Dolar 32,5626
%0.07
Euro 34,9865
%0.45
Altın 2.425,080
%0.08
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de il kongresi 31 Ocak'ta

AK Parti İzmir'de il kongresi 31 Ocak'ta

Delege seçimlerinin start aldığı AK Parti İzmir Teşkilatı’nda, il kongresi 31 Ocak 2015’te yapılacak.Temmuz ayında il başkanlığına atanan Bülent Delican’ın kongreye tek aday olarak girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

  • Ege Postası
  • 19.10.2014 - 18:35
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti’de 5’inci Olağan Kongre takvimi işlemeye başladı. AK Parti İzmir ilçe teşkilatları, kasım ayında başlayacak kongrelerde oy kullanacak mahalle delegelerini seçti. İki gün boyunca devam eden delege seçimleri 24 ilçede tamamlanırken, her ilçede 400 olmak üzere toplam 9 bin 600 delege de belirlenmiş oldu.

Cumartesi günü Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Buca, Çeşme, Foça, Karabağlar, Konak, Ödemiş ve Tire ilçelerinde yapılan seçimlerin ardından, dün (Pazar) Karşıyaka, Bornova, Çiğli, Dikili, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerinde kurulan sandıklarda parti üyeleri oy kullandı. Seçimlerde,AK Parti İzmir İl Koordinatörleri Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca ile  İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve  Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan  iki gün boyunca sandıkları gezerek, parti teşkilatlarının çalışmalarını takip etti.


KİMLER YAZILDI'
Genel Merkez'in açıkladığı prensip kararlarına göre her ilçeden seçilen 400 delegenin yüzde 40'ı mahalle teşkilatlarından, yüzde 50'si mevcut yönetim, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, eski belediye başkanları, eski milletvekilleri, İl Disiplin Kurulu, İl Hakem Kurulu üyelerinden, yüzde 10'u da o ilçedeki kanaat önderleri, STK temsilcileri ve muhtarlar, esnaf temsilcileri ve partinin üst yönetimi tarafından önerilecek isimlerden oluştu.

6 İLÇE DE ERTELEME
Urla, Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe, Seferihisar ilçe başkanlarının yeni atanması, Kiraz’da ise henüz atama yapılmaması nedeniyle bu ilçelerde delege seçimleri bir sonraki hafta yapılacak.

İL KONGRESİ 31 OCAK
Öte yandan AK Parti İzmir’de il kongresinin tarihi netleşti. Genel Merkez, İzmir için 31 Ocak 2015 tarihinde karar kıldı.Tarih İl Başkanı Bülent Delican’a bildirildi.İl kongresi, ilçe kongreleri gibi tek adaylı yapılacak. Temmuz ayında il başkanı olarak atanan Bülent Delican’ın il kongresine tek aday olarak girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Delican'ın il yönetiminde revizyon yapıp yeni bir listeyle kongreye girmesi bekleniyor.

DELİCAN: PLAN PROGRAM İŞLİYOR
İl Başkanı Delican, "Partimizde 5’inci Olağan Kongre takvimi işliyor. İl kongresi için 31 Ocak 2015 tarihi Genel Merkez tarafından  il başkanlığına bildirildi.Bu tarihe kadar  ilçe kongrelerini tamamlayacağız. Genel Merkezin kararına göre tek adaylı olacak. Partimizde plan program her şey işliyor. Atandığımda 2019’a kadar il başkanı olarak çalışacağım söylenmişti.  2015 ve 2019 seçimleri partinin 2023 vizyonu için önemli. Yeni kan değişimi yapıldı. Biz görevlendirildik. Parti düzeni bozmayacak. Tek aday tek liste seçime girilecek" dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.