Dolar 32,5692
%0.09
Euro 34,9345
%0.3
Altın 2.427,110
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’de engelsiz şölen

AK Parti İzmir’de engelsiz şölen

Dünya Engelliler Günü nedeniyle etkinliklerini sürdüren AK Parti İzmir Engelliler ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Uğur Baran Karşıyaka Bahçelievler Öğretmenevinde birçok engellinin katıldığı bir eğlence düzenledi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2014 - 18:14
Yaklaşık 200 davetlinin katıldığı anlamlı geceye Anadolu Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Serdar Akyol, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir Yaşlı Hizmetleri İl Müdür yardımcısı Metin Kurşun, Karşıyaka İlçe Kaymakamı Saadettin Yüksel'i temsilen Nehar Eti, Karşıyaka Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü Adnan Güneş, AK Parti İzmir İl Başkan yardımcısı Avukat Ali İhsan Şahin, engelli milli sporcumuz Tolga Murat Balıkçı Ebru Başar’ın yanı sıra yüzlerce engelli vatandaşımız katıldı.

AK Parti iktidarından önce engelliler Türkiye’de yalnızdı

Türkiye’de yaşayan engelli bireylerin AK Parti iktidarından önce yalnız olduklarına dikkat çeken AK Parti İzmir Engelliler ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Uğur Baran, “Bizler “Engelli bireyler” olarak AK Parti iktidarımızdan önce kelimenin tam anlamıyla yalnızdık… Çaresizdik ve en acısı da kimsesizdik. Bunlar 12 yıl öncesindeydi. Ama şimdi Allah’a şükürler olsun ki yalnız olmadığımızı biliyoruz. Biliyoruz ki Allah korkusu olan, merhametli ve sımsıcak kalbiyle bizleri kucaklayan, dünya lideri bir Cumhurbaşkanımız, AK gönüllü kardeşlerimiz ve en önemlisi AK Partimiz var” dedi.

AK Parti’den önce engelliler için birçok şey hayaldi

AK Parti’nin 12 yıllık iktidarında engelli bireylerin birçok engelinin kalktığını vurgulayan Baran, “Konuşmamı akülü olan engelli arabamdan yapıyorum. Eskiden bırakın akülü arabayı, bildiğiniz basit bir tekerlekli sandalye bile bizler için hayaldi. Sosyal hayata karışmak ve yaşamın her alanına dokunmak ise ne yazık ki kabustu. Bu kalp kıran, inciten ve en önemlisi de bizleri hayata küstüren algı, artık geçmişte anlatılan kötü bir anı oldu. Şimdi bizler yaşamın her alanında, sosyal hayatın merkezinde yer alıyoruz. Engelli kardeşlerimizi ötekileştiren, toplumun dışına iten anlayış silindi. Daha önceki hükümetlerde engellilerin hakları hep ihmal edildi. Onların evde bakımlarından tutun da rehabilitasyon merkezlerindeki tedavilerine kadar AK Partimiz hep yanlarında oldu. Çalışamayacak durumda olanların maaşları neredeyse 3 kat arttırıldı. Yüzde 70′ten fazla engelli olanların ve 65 yaş aylığı alan 85 yaş üstündeki vatandaşlarımızın maaşları evlerinde ödenmeye başlandı” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nde ilkler yaşandı

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı yapıldığının ve artık engelli bireylerin yardım değil atama beklediğini de ekleyen Baran, “Gerek özelde ve gerekse kamuda engelli bireylerin istihdamı teşvik edildi ve ediliyor. En önemlisi de “Engelsiz yaşam merkezleri” açıldı. Unutmayalım ki toplumsal yaşamda onurlu bir birey olarak yer almak, herkes gibi biz engelli vatandaşlar için de en temel haktır. Kaldı ki inanç ve kültürümüz de bizlere bunu bu şekilde öğretmiştir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.