Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’de Başkan ve vekillerden teşkilata önemli mesajlar

AK Parti İzmir’de Başkan ve vekillerden teşkilata önemli mesajlar

AK Parti İzmir Teşkilatı, yerel yönetimler toplantısında bir araya geldi.AK Parti’nin yerel seçimlerde belediyeyi kazandığı Kemalpaşa’da gerçekleşen toplantıda İl Başkanı Bülent Delican ve milletvekilleri teşkilata önemli mesajlar verdi.Kürsüye gelenler Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi.AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcıcı Abdurrahman Çabuk, konuşmasında İzmir’de 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir artı 21 ilçe belediyesi hedefinde olduklarını açıkladı.Çabuk'un konuşması şaşkınlık yaratırken,İl Başkanı Delican bu hedefi az buldu ve yükseltti.

  • Ege Postası
  • 22.09.2014 - 16:20
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir Teşkilatı, yerel yönetimler toplantısında bir araya geldi. Kemalpaşa Ulucak Aquapark’ta gerçekleşen toplantıya il yönetimi, milletvekilleri, ilçe başkanları, ilçe yerel yönetimler başkanları, meclis üyeleri ve belediye başkanları katıldı.

ÇABUK: HEDEFİMİZ BÜYÜKŞEHİR ARTI 21 İLÇE
AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çabuk, konuşmasında İzmir’de 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir artı 21 ilçe belediyesi hedefinde olduklarını açıkladı. Çabuk, “ 30 Mart yerel seçim sonuçları bizim açımızdan sevindirici olamadı. 6 ilçede belediye başkanlığı kazandık.  220 ilçe belediye meclis üyeliği ve 48 büyükşehir meclis üyeliği elde ettik…Göreve getirildiğimiz günden itibaren istişareler yaptık.1994’ten beri belediyecilikle ilgilenen biri olarak tespitim  2019’da AK Parti İzmir’de 21 ilçe belediyesini ve Büyükşehir’i kazanabilir. Yerel yönetimler başkanı olarak benim hedefim bu. İnanın çok kolay olacak”dedi.Çabuk'un konuşması ve 21 ilçe hedefi toplantıya katılanlarda şaşkınlık yarattı. 

DELİCAN’DAN HEDEF DÜZELTMESİ: BÜYÜKŞEHİR ARTI 30 İLÇE
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Çabuk’un 2019 hedefinin yükseltti. Delican, “ İzmir’de beklentimiz yüksek. İzmir’de yerel seçimlerde aldığımız oy gerçek oy oranımız değil. İzmir’de bize çok daha fazla oy verecek insan var. Anlamsız bir algı yönetimi var. Biz 2019’da yerel yönetimler başkanımızın söylediği hedefinde üstünde 30 ilçe ve Büyükşehir diyoruz. Büyük Usta’ya mahcup olmak istemiyoruz” dedi.

 MİLLETİN DERDİYLE DERTLENELİM
“İzmir’de saçma sapan bir algı yönetimi var” diyen Delican, şöyle devam etti; “  Tarih her şeyi doğru yazıyor. Açıp bizim tertemiz geçmişimize baksınlar. Bizim belediyecilikte ve ülke yönetiminde başarılı olmamızın temel sebebi liderimizin vatandaşın dertleriyle dertlenmesi.Arkadaşlar milletin derdiyle dertlenelim. Vatandaş kendi derdiyle dertlenen insanları asla yalnız bırakmıyor”

NEDEN TEK ADAY
Kongre sürecine yönelik konuşan Delican, “ Biz ortak akılla herkesin kabul edeceği adaylarla tek liste gideceğiz. Çoklu adayla da gidilebilirdi. Öyle olunca adaylar birbirlerini sert eleştiriyor ve küskünlükler oluşabiliyor. Genel merkezimizin tek liste kararıyla bu küskünlüklerin önüne geçeceğiz.Kongrelerde seçilecek ilçe başkanları sadece seçimi kazanmayı düşünecek. Bu yapıda çok daha özverili olacağız. Bu işi en iyi şekilde yapacak adayı ortak akılla bulacağız”dedi.


