Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Bayraklı'da aday patlaması var: İbre kimden yana!

AK Parti Bayraklı'da aday patlaması var: İbre kimden yana!

AK Parti İzmir’de ilçe kongreleri yapılmaya devam ederken, gözler parti içi tartışmaların ve küslüklerin en fazla olduğu ilçe olan Bayraklı’da…7 Aralık’ta yapılacak olan kongre öncesi ilçede aday patlaması yaşanıyor.

  • Ege Postası
  • 20.11.2014 - 14:40
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir’de beşinci olağan kongre takvimi işliyor. Kemalpaşa, Bayındır ve Tire’de ilçe kongreleri gerçekleşirken, hafta sonu Karşıyaka, Dikili, Bergama ve Kınık’ta sandık kurulacak.

Genel Merkez’in tek aday talimatı sonrası kongresi henüz yapılmayan ilçelerde aday arayışları sürüyor. Genel merkez yetkiyi il başkanlığına verirken, İl Başkanı Bülent Delican ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan’ın çalışmaları sürüyor.

AK Parti’de adayın en fazla merak edildiği ilçelerin başında, parti için tartışmaların ve küslüklerin en fazla olduğu ilçe olan Bayraklı geliyor.

ADAY FAZLA
7 Aralık’ta yapılacak olan kongre öncesi BayraklI’da aday patlaması yaşanıyor. Mevcut başkan Yakup Gülcan’ın dışında, Metin Fitöz, İzzettin Mizan, Cemil Kurkut, Erkan Özkan, Murat Pervane ve Mikail Bilici’nin adaylık için kulis çalışması yaptıkları öğrenildi. Eski ilçe başkanı, yerel seçimlerde beleidye başkan adayı olan İsmail Sarı'nın ise vekillik düşündüğü için adaylık çalışması yapmadığı belirtildi. 

İki yerel seçimde de “kazanırız” denilen ancak hüsran yaşanan Bayraklı’da oy oranının sürekli düşmesi, küskünlerin fazla olması aday noktasında partiyi ince eletip sık dokutuyor. İsmi aday için geçenler arasında olan Metin Fitöz, İzzettin Mizan ve Cemil Kurkut’a, teşkilattan
bir bölümünün tepkilerin  olduğu bu nedenle şanslarının az olduğu öne sürüldü.İlçe teşkilatında bu isimlere tepkinin olduğunu konuşuluyor. Karşıyaka’da belediye meclis üyesi Abdullah Mertoğlu’nun aday gösterilmesi nedeniyle ümitlenen Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Mikail Bilici’nin ise geçtiğimiz aylarda grup kararlarına uymaması üstünün çizilmesine neden oldu.

GÜLCAN BİR ADIM ÖNDE
Teşkilatın büyük  bölümü sancılı bir süreçte ilçe başkanlığı görevini üstlenen Yakup Gülcan’a bir şans verilmesinden yana…Başkanlığa atandığında ilçeyi tam olarak tanımayan Gülcan’ın zaman içerisinde bu handikabını giderdiğini düşünenler bir hayli fazla. Gülcan il başkanlığının kafasındaki ilk isim ancak alternatif arayışları sürüyor.

KÜSKÜNLERİ ZİYARET TURUNA ÇIKTI
İl başkanlığından adaylık noktasında ışık alan Gülcan, ilçenin küskün isimlerine ziyaret turuna çıkmış durumda. Gülcan’a bu turlarda ilçenin aktif siyasetçilerinden Ali Aslan eşlik ediyor. 400 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu Bayraklı’da sandığa katılımda sıkıntı yaşamak istemeyen il başkanlığı bu durumu Gülcan’la aşmayı planlıyor.İl kongresinde herhangi bir sürpriz yaşamak istemeyen İl Başkanı Delican’ın Bayraklı’da istediği il delegelerini Gülcan’a yazdırabileceğini düşünenler bir hayli fazla. BayraklI’da etkin olan İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın da Gülcan’a sıcak baktığı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.