Dolar 32,5696
%0.26
Euro 34,9942
%0.06
Altın 2.460,840
%1.01
Bist-100 9.896,00
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
9 yaşındaki Ela Naz, destek bekliyor

9 yaşındaki Ela Naz, destek bekliyor

Dünyada nadir görülen Rohhad sendromu teşhisi konulan 9 yaşındaki Ela Naz, ailesinin maddi yetersizliğinden dolayı yardım severlerden destek bekliyor. Anne Nazlı Ateş, "Kızımın rahatsızlığından dolayı mesleğimi bırakmak zorunda kaldım. Engelli yakını maaşı alıyoruz o da bize yetmiyor. Yardımseverlerden destek bekliyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 28.11.2020 - 17:31

İzmir Çiğli'de yaşayan Ela Naz Ateş, 4 yaşına geldiğinde sık ve derin uyumaya başladı. Kızının durumundan şüphelenen anne Nazlı Ateş, kızını hastaneye götürdü. Kızına yapılan tetkiklerde Ela Naz'a dünyada 70 kişide görülen ve tedavisi olmayan Rohhad Sendromu teşhisi konuldu. Uyku sırasında oksijen seviyesi düştüğü için makinelerle yatağa girmek zorunda kalan, günlük hayatta da solunum sıkıntısı yaşayan Ela Naz'a epilepsi teşhisi de konuldu.

Anne Nazlı Ateş, kızıyla ilgilenebilmek için İngilizce öğretmenliğini bıraktığını ifade ederek, kızının masraflarının ağır olduğu için zor günler geçirdiklerini söyledi. Ateş, şu ifadeleri kullandı: "Elif Naz'ın, uyuduğu zaman oksijeni düşüyordu. Çok derin uyuyordu. Hastaneye götürdük. Orada yoğun bakımda teşhis konuldu. Konan teşhisin, ottoimmün ensefalit olduğunu söylediler. Nadir görünen bir hastalık olduğunu ve Rohhad sendromu olarak tanımlandığını söylediler. Bu yüzden geceleri makineye bağlayarak aspirasyon yapıyoruz, boğazını temizliyoruz. Aynı zamanda epilepsi teşhisi de konuldu. Kızımla uğraştığım için mesleğimi de bırakmak zorunda kaldım. O yüzden masrafları baya ağır gelmeye başladı" dedi.

'YARDIMSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUM'

Kendi annesinin kızının masraflarına yardım ettiğini ve kiralarını karşıladıklarını ifade eden Nazlı Ateş, "Annem kirama yardım ediyordu. Ancak, annemin kiracısının evi İzmir depreminde hasar gördü bu yüzden kiracı evden çıkmak zorunda kaldı. Annemden gelen yardım da kesilmiş oldu. Eşimden de ayrıyım. Tek başıma kızımla ilgilenmeye çalışıyorum. Engelli yakını maaşı alıyoruz o da bize yetmiyor. Çevremizden çok yardım geldi ama bu yardımlar düzenli olmuyor. Düzensiz gelen yardımlarla geçinmek çok zor. Ancak pes etmiyorum kızımın arkasındayım. Yardımseverlerden destek istiyorum" ifadelerini kullandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.