Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de o ilçe başkanı hakkında şok iddialar

AK Parti İzmir'de o ilçe başkanı hakkında şok iddialar

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, ilçe kongre takvimi ve hangi ilçe başkanlarıyla kongrelere gideceği yönündeki çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan İl Başkanı Aydın Şengül’ü ziyaret eden Foça İlçe Teşkilatı’ndan bir grup üye, mevcut ilçe başkanı hakkındaki FETÖ bağlantıları iddialarından duydukları rahatsızlığı aktararak, daha önce de durumu anlatan bir raporu il başkanlığına sundukları halde hiçbir işlem yapılmadığından yakındı. Teşkilat üyelerinin mevcut ilçe başkanı Kadir Özgirgin yerine Mimar Metin Öngünşen’i de önerdiği öğrenildi. Şengül'e şikayet edip görevden alınmasını istediler

  • Ege Postası
  • 21.02.2018 - 11:23

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti Foça'da bir grup teşkilat üyesi İlçe Başkanı Kadir Özgirgin hakkında şok iddialar ortaya attı. Yeni İl Başkanı Aydın Şengül'e tebrik ziyaretinde bulunan partililer İlçe başkanı Özgirgin’i şikayet etti. Partililer Özgirgin'in eşinin FETÖ Terör Örgütü’nden yargılandığını, eşinin dayısının da FETÖ’nün 64’üncü İmamı olarak da bilinen ve şu anda yurtdışında firari olan Recep Uzunallı olduğunu öne sürerek, ilçe başkanının görevden alınmasını talep etti.

İL BAŞKANLIĞINA RAPOR SUNMUŞTUK AMA HİÇBİR İŞLEM YAPILMADI

Mevcut İlçe Başkanı Avukat Kadir Özgirgin’in ve eşinin FETÖ bağlantılarının ortada olduğunu, son yapılan delege seçimlerinde FETÖ/PDY bağlantılı 30’a yakın yakınını da delege yaptığını savunan Foça İlçe Başkanlığı üyeleri İl Başkanı Şengül ile yaptıkları görüşmede Şengül’e,  Özgirgin’in durumu ve faaliyetlerine ilişkin hazırladıkları bir raporu önceki dönem il başkanlığına sunmalarına karşın hiçbir işlem yapılmadığını ileri sürdü.

LÜTFEN GEREĞİNİ YAPIN

Teşkilat üyeleri adına konuşan Oğuz Yılmaz,  “İlçe başkanı ilçede etkili çalışmalar yapmıyor. İlçe Başkanı Kadir Özgirgin’in eşi FETÖ’den yargılanıyor. Eşinin dayısı FETÖ’nün 64’üncü imamı ve firari durumda. Foça Kadın Kolları Başkanının oğlu da 15 Temmuz darbesine kadar FETÖ’nün yurtlarınha kaldı ve eşi de FETÖ’den soruşturma geçiriyor. Delege seçimlerinde yaklaşık 30 FETÖ’cü ilçe başkanı tarafından delege yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘nerede bir FETÖ’cü varsa bize bildirin, bilip de bildirmeyen sorumludur’ demişti. Biz Cumhurbaşkanımızın sözlerini emir saydık ve bunları sizden önceki il başkanına rapor olarak bildirmemize karşın hiçbir işlem yapılmadı. Bu kişileri kimler koruyor ve kolluyor bilmiyoruz. Bunları deşifre edenler de ilçe yönetimlerinden uzaklaştırıldı ve uzaklaştırılıyor. Lütfen gereğini yapın. Bu kişi ilçe başkanı olarak devam ederse ilçede başarılı sonuç almamız sözkonusu olamaz” şeklinde açıklamalar yaptı.

MİMAR ÖNGÜNŞEN’İ ÖNERDİLER

İl Başkanı Aydın Şengül ile bir süre görüşen teşkilat üyeleri ilçe başkanlığına uzun süre belediye meclis üyeliği de yapan Mimar Metin Öngünşen’i önerdi.

AYDIN ŞENGÜL’ÜN FOÇA’DA DEĞİŞİME GİTMESİ BEKLENİYOR

Öte yandan İlçe kongrelerini Mart ayı içinde bitirmeyi, il kongresini de Nisan ayının ikinci ya da üçüncü haftası yapmayı planlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün ilçe başkanlarının yarısından fazlasında değişime gitmesi bekleniyor. İlçe koordinatörleri, ilçe teşkilat mensupları ile görüşmesini sürdüren Şengül’ün içinde Foça’nın da bulunduğu 15-16 ilçe başkanıyla yollarını ayırması ve ilçe kongrelerine farklı isimlerle gitmesi bekleniyor.

Şengül, görüşmeleri sonunda hazırladığı raporu Ankara’da gerçekleşen İl Başkanları toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile genel merkez yöneticilerine sunup onların da onayını aldıktan sonra değişim ve takvimi resmen açıklayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.