Dolar 32,3943
%0.11
Euro 34,7877
%-0.01
Altın 2.396,980
%0.01
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
9 Dernek Erdoğan’a mektup yolladı

9 Dernek Erdoğan’a mektup yolladı

Merkezi İzmir’de bulunan 9 Dernek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başbakan Yıldırım’a ve YÖK Başkanı Saraç’a ortak imzalı mektup gönderdi. Bir süre önce Görevinden uzaklaştırılan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’ a haksızlık yapıldığını ifade ederek görevine iadesini istediler. 9 Dernek Erdoğan’a mektup yolladı

  • Ege Postası
  • 29.10.2017 - 00:03

EGEPOSTASI-Merkezi İzmir’de bulunan 9 dernek, dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’ nın görevden uzaklaştırma nedenini açıklanabilir bir gerekçeye dayanmadığını öne sürerek,  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve YÖK Başkanı Saraç’a ortak imzalı mektup gönderdi. Mektupta” Prof. Dr. Adnan Kasman hakkında açılan idari soruşturmanın hızlandırılarak sonuçlandırılmasını ve bu süreç zarfında, derslerinden, öğrencilerinden mahrum bırakılmamasını Sayın Cumhurbaşkanımızdan arz etmekteyiz” denildi.

Anadolu Federasyonu, Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği, Karşıyaka İzmirliler Derneği, Mardin Ömerli, Anıttepe Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Merkezi Derneği, Siverekliler Derneği,  Karşıyaka  Mardinliler  Sosyal  Yardımlaşma Derneği, Mardin/ Yeşil Gurs Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, Karabağlar Bitlis  ili ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yetiştirme Yurtları İle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğ’nin ortak imzalarını taşıyan ve kamuoyuyla paylaşılan açık mektupta   şu ifadeler yer aldı.

Sayın Cumhurbaşkanımız

Malumunuz olduğu gibi Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman 14 Eylül 2017 tarihinde hakkında açılan bir soruşturmanın selameti gerekçe gösterilerek  ‘tedbiren’  Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

Biz İzmir’de faaliyete bulunan sivil toplum örgütleri ve hemşeri dernekleri olarak bir bilim adamının görevden alınma biçimine, sonradan üniversite yerleşkesine sokulmama kararına, o kararın gerekçesine hep duyarlı kaldık.

 Çünkü Anadolu’muzun çok zor koşullarını aşıp, ülkemizin yönetiminde, Devletimizin hizmetinde önemli görevler üstlenen yöneticilerimizin başarı hikâyelerini Siverekli, Mardinli, Diyarbakırlı, Karslı, Ağrılı çocuklara rol model olarak hep anlatırız.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’da  bizim için sadece bir hemşeri olmaktan öte, çocuklarımıza başarı hikayesini anlatabildiğimiz rol modeldi.

Biz Türk adaletine güveniyoruz, o güven duyusunun verdiği duyarlılıkla sizlere bu mektubu yazıyoruz.

Sayın Kasman bugün sadece görevinden uzaklaştırılmamış, bilimden ve öğrencilerinden mahrum bırakılmıştır.  Soruşturmaya konu olan ve kamuoyuna yansıyan gerekçelere baktığımızda;  görevden alınma sürecinin çok büyük bir kurgu ve plan ile mesnetsiz, tespitten yoksun iddiaları kapsadığını, Üniversite içindeki bir grubun yönetime gelme hırsıyla yarattığı kavganın ürünü olduğunu  bazı  fırsatçı siyasetçilerinde bu süreçten beslendiği açıkça görmekteyiz. Bu durumdan kaygılanmaktayız.

Prof. Dr. Adnan Kasman hakkında açılan idari soruşturmanın hızlandırılarak sonuçlandırılmasını ve bu süreç zarfında, derslerinden, öğrencilerinden mahrum bırakılmamasını Sayın Cumhurbaşkanımızdan arz etmekteyiz”

9 EYLÜL’ ÜNİVERSİTESİN’ DE NELER YAŞANDI'

Prof. Dr. Prof. Dr. Adnan Kasman 12 Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandı. Rektör Kasman atamadan hemen sonra, Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik’ i rektör yardımcılığına, Lise öğretmeni Ahmet Cevdet Oral ’ı Genel Sekreterliğe getirdi.  Göreve getirdiği Oral ve Aslanertik’ in performansından memnun olmadığı gerekçesiyle Rektör Kasman iki önemli ismi görevden aldı. 

Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik  ve Ahmet Cevdet Oral bunun üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’ la ilgili onlarca şikayet dilekçesi yazıp, dava açtılar, yaptığı atama ve uygulamaları eleştiren ikili muradına erdi.  Bazı siyasetçilerin de desteğini alan ikili hem rektör Kasman’nın soruşturmanın selameti bakımından ‘tedbiren’  görevden uzaklaştırılmasına gerekçe sağladılar hem de  Rektör Vekilliği Görevine Atanan  Prof. Dr. Erdal Çelik tarafından aynı göreve getirildiler.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.