Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Paritli Kaya’dan CHP’li Setel’e ‘yalan’ göndermesi: Utanıp özür dilerler mi!

AK Paritli Kaya’dan CHP’li Setel’e ‘yalan’ göndermesi: Utanıp özür dilerler mi!

Geçtiğimiz günlerde gündeme oturan Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün devletin bazı arsa ve arazileri ihaleye çıkarmadan ya da değerinin çok altında sattığı iddiaları AK Parti ve CHP arasındaki ipleri gerdi. Satış iddialarını TBMM’ye taşıyarak “Devlet arazilerinin hangi kişi veya kurumlara peşkeş çekildiğini öğreneceğiz” diyen CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’e yanıt AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi. Kaya yaptığı açıklamayla, “CHP'li siyasetçilerin bir siyasi yalanı daha ortaya çıktı. Bu sorumsuz siyasetçiler sizce utanıp özür dilerler mi” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.11.2020 - 16:40

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir haberde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün devletin bazı arsa ve arazileri ihaleye çıkarmadan sattığı, alıcıların isimlerinin de "ticari sır" olarak gizlendiği iddiaları ortaya atılmıştı. İddialara göre; İzmir, Çeşme Alaçatı’da bedeli 44 Milyon TL olan 14.709 metrekare arsanın 28 milyon liraya satıldığını açıkladı. Yine İzmir Selçuk’ta bedeli 241 Milyon TL olan 161.223 metrekare arsanın 142 milyon liraya satıldı.

Konuya ilişkin konuşan CHP İzmir Milletvkeili Atila Sertel de konuyu Meclis gündemine taşımıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, “Devletin çok değerli arazileri değerinin çok çok altında ihalesiz olarak satılıyor ve kime satıldığı açıklanmıyor. Devlet arazilerinin hangi kişi veya kurumlara peşkeş çekildiğini öğreneceğiz” demiş ve şunları söylemişti; “Ben de Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdim. Bu ihalesiz satışlarda devletin değerli arazilerini kimler aldı diye sorduk. Cevabını bekliyoruz. Şimdi ticari sır diye açıklamasalar da inşaat yapmak için ruhsat aldıklarında kimin veya kimlerin aldığı mutlaka ortaya çıkacaktır. Neden ihalesiz satıld? Başka alıcı yok muyd? İleride otel veya başka bir tesis yapılacak değerli bir arazinin ihalesiz satılmasını kabul etmek mümkün değil. Herkesin hakkı olan devlet arazilerinin bir takım kişi veya kurumlara peşkeş çekilmesinin peşini bırakmayacağız.”

VALİLİK’TEN YANIT

Yapılan eleştirilerin ardından İzmir Valiliği bir açıklama yayımlayarak, Hazine taşınmazlarının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yönetildiğine işaret edilen açıklamada, bunların her türlü satış, kira, irtifak hakkı tesisi işlemleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince internet sitelerinden duyurularak ihaleye çıkıldığını bildirmişti. Açıklamada, haberde yer alan taşınmazların 11'inin mülkiyetinin Hazineye ait olmadığı, 29'unun ise mülkiyetinin Hazinede bulunduğu ancak çeşitli bakanlıklar, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, üniversite gibi kurum ve kuruluşlara tahsisli olduğu ifadelerine de yer verilmişti.

AK PARTİLİ KAYA’DAN SERTEL’E VALİLİK AÇIKLAMALI YANIT

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla CHP’li vekil Sertel’e yanıt verdi.
Valiliğin konuya ilişkin açıklamasını paylaşan Kaya, Sertel’e hitaben “CHP'li siyasetçilerin bir siyasi yalanı daha ortaya çıktı. Bir yalan ne kadar hızlı olursa olsun, hakikat onu yetişip geçer. Bu sorumsuz siyasetçiler sizce utanıp özür dilerler mi! Mesele bu” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.