Dolar 32,5100
%0.18
Euro 34,6365
%0.27
Altın 2.494,380
%0.32
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’de katılımı az bayramlaşma

AK Parti İzmir’de katılımı az bayramlaşma

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın bayramlaşma töreni Kaya Termal’de yapıldı. Geçmiş yıllara göre daha az katılımla gerçekleşen bayramlaşmaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın konuşması damga vurdu. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik teşkilata mesaj veren Hotar, hedef kitlelerinin kendi tabanları dışında, diğer partileri oluşturan tabanlar, şuana kadar kararsız kalanlar ve gençler olması gerektiğini ifade etti. Hotar, ‘çatı’ aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na gönderme yaptı, “ Çatı aday en üstte olduğunu söylüyor ama sıradan bir sloganla yola çıktı”dedi.

  • Ege Postası
  • 25.07.2014 - 15:29
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Teşkilatının bayramlaşma töreni Kaya Termal Otel Kardelen Salon’da yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İl Başkanı Bülent Delican,Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ve İl Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar’ın hazır bulunduğu bayramlaşmada geçmiş yıllara göre katılımın az olması dikkat çekti. Salonun dört bir köşesinde  Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı ile seçim sürecinde kullanacağı logonun yer aldığı flama ve afişler yer aldı.


HOTAR: CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ÖNEMLİ BİR FIRSAT
Sözlerine cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çekerek başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, “Söylemlerimizdeki gücü ve istikrarı arttırarak sürdürmek için cumhurbaşkanlığı seçimi önemli bir fırsat. Biz sadece cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Türkiye’nin kaderini de çizeceğiz. Türkiye ya ekonomisi alt üst olmuş kazanımlarını kaybetmiş konuma gelecek ya da 13 yıllık gelişimini arttırarak devam ettirecek ve dünya lideri tarafından yönetilecek. Bu yüzden sorumluluğumuz katlanmış durumda. Daha önceki yerel ve genel seçimlerde isimler için çalışıyorduk. Şimdi en önemli isim için çalışacağız. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan için”dedi.


HEDEF “GENÇLER VE DİĞER PARTİLERİN TABANI”
Seçim sürecinde hedef kitlelerinin  kendi tabanları dışında, diğer partileri oluşturan tabanlar, şuana kadar kararsız kalanlar ve gençler olması gerektiğini ifade eden Hotar şunları söyledi; “Anlatacağımız çok şey var.  Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Özelliklere gençlere şunları hatırlatmalıyız. İlk defa oy kullanacak gençler AK Parti iktidara geldiğinde okula yeni başlamışlardı. Bu gençler masalarının üstünde hazır kitaplarını buldular. Akıllı tahtalar geldi. Tabletler verildi. AK Parti’den önce aileler Kemeraltı’nda kuyruğa girerdi, kitapların bir kısmını bulamazdı. Bıkmadan usanmadan Ak Parti’nin ülkeye kazandırdıklarını tekrar etmeliyiz. 1998 yılının SSK hastanelerinde kuyrukları hatırlayın. O dönemin SSK müdürü bu dönemim parti başkanı. 10 yıl önce daha iyiydi durum diyor. Bunları paylaşmamız lazım. Ülkenin 8,5 milyonu engelli nüfusu. Bir engelli mevzuatı yoktu. Bunu ilk defa Ak Parti iktidarı çıkardı.Karşıyaka Tünelleri bizden önceki iktidar olsa hala yapılmaya devam ediliyor olacaktı tıpkı metro gibi… Bizim adayımız dışındaki adaylar halkta karşılık bulmadı. Aday gösteren partilerin tabanında da bulamadı. Siyaset ilkelerle yapılıyorsa, geleneği varsa yazılı kurları varsa diğer partilerin adayları bunların hiçbirine uymamaktadır. Yönetimler sindirebilir ama tabanların sindiremediğini biliyoruz. Onlardan da ülke birliğini devam ettirme adına Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a oylarını rica ediyoruz. İçlerine sinmeden baskıyla tepeden inme ithal bir adaya oy vermektense ülke için adeta elini değil başını taşın altına oy vermeyi tercih ederler diye düşünüyorum.Sloganları bile söylemlerini tersinde. Çatı aday, “ Ben siyaset üstü bir adayım” diyerek profil çizdi, sloganı ise, “Ekmek için Ekmeleddin”. Ekmek asgari bir ihtiyaçtır. Bir devlet ülkesinin ekmek ihtiyacını karşılamıyorsa zaten devlet olmaz. Devlet uluslar arası başarıyı koyar, istikrarı koyar. Çatı aday en üstte olduğunu söylüyor ama sıradan bir sloganla yola çıktı. Onu destekleyen partilerin yönetimini biliyoruz. Hedefimiz bundan rahatsız olan tabanları.”

1 OY ÇOK ÖNEMLİ
Seçime kısa bir zaman kaldığını, bu yüzden var güçleriyle çalışmak zorunda olduklarını söyleyen Hotar,“ İzmir’de  650 bin olan oyumuz 1 milyona çıktı. İzmirlilere teşekkür ediyorum Onlar AK Parti belediyeciliğinden faydalanmak için çaba gösterdiler. 6 belediye AK Parti belediyeciliği ile buluştu. İnşallah önümüzdeki dönem tüm İzmir AK Parti belediyeciliği ile buluşacak” ifadelerini kullandı.

DELİCAN: CUMHURİYETİN İLANI KADAR ÖNEMLİ
10 Ağustos’taki cumhurbaşkanı seçiminin önemine değinen İl Başkanı Delican, “ Bizler geleceğimiz için çocuklarımız için dünyada adaletin yeniden tesisi için cumhurbaşkanlığı yolunda Başbakanımıza çalışarak hizmet etmeliyiz. Cumhuriyetin ilanı kadar önemli bir seçim var önümüzde. İlk kez cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Tarihi sorumluluğu hep beraber kucaklayacağız ve Başbakanımızı ilk turda Cumhurbaşkanlılığı makamına taşıyacağız”dedi.

SANDIK ÇAĞRISI
“Seçimde sandıklara sahip çıkmalıyız” diyen Delican, şöyle devam etti, “ Sandıklarda daha önce oynadıkları oyunları oynamaya çalışacaklar. Bir oy bile bizim için çok önemli. 24 milyon oy alsak 24 milyon bir oy alan parti kazanıyor.Bir oy bile bizim için çok değerli.”


İZMİRLİLERE DAVET
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan’ın, 2 Ağustos’taki İzmir mitingine hazırlandıklarını ifade eden Delican, “ Sizlerin katkılarıyla güzel bir miting yapacağız. Tüm İzmirlileri davet ediyoruz. Yeni Türkiye heyecanımızı paylaşmak istiyoruz. 10 Ağustos’ta yeni bir dönem başlayacak. İzmir yeniliğin sembolü olarak anılır. İzmir inşallah eski olan her şeyi geride bırakır beyaz bir sayfa açar” dedi.

Program, partililerin birbirleriyle bayramlaşmasının ardından sona erdi.



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.