Dolar 32,3265
%-0.1
Euro 34,8372
%0.13
Altın 2.391,920
%-0.2
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD'den Türkiye'yi kızdıracak karar

ABD'den Türkiye'yi kızdıracak karar

ABD Savunma Bakanı Mattis, Türkiye ile Suriye arasındaki sınıra gözlem noktaları kurulacağını duyurdu. Mattis bu yolla, IŞİD ile savaşan Suriye Demokratik Güçleri ile TSK arasındaki gerilimin azaltılmasını hedeflediklerini iddia etti.

  • Ege Postası
  • 23.11.2018 - 05:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YPG varlığından dolayı ‘sıradaki hedef’ diye göstererek “Bir gece ansızın gelebiliriz” dediği Fırat’ın doğusunda Ankara’yı kızdıracak bir gelişme yaşanıyor. Türkiye’nin YPG’ye yönelik operasyonlarına karşı ABD’nin Fırat’ın doğsunuda Türkiye sınırı boyunca gözetleme üsleri ve karakollar kuracağı açıklandı. Açıklamanın sahbi de ABD Savunma Bakanı Jim Mattis. Savunma Bakanı, Çarşamba günü Washington’da yaptığı açıklamada böylelikle Türkiye ile YPG-SDG güçleri arasındaki gerilimin engellenmesinin hedeflendiğini belirtti.

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD ile mücadeleye yoğunlaşabilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Mattis, gözlem noktalarının, Suriye Demokratik Güçleri’nin “coğrafi halifelikten geriye kalan kısmı bitirmeye devam etmelerini sağlamak üzere tasarlandığını” kaydetti. ABD’nin kuracağı gözlem noktalarının açık bir şekilde gece ve gündüz seçilebilecek şekilde işaretlenmiş olacağını söyleyen Mattis, “Böylece Türkler bizim tam olarak nerede olduğumuzu net olarak görecek “ diye konuştu. Gözlem noktaları kurulması konusunda Ankara ile konuşulduğunu kaydeden ABD Savunma Bakanı, bu amaçla Suriye’ye yeni asker gönderilmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Pentagon’un verdiği bilgiye göre, Suriye’de yaklaşık 2 bin ABD askeri bulunuyor.

İDLİB'TE SULAR YENİDEN ISINIYOR

Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye’nin Soçi mutabakatını yerine getirmek için ciddi çabalar sarf etmesine rağmen Suriye’nin İdlib bölgesinde silahsızlandırılmış bir tampon bölge oluşturulmasının hala zor olduğunu söyledi. Zaharova, İdlib’deki durum yüzünden hala çok endişeli olduklarını söyledi. İdlib’deki El Kaide bağlantılı grupların, Cirin kasabasında Suriye ordusuna karşı geçen hafta düzenlediği saldırıda 18 askerin öldüğü hatırlatmasını yapan Zaharova şöyle devam etti: “Bunun gibi kanlı provokasyonlar, Türk tarafının Rusya’yla imzaladığı 17 Eylül tarihli memorandumu (Soçi mutabakatı) yerine getirmeye yönelik ciddi çabalarına rağmen İdlib’de silahsızlandırılmış bölge oluşturulması konusundaki zorlukların hala devam ettiğini gösteriyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.