Dolar 32,3559
%-0.39
Euro 34,7695
%-0.1
Altın 2.409,940
%-0.53
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AB üyeliği için kararlıyız

AB üyeliği için kararlıyız

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, “Biz AB’ye üyelik için kararlılığımızı sürdüreceğiz. Rusya ile ilişkilerimizin gelişmiş olması Avrupa’ya alternatif değildir” dedi. Yıldırım, İspanya’da Nueva Economia Forumu’ndaki konuştu ve ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

  • Ege Postası
  • 26.04.2018 - 07:49

Yıldırım, İspanyol firmalarının Türkiye’de hangi alanlarda yatırımlar yapabileceklerine ilişkin soruya karşılık, “İspanyol şirketlerinin savunma sanayi projelerinde, atık yönetimi konularında yer aldıkları projeler var. Marmaray gibi bir dünya projesinde İspanyol firması ortak olarak yer aldı. Hızlı tren setleri ve hafif raylı sistem projelerinde varlar. Danışmanlık yapan firmalar var. Birçok alanda İspanyol şirketleri hali hazırda görev alıyorlar. 2023 hedeflerine yönelik projelerde de İspanyol firmalarını görmek istiyoruz. Türkiye’ye uzun vadede yatırım yapan kazanır. Bizim ülkemize güvenen, yatırım yapana her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğiz. Büyük projeler için özel teşviklerimiz var” ifadesini kullandı.

ETTE YENİ ANLAŞMA

Yıldırım, Türkiye ile İspanya arasındaki gıda ticaretine ilişkin soruya, “Türkiye şu anda kırmızı et açığı duyan bir ülke. Sebebi Türkiye’de refah arttı, tüketim de arttı. 500 bin ton yılda ithalat yapıyoruz, İspanya’dan da bu ithalatı yapıyoruz. Tarım Bakanımız dün bu konuda yeni bir bağlantı daha yaptı” yanıtını verdi. 

AB üyeliği için kararlıyız

Başbakan Yıldırım, İspanya seyahatinde geçen günlerde borç yapılandırması için bankalara başvuran Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile kısa süre görüştü.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.