Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
9 Eylül'de teröre karşı miting

9 Eylül'de teröre karşı miting

İZMİR Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu, tüm İzmirlileri, 9 Eylül'de teröre karşı gerçekleştirilecek mitinge davet etti.

  • Ege Postası
  • 02.09.2015 - 15:59
İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu, İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'de gerçekleşecek miting için İzmir Barosu'nda basın açıklaması düzenledi. Birçok kuruluşun destek verdiği miting için açıklamayı, Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Lütfi Değirmenci yaptı. Değirmenci, "Kurtuluş Savaşı'mızın ilk ve son kurşunu İzmir'den atılmıştır. Bu onur İzmir'indir, İzmirlilerindir" diyerek tüm İzmirliler'i 9 Eylül'de saat 18.00'de Kıbrıs Şehitleri Migros Önü'nden yürüyüşle başlayacak miting için Cumhuriyet Meydanı'na çağırdı.

Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu olarak halkın duygularına tercüman olduklarını söyleyen Ömer Lütfi Değirmenci, “Bu amaçla 9 Eylül günü yürüyüş düzenliyoruz. 26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taarruz, 9 Eylül günü İzmir'de kesin bir zafer ile sonlanmıştır. 9 Eylül tarihi bağımsızlığa giden yolda çok önemli bir mihenk taşıdır. Atalarımız, emperyalistlere karşı Kurtuluş Savaşı'nda da omuz omuza, birlikte mücadele ettiler, birlikte direndiler, birlikte yürüdüler ve birlikte şehit oldular. Biz de bugün böylesine önemli bir tarihte teröre karşı birlikte direneceğiz, birlikte yürüyeceğiz. 13 yıllık AKP iktidarının bizleri nasıl ayrıştırdığının, cemaatler ile yaptığı ortaklıkların ülkemize verdiği zararların ve özellikle Ortadoğu politikalarının ülkemizi getirdiği içler acısı durumun farkındayız. Açılım süreçlerine hep karşı çıktık. Teröristle antlaşma olmaz dedik. Fakat onlar bir yandan ordumuzun en yüksek komutanlarını hücrelere atarken bir yandan da teröristlerle masa başında pazarlık yaptılar. Bugün gelinen noktada her gün şehit haberi almaktayız. 93 yıl önce olduğu gibi ülke savunmasında şehit düşen, askerlerimizi, polislerimizi ve korucularımızı rahmetle anıyoruz" dedi.

Değirmenci, Türk ordusunun ve ulusunun dışarıdan destekli PKK saldırıları karşısında bir adım geri atmayacaklarına dair inan ve güvenlerinin tam olduğunu belirterek, "Ülkemiz 9 Eylül ruhu ile tıpkı o günlerde olduğu gibi beraber olduğumuzu, emperyalizmin dayatmalarına karşı direndiğimizi, çağdaşlığa ve demokrasiye doğru hep birlikte yürüdüğümüzü dosta ve düşmana ilan ediyoruz" diye konuştu.

İzmir Barosu, Türk-İş, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ( Eğitim-İş 1, 2, 3 Nolu Şubeler, Büro-İş, Tüm Yerel-Sen, Genel Sağlık-İş), CKD, TGB, Türkiye Kamu-Sen, İzmir Tabip Odası, TOBAV, Vardiya Bizde Platformu, TESUD, ÇYDD, Hacı Bektaş Eğitim ve Kültür Derneği, Vatan Partisi, CHP, DSP, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürü Yaşatma ve Dayanışma Derneği, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği, EGÖDER, TÜMÖD, Emekli Subay Eşleri Derneği,Bizim Özürlüler Derneği,Zihinsel Engellileri Koruma Derneği,GHK,ADD, gibi kurumların destek verdiği miting 9 Eylül Çarşamba günü Kıbrıs Şehitleri Caddesi Migros önünden (Eski Tansaş) saat 18.00'de yürüyüşle başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.