Dolar 32,5069
%-0.1
Euro 34,9379
%0.31
Altın 2.434,940
%0.49
Bist-100 9.800,00
%0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Yıldırım: Hukuksuz bir ‘Hukuk Komisyonu’ Kurdular

​Yıldırım: Hukuksuz bir ‘Hukuk Komisyonu’ Kurdular

Balçova Belediye Meclisi’nde Hukuk Komisyonu görev dağılımı sırasında komisyon başkanlığına meclisin tek hukukçu üyesi olan AK Partili Evrim Özen’in getirilmemesi gerginlik yarattı.

  • Ege Postası
  • 20.04.2014 - 09:51
İZMİR- Karara tepki gösteren AK Parti Balçova İlçe Başkanı Temel Yıldırım, seçimin trajikomik olduğunu belirterek, “25 kişilik meclis üyeleri arasında bir tane hukukçu var, o da 17 yıllık Avukat Evrim Özen. Hukuk komisyonuna başkan seçiyorsunuz, ancak başkanlığına hukukçu getirilmiyor. Hukuksuz bir hukuk komisyonu ile karşı karşıyayız” diye konuştu.
 
-Yıldırım: Hukuksuz bir ‘Hukuk Komisyonu’ Kurdular
 
Balçova Belediyesi’nin 7 Nisan 2014 tarihli belediye meclisi toplantısında Hukuk Komisyonuna seçilen meclis üyelerinin görev dağılımı gerçekleştirildi. Komisyona seçilenler arasında, belediye meclisinin tek hukukçu üyesi AK Partili Avukat Evrim Özen’in başkan seçilmemesi tepkilere yol açtı. AK Parti Balçova İlçe Başkanı Temel Yıldırım, hukuk komisyonuna Avukat Evrim Özen’in başkan seçilmemesine tepki gösterdi.

“TRAJİKOMİK BİR DURUM”
Belediye meclisinde yalnızca AK Partili Meclis üyesi Evrim Özen’in hukukçu olduğunu söyleyen Yıldırım, “Hukuk komisyonuna başkan seçiyorsunuz, ancak komisyonda tek hukukçu olan ismi başkanlığa getirmiyorsunuz. Baktığımız zaman 25 kişilik meclis üyeleri arasında bir tane hukukçu var, o da AK Partili Evrim Özen. Ancak komisyona buna rağmen başkan yapılmıyor. Bunun yerine mesleği mali müşavirlik olan CHP’li üye başkan seçiliyor. Trajikomik bir durum yaşıyoruz. Hukuksuz bir hukuk komisyonu ile karşı karşıyayız. Balçova Belediye Meclisi bu ayıbını bir an önce düzeltmelidir” dedi.

ÖZEN: KARAR HUKUK CAMİASI ADINA BİR AYIP
Hukuk komisyonundaki görev dağılımı hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Balçova Belediye Meclis üyesi Avukat Evrim Özen ise, alınan kararın tüm hukuk camiasına yapılmış bir ayıp olduğunu vurguladı. Özen, “Mecliste diğer komisyon başkanlıkları için fikrimizi almak istediklerinde, bizler bu komisyonlara yakın meslek grupları içerisinden isimlerin başkanlığa getirilmesinin uygun olduğunu söylüyoruz. Ancak hukukla ilgili bir komisyondan bahsediyoruz ve ben bu meclisin tek hukukçusu, 17 yıllık avukatım. Fikrim bile alınmadan başkanlığa başka bir isim getirilmesi tüm hukuk camiası adına bir ayıptır. Maalesef bazılarının kişisel kaprisleri dolayısıyla bir hukukçu bertaraf edilip yanlış bir karar alınmıştır. Baro’nun da bu hukuksuzluğu görüp, harekete geçmesini beklemekteyim. CHP’liler, sürekli olarak sