Dolar 32,5100
%-0.09
Euro 34,9521
%0.35
Altın 2.433,250
%0.42
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Dikili'de Başkan'dan '22 oy' savunması!

AK Parti Dikili'de Başkan'dan '22 oy' savunması!

AK Parti’de Dikili şoku yaşanıyor. Zafer Afyon’un 40 kişilik yönetim kurulu listesiyle birlikte tek aday olarak girdiği kongrede sadece 22 delegenin oy kullanması “Delege Afyon’u istemedi.Yönetimi bile oy vermedi” olarak yorumlanmıştı. Gün içinde mazbatasını alacak olan Afyon çıkan sonucu değerlendirdi. Afyon, “Kongrede eski ilçe başkanları devreye girdi. Eski ilçe başkanlarının oy kullanmaması bunun bir göstergesi.Hepsini çözeceğiz. AK Parti’ye menfaat bağlantısı olan insanlar varsa yavaş yavaş terk edecekler” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.11.2014 - 12:18
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti’de Beşinci Olağan Kongre takvimi  işlerken, Bayındır, Tire, Kemalpaşa, Karşıyaka, Beragama, Kınık ve Dikili’de seçim yapıldı.


"DİKİLİ'DE ŞOK: 22 DELEGE OY KULLANDI"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Genel merkezin talimatıyla tek adaylı yapılan kongrelerde seçilmiş 400 delegenin büyük bölümünü sandığa taşıma niyetinde olan AK Parti’de bu doğrultuda Dikili’de şok yaşanmıştı. Partiyi yerel seçimlere ve Cumhurbaşkanlığı seçimine taşıyan Levent Bahçıvan’ın yerine 2009’da MHP’den Dikili Belediye Başkan Adayı gösterilen Zafer Afyon kongreye tek aday olarak girdi. Seçilmiş 400 delegeden 134’ünün hazirun cetveline imza attığı kongrede sadece 22 delege oy kullandı. 20 asil 20 yedek olmak üzere 40 kişilik yönetim kuruluyla seçime giren Afyon için sandıktan çıkan sonuç "Yönetimi de mi oy vermedi" eleştirilerine neden oldu.
Delegenin “Teşkilata uzak bir isim. Bize geçmişte seçim kaybettirdi” diyerek sandığa gitmediği öne sürülürken eski ilçe başkanı Levent Bahçıvan’ın yakın çevresine, “Ben il başkanlığı ve Genel Merkez'i uyarmıştım" dediği iddia edilmişti.

ESKİ BAŞKANLAR DEVREYE GİRDİ
400 delegeden sadece 22’sinin oyunu alarak bir anda gündeme oturan Afyon, sandıktan çıkan sonuçla ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Afyon, “AK Parti’ye gönül vermiş insanlara gönlümüz de kapımız da açık. AK Parti’ye menfaat bağlantısı olan insanlar varsa yavaş yavaş terk edecekler.Ben AK Parti’ye gönül vermiş insanlarla yola devam edeceğim. Kongrede eski ilçe başkanları devreye girdi. Eski ilçe başkanlarının oy kullanmaması bunun bir göstergesi. Doğal delege olan eski ilçe başkanlarından biri delege bile yapılmamış. Hepsini çözeceğiz. Hizmet etmek istiyoruz. İşimiz zorlukları çözmek. Ayağımızın tozuyla Roman mahallesindeki düğüne gittik. Her ay ilçemizde veya köyde etkinliklerimiz olacak. Teşkilatı toparlayacağım, üzerindeki ölü toprağını kaldıracağım” dedi.

MEYVE VEREN AĞACIM
Gün içinde mazbatasını alacak olan Afyon, kendisin yöneltilen “MHP’den aday gösterilmedi AK Parti’ye geçti” eleştirilerine de tepki gösterdi, “ Ben öğretmenim. 33 yıldır bu görevi yaptım. 2009’da MHP’den aday oldum, kazanamadım öğretmenliğe geri döndüm. 2013’te emekli oldum ve AK Parti’ye katıldım. Meyve veren ağacım. Taşlanırım çünkü sokaktayım, düğündeyim, cenazedeyim…” dedi.

Afyon, adaylığını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın istediğini ve kendisinin bu ricayı kırmadığını söyledi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.