Dolar 32,4768
%0.09
Euro 34,6932
%-0.08
Altın 2.476,540
%0.58
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Çiğli Başkan adayı Yılmaz’dan kritik soru

AK Parti Çiğli Başkan adayı Yılmaz’dan kritik soru

Çiğli Belediyesi’nde tatlıya bağlansa da, gergin günler yaşanmasına yol açan maaş kriziyle ilgili konuşan AK Parti’nin 30 Mart’taki Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz, CHP’li Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı sert dille eleştirdi. Arslan’ın, başarısız olduğunu görmekten üzüntü duyduğunu belirten Yılmaz, “Halkçı belediyenin kapısını işçisi kırar mı” diye sordu.

  • Ege Postası
  • 28.08.2014 - 11:58
EGEPOSTASI – Çiğli’de, AK Parti’nin geçen seçimlerdeki Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz, son günlerde yaşanan işçi krizinin yanı sıra, CHP’li Başkan Hasan Arslan’ın yaklaşık 5 aylık performansını değerlendirirken, yaşanan olayları büyük bir şaşkınlık içinde izlediğini söyledi. “Yaşananların akıl ve mantıkla izah edilecek bir durumu yok” diyen Yılmaz, “Belediyede emeğiyle geçinen işçilerin ekmeğine göz diken bir belediye başkanının halkçı olması mümkün müdür” diye konuştu.
Maaşları düşürülen ÇİĞBEL işçilerinin eyleme gitmesi, çıkan kavgada belediyenin cam ve çerçevelerinin kırılması ve 13 işçinin işten çıkarılmasıyla büyük gerginlik yaşanırken, araya partililer ve sendikacıların girmesi ve işçilerin işe geri alınmasıyla mutlu sona ulaşıldı. Yaşanan gergin saatleri değerlendiren AK Parti’li Adnan Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın tutumu ve icraatlarını sert şekilde eleştirdi. Yılmaz, “Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın yerel seçimlerden bugüne geçen zaman içinde o koltukta başarısız olduğunu görmek, Çiğli’de yaşayan bir vatandaş olarak beni çok üzmüştür. Seçimlerde ‘Halkçı Başkan Hasan Arslan’ sloganı ile çıkan Belediye Başkanı Arslan’ın son günlerde yaşanan olaylara baktığımızda halktan uzak bir performans gösterdiğini görmekteyiz” diye konuştu. Adnan Yılmaz şunları söyledi:
“Belediye Başkanı Hasan Arslan halkçı başkan değil. Kendi meclis üyelerinin de ifade ettiği gibi belediyeyi ‘Çiftliği gibi’ yönettiğini görmekteyiz.  Çiğli’de yaşanan olayları büyük bir şaşkınlıkta izlemekteyim. Yaşananların akıl ve mantıkla izah edilecek bir durumu yok.  Belediyede emeği ile geçinen işçilerin ekmeğine göz diken bir belediye başkanının halkçı olması mümkün müdü? Daha vahimi haklarını arayan işçilerin işten çıkarılmasıdır. Adama sormazlar mı, nerede bu halkçılık, halkçı bir belediyenin kapısı belediyede çalışan tarafında kırılır mı'”
 
Halkçı başkanın olduğu yerde halkın belediyesine ve belediye başkanına sahip çıktığını vurgulayan Adnan Yılmaz, yaklaşık bey ay gibi bir sürede herkesin huzursuz olduğu bir yerde, başkanın nasıl beş yıl geçireceğini merak ettiğini vurguladı.
 
BELEDİYE BAŞKANI ADALETLİ OLMALI
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın kısa sürede inandırıcılığını ve güvenilirliğini kaybettiğini anlatan Adnan Yılmaz, “ Belediye içinde kendisine yakın kişileri işe alırken, kazanılmış haklarını arayan işçileri işten atıyor. Kendisine yakın meclis üyelerinin yakınlarını işe alırken, doğruları savunan meclis üyelerini partisinden dışlamıştır. Bu adaletsiz yapının içinde işçinin, meclis üyesinin hak arayışı kısa bir süre içinde isyan noktasına gelmiştir.  İsyanın olduğu yerde kavga olur, barış olmaz. Bu barışı sağlayacak kişi erkin başındaki kişi olarak sorunu çözmesi gerekirken işçiler ile bir araya gelen Sayın Başkan işçilere kızarak şantiye binasından kaçmak istemiştir. Bu Sayın Başkanın içinden çıkılmaz ruh hali içinde olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.
 
BU NASIL HALKÇILIK
Uzun dönemden beri Çiğli’nin sosyal demokrat belediyeler tarafından yönetildiğini kaydeden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Halkın yanında olan, işçinin, emekçinin hakkını koruyan, hakkı hukuku savunan bir anlayış ile Çiğl’iyi yönetme iddiası ile göreve gelen, sırtını halka dayaması gereken Hasan Arslan’ı halktan polis koruyor. Bu nasıl halkçılık, Böyle halkçı başkan mı olur'  Bunun sonucunda Sayın Hasan Arslan’ın belediye başkanlığı tartışılmaya başlanmıştır. Biz AK Partililerden ziyade kendi partilileri tarafından eleştirilerek istifası isteniyor. Bu duruma gelmiş belediye başkanı nasıl belediye başkanlığı yapar bunu kamuoyuna takdirine bırakıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.