TEŞKİLATA MESAJLAR
Konuşmasının son bölümünde teşkilat içi mesajlar veren Delican, “İlçe başkanları arasında husumet istemiyorum. İlçe başkanı grup olarak karar aldığında meclis üyeleri buna uymak zorunda. Bundan sonra ilçelerimizin meclis toplantıları yerel yönetimler başkanımın düzenlediği takvim doğrultusunda  olacak il başkanlığında yapılacak ve ben de katılacağım.Benim asli görevim bu toplantılara katılmak. Teşkilattan toplantılara katılım açısından destek bekliyorum. Meclisler birkaç kişiyle maalesef tamamlanıyor. Benim yönetim anlayışımda bu yok. Seçilen her arkadaşımız mecliste görüşünü dile getirmeli. Mecliste doğru bir proje varsa muhalefet yapmak için muhalefet yapmayın. Destek olun” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU’NA FUAR ÇAĞRISI
Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na Kültürpark çağrısı yaptı. Yeni Fuar Alanı’nın yapımının ardından kongre merkezi haline getirilmesi planlanan mevcut fuar alanı için  "duvarları yıkın park yapın" diyen Delican, şunları söyledi; “ Büyükşehir’de esas olan zihinlere örülen duvarları yıkmak. Fuar alanıyla ilgili kongre projesi var. Ben onlara ilk önce fuarın duvarlarını yıkmalarını öneriyorum. Vatandaş kullanabilsin. Soruyorum acaba kaç kişi girebiliyor fuara. Kısa bir süre açılıyor. Etraf duvarlarla çevrili kapılar kilitli. Baliciler tinerciler var. Sonra biz buraya kongre merkezi yapacağız diyorlar. Bıraksınlar bunu özel sektör yapsın. Bir çok ilçe var yapılacak. Şehrin içine fuar yapmak doğru bir anlayış değil. Fuar’ın en kısa sürede duvarları indirilmeli ve park olarak kente kazandırılmalı. Propaganda yapmak dışında bir şey yapmıyorlar. Ortak olarak yaptığımız projeler tıkır tıkır işliyor” 


SAİT’TEN BAŞARI İÇİN ‘YEREL’ VURGUSU
AK Parti’nin başarısının altında yerel yönetimlerde elde edilen başarının yattığını ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, “AK Parti’nin başarısının bir temeli vardır. 1994’te İstanbul’da yerelde kazanılan bir başarının getirdiği süreç.İzmir’de 6 belediyeyi kazandık. Biz  onlara ilk altı diyoruz. Teşkilat bizim için çok önemli. Sevelim ya da sevmeyelim teşkilat çok önemli. Hep beraber yürürsek başarı gelir” dedi.AK Parti Kurucu Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’In  “kazanmak istiyorsanız vatandaşa tek tek dokunacaksınız” dediğini hatırlatan Sait, “ Biz bunu yaparsak İzmir’de başarılı oluruz. Teşkilattaki samimi insanlarla inanarak olur bu başarıda. İl Başkanımızın, il yönetimimizin arkasında olacağız”diye konuştu.

SAİT: KOCAOĞL’UNDA GERGİNLİK KÜLTÜRÜ VAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun   basın üzerinden AK Parti’yle polemiğe girdiğini ifade eden Sait, “ İl başkanımız 9 Eylül’de güzel bir davranış sergiledi. CHP’lilerle kol kola yürüyerek İzmir’e güzel mesajlar verdi ancak Kocaoğlu’nda gerginlik kültürü devam ediyor. Çöp sorunu hala çözülemiyor. Trafiğin durumu ortada. Kent rezil oldu. Sadece kavga kültüründeler. Buradan enerji alan bir belediye başkanı ve partisi var. Biz kavga etmek istemiyoruz. Biz birlikte güzel şeyler yapmak istiyoruz.Çözüm bekleyen konular var ama belediye başkanı tartışıyor laf üretiyor.Bunları bırakacak Kocaoğlu işbirliği yapacak. Biz güzel şeyler yapmak istiyoruz. Kocaoğlu, Kınık’taki 9 Eylül kutlamalarına katılmadı. Sadece kendi partilisinin belediye başkanı olduğu ilçelere mi gidiyor”dedi.

