Dolar 32,2104
%-0.16
Euro 35,0890
%0.31
Altın 2.471,000
%1.01
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Buca bunu konuşuyor: Seçim bu kavga yüzünden mi kaybedildi?

AK Parti Buca bunu konuşuyor: Seçim bu kavga yüzünden mi kaybedildi?

31 Mart Yerel Seçimler öncesinde AK Parti Buca Seçim Koordinasyon Merkezi’nde yaşanan kavga nedeniyle AK Parti’nin Buca’da seçimi kıl payı kaybettiği iddia ediliyor. Edinilen bilgilere göre, Cemil Şeboy tarafından AK Parti Buca Meclis Üyesi listesine yazdırılan Kemal Altun’un abisi AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Rahmi Altun iftara gidiyor. Rahmi Altun iftar sofrasında otururken bazı gençlerin Rahmi Altun’a "Buraya misafirler gelecek. Siz başka yere oturun başkanım" demesi üzerine Altun’un da “Ben varken gerek yok. Misafirler başka yere otursunlar. Bana bu talimatı veren başkanı çağırın” diyerek sert tepki gösteriyor. Bunun üzerine sinirlenen gençler ile Altun arasında başlayan sözlü tartışma ise daha sonra büyük bir kavgaya dönüşüyor...

  • Ege Postası
  • 02.04.2024 - 11:33
  • Güncelleme: 02.04.2024 - 11:45

EGEPOSTASI- 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerden üç gün önce AK Parti Buca Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) iki grup arasında kavga yaşandı.  

Edinilen bilgiye göre kavganın fitili bir gün önce seçim ofisi önünde iftarda ateşlendi.

İddialara göre; Cemil Şeboy tarafından AK Parti Buca Meclis Üyesi listesine yazdırılan Kemal Altun’un abisi AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Rahmi Altun iftara gidiyor. Rahmi Altun iftar sofrasında otururken bazı gençlerin Rahmi Altun’a "Buraya misafirler gelecek. Siz başka yere oturun başkanım" demesi üzerine Altun’un da “Ben varken gerek yok. Misafirler başka yere otursunlar. Bana bu talimatı veren başkanı çağırın” diyerek sert tepki gösteriyor. Bunun üzerine sinirlenen gençler ile Altun arasında sözlü bir tartışma yaşanıyor.

Altun'un yanında misafirler olduğu için tartışma büyümüyor ancak Altun “Sizinle yarın hesaplaşacağız” tehdidiyle oradan ayrılıyor.  

İddialara göre, ertesi gün yani seçimden 3 gün önce Rahmi Altun ve kardeşi Kemal Altun yaklaşık 15-20 kişiyle birlikte Buca SKM’ye gelerek oradaki çocukları darp ediyor. Yaşanan kavga nedeniyle bir gencin kolu kırılırken, dayak yiyenler arasında Buca SKM Başkanı Abdülcelil Laçin de bulunduğu öne sürüldü. Polisin müdahale etmesiyle kavga sona eriyor.  

Bu sırada SKM’de olduğu öne sürülen Buca İlçe Başkanı İbrahim Şengöz’ün kavgaya hiçbir müdahale etmediği, kenarda izlediği ve gençlerin dayak yemesine ise göz yumduğu da iddia ediliyor.  

Dayak yiyen gençlerin doğu ve güneydoğulu çocuklar olduğu, Cemil Şeboy ve Altun kardeşlerin ise göçmen olmaları nedeniyle kavganın altında yatan asıl sebebin ırkçılık olduğu da yine iddialar arasında...

Kavganın ardından bu sefer de doğu ve güneydoğulu gençler 50, 60 kişilik grupla SKM’ye geliyor. Bunun üzerine İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan araya girerek daha büyük bir olayların yaşanmasına engel olduğu, seçim arifesi olduğu için kavganın hoş olmayacağını belirterek tarafları sakinleştirmeye çalıştığı ifade edildi.

İl Başkan Yardımcısı Taştan'ın, Kemal Altun ve Rahmi Altun hakkında disiplin dosyası oluşturarak iki ismi disipline sevk ettiği gelen bilgiler arasında...

Öte yandan yaşanan bu kavga nedeniyle Buca’daki seçimin kıl payı kaybedildiği de konuşulanlar arasında yer alıyor.  

SEÇİM SONUÇLARINA YANSIDI MI?

Cumhur İttifakı Adayı AK Partili Hamza Dağ 119 bin 756 oy alırken, Buca'da seçimi kazanan CHP Adayı Görkem Duman 119 bin 81 oy aldı. Diğer yandan Cumhur İttifakı Buca Adayı AK Partili Adnan Öztekin ise seçimde 105 bin 435 oy aldığı ve Hamza Dağ'ın aldığı oyun gerisinde kaldığı görüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.