gizleyememiştir. Kendisinin milli kültürümüze ne denli yancı kaldığı bugün bir kez daha gözler önüne serildi. İhsanoğlu’nun ülkenin temel değerlerinden bu denli uzak kalması aynen Filistin hadisesinde olduğu gibi milletin duygularına ortak olmadığını bize bir kez daha gösterdi. İstiklal Marşı bayrağımız gibi bağımsızlığımızın sembolüdür. İstiklal Marşı vatan topraklarına göz diken hain odaklarına milletin haykırış manifestosudur. MHP’ye gönül vermiş vatandaşlarımız sosyal medyada profilleri önüne TC ibaresi koyan vatandaşlarımız böyle bir durumu acaba içlerine sindirecekler mi'Biz bu millete potansiyel olarak yararlı bir vatandaş olabileceğine inandığımız için kendisinin cumhura bir nebze daha yakınlaşabilmesi adına Mehmet Akif Ersoy’u tanıtmayı İzmir AK Gençlik olarak görev biliriz. Öncelikle İstiklal Marşımızın çerçeveli metninin gönderiyoruz. Bunu öğrendikten sonra Safahat’a geçiş yapacak ve Çanakkale Şehitleri Şiirini öğrenecek diye umut ediyoruz.”
SOSYAL MEDYA YIKILDI
İhsanoğlu, bayramda Edirnekapı şehitliğinde aynı zamanda babasının da yakın arkadaşı olan Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un ziyaret etmişti. Ersoy'un mezarına karanfil bırakıp dua eden İhsanoğlu, daha sonra İstiklal Marşı'nın bazı dizelerini okumuştu. İhsanoğlu, okuduğu İstiklal Marşı dizeleri için "Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitleri şiirinden herhalde" demişti. İhsanoğlu’nun bu gafı sosyal medyada gündeme oturmuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.