ULEMA’DAN YENİ ANAYASA VURGUSU
AK Parti’nin güçlü kadrolara sahip olduğunu ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, “Bundan sonraki süreçte de kararlılıkla devam edeceğiz.Yeni bir anayasayı ülkenin gündemine koyabilmek için bu kadroların ciddi çalışması gerek. Referanduma gidecek sayıyı minumum 332 milletvekili sayısını meclise sokmamız lazım”dedi.

UMUTSUZLUK ZERRE YOK
2014 yerel seçimleri üzerinden teşkilata mesaj veren Ulema, şunları söyledi; “  İzmir halkı maalesef Büyükşehir Belediyesi’nin anahtarını CHP’li bir belediye başkanına bıraktı. Seçim sonrasında sokakta duyuyoruz “İzmir 5 yıl kaybetti” diye. İzmir’e yapılacak olan her türlü hizmette vatandaşın yanındayız. Türkiye koşarken İzmir kaplumbağa hızı ile ilerledi. İzmir’in merkezi bütçeden hak ettiği bütçeyi  alamadığı bahanesini ürettiler. Bize gerçeği anlatmakta çok iş düşüyor. Teşkilat aracılığıyla vatandaşa anlatmamız gerek.Başarı birlik ve dirlik içinde daha kolay gelir.2019 için zerre kadar umutsuzluk yok bende…6 belediye başkanımızın 6 aylık hizmetlerini gördüğümüzde hizmetin farkını hemen görüyoruz. Bu 6 belediyemizin ortaya koyduğu hizmet fark edilecek.”

TEKELİOĞLU’NDAN TEŞKİLATA KONGRE MESAJI
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu konuşmasında teşkilata şu mesajları verdi; “ İzmir’de 6 belediye başkanımıza olağanca güzümüzle yardımcı olmamız gerek. İşin Ankara kısmında bizim önemli görevlerimiz var.AK Parti kongre takvimi başlıyor.  Sorumluluğumuz teker teker büyük. Parti teşkilatlarını aklı başında insanlardan oluşturmak gerek. Bu yüzden kongrelerin önemi büyük. Aday olacaklar başkasının zaaflarını değil kendi güçlerini ön plana çıkarsınlar”

DAĞ:6 BAŞKANIN YANINDA OLALIM
AK Parti İzmir Milletvekili, MKYK Üyesi Hamza Dağ, , “ 30 Mart yerel seçimleri önemli mesajlar verdi. İzmir’de 6 belediyeyi kazandık. Genel seçim atmosferinde geçen bir seçimde İzmir’de 6 belediyeyi kazanmamız önemli mesajdı. İzmirliler “Biz AK parti belediyeciliğini şu 6 belediyeyle görmek istiyoruz” mesajı verdi.Cumhurbaşkanlığı seçiminde de vatandaşlar “ sizin yanınızdayız geri adım atmayın” mesajı verdi. Biz teşkilat olarak 6 belediye başkanımızın yanında olmalıyız”dedi.Kongre sürecine dikkat çeken Dağ, “ Yeni anayasa sözünü verdik millete.Bunu gerçekleştirmek önemli. Bu yüzden bu süreçte oluşacak teşkilatlar önemli. Ciddi fedakarlığı gerektiren bir süreçteyiz” dedi.

UĞURLU: FARKI İZMİRLİLER GÖRECEK
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “ 2009’da seçimi kaybettiğimizde ilçenin 5 yıl kaybedeceğini söylemiştik. Acısını iliklerimize kadar hissettik. 2014’te çok şükür Ak Parti belediyeciliği yeniden Kemalpaşa’da … Kurucu genel başkanımız, cumhurbaşkanımızın ‘yeni Türkiye’ söylemi var. Yeni Türkiye’nin adımlarını 30 Mart’ta perçinledik. İnşallah 4,5 yıl sonunda AK Parti’nin nasıl bir belediyecilik yaptığını 6 belediyemizin yarattığı farkı İzmirliler görecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.