Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD jetleri Suriye ordusunu bombaladı

ABD jetleri Suriye ordusunu bombaladı

Rusya Savunma Bakanlığı bombardımanda en az 62 askerin öldüğünü, yüzlercesinin de yaralandığını duyurdu

  • Ege Postası
  • 18.09.2016 - 07:04

Suriye ve Rusya, ABD öncülüğündeki "uluslararası koalisyon güçlerinin Suriye'nin Deyr Ez-Zor kentinde Suriye askerlerini hedef aldığını" açıkladı. Rusya ordusundan yapılan açıklamada, koalisyon güçlerinin, Deyr Ez-Zor'da IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) tarafından kuşatılan Suriye güçlerine yönelik dört hava saldırısı gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada, "Bu saldırılarda 62 Suriye askeri ölmüş, yüzlercesi de yaralanmıştır" ifadesi kullanıldı.

Suriye'den yapılan açıklamada ise, "hava saldırılarının Suriye askerlerinin IŞİD'e yönelik bir saldırı hazırlığı yaparken gerçekleştiğini, bu durumun ABD ve müttefiklerinin cihatçı grubu desteklediklerini gösteren kesin bir delil olduğu" belirtildi.

Suriye'den tepki

Sputnik'te yer alan habere göre; Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Bugün Moskova saati ile 17.00-17.50'de IŞİD'le mücadele koalisyonu (iki F-16 ve iki A-10 jeti) Deyr Ez Zor'daki havalimanı yakınlarında IŞİD tarafından etrafı çevrilmiş olan Suriye hükümeti güçlerinin birliklerine 4 saldırı düzenledi. Koalisyona ait uçaklar Suriye hava sahasına Irak sınırı tarafından girdi" ifadelerini kullandı.


Konaşenkov, "Bu hava saldırıları koordinasyondaki bir hata yüzünden düzenlendiyse, bu, ABD tarafının terörist gruplara karşı eylemlerini Rusya ile birlikte koordine etme konusundaki isteksizliğinin doğrudan sonucu demektir" vurgusu yaptı. Diğer taraftan Bakanlık, uluslararası koalisyona ait uçakların Suriye askerlerini vurmasının hemen ardından IŞİD'in saldırı başlattığını ifade etti.

SOHR: En az 80 asker öldü

BBC'de yer alan habere göre, Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi'ne göre ise saldırlarda en az 80 Suriye askeri yaşamını yitirdi.

Muhaliflere yakın, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi (SOHR) ilk açıklamasında havaalanındaki bir kaynağa dayanarak, "Deyr-Ez Zor havaalanı yakınlarındaki hava saldırılarında 30 ila 35 arasında Suriye ordusu öldürüldü. Ancak hangi uçakların bunu gerçekleştirdiğini tespit edemedik" ifadesini kullandı.

SOHR daha sonra aynı kaynağa dayanarak olayda en az 80 askerin öldüğü bilgisinin kendilerine aktarıldığını belirtti.

Olayla ilgili henüz ABD'den bir açıklama yapılmadı.

ABD ve Rusya'nın anlaşmasıyla Suriye'de Pazartesi günü geçici bir ateşkes uygulanmaya başlamıştı.

Washington ve Moskova son günlerde ateşkese dair taahhütlerin uygulanmasına dair birbirine eleştirilerini artırmıştı

Suriye Ordusu ilerliyor

ABD'nin saldırısında ağır kayıp veren Suriye Ordusu bölgeye yoğun hava saldırısı gerçekleştiriyor.

El Mayedeen, ordunun IŞİD'in sızdığı noktaları geri almaya başladıklarını duyurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.