Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AASSM ''muheteşem düetle'' başladı

AASSM ''muheteşem düetle'' başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 2013-2014 sezonuna muhteşem bir başlangıç yaptı. Sufi müziğiyle modern cazı birleştirerek evrensel bir üne kavuşan ve dünyanın en iyi cazcıları arasında yer alan Dhafer Youssef, ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici ile birlikte sahne aldı. Konsere İzmirli sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

  • Ege Postası
  • 10.10.2013 - 10:29
İZMİR - Sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin de en nitelikli konser salonları arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), yeni sezona uzun yıllar unutulmayacak bir konserle “merhaba” dedi. Sezonun ilk konserine dünyaca ünlü caz sanatçısı Dhafer Youssef Quartet ile Hüsnü Şenlendirici konuk oldu.
Sufi gelenekleri ve Arap liriklerinden beslenen müziğiyle dünyanın en iyi cazcılarından ve Tunus underground müziğinin temel taşlarından biri olarak kabul edilen Dhafer Youssef ile klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’yi buluşturan konsere İzmirliler büyük ilgi gösterdi. Salonun tüm koltuklarının dolduğu konseri izlemek isteyen sanatseverler bilet gişeleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Görünmez Dervişlerin Dansı
Sınırlar ötesi bir etnik caz performansının sunulduğu konserde, Dhafer Youssef’in etkileyici vokal ve ud tekniğine Hüsnü Şenlendirici’nin klarneti başta olmak üzere, sıra dışı sesler eşlik etti. Dhafer Youssef (ud), Hüsnü Şenlendirici (klarnet), Aytaç Doğan (kanun), Kristjan Randalu (piyano), Eivind Aarset (gitar), Phill Donkin (bass) ve Chander Sardjoe’nun (davul) yer aldığı “Dance of the Invisible Dervishes - Görünmez Dervişlerin Dansı” müzik projesi, ayrı ülkelerden bir araya gelen virtüözleri İzmirlilerle buluşturdu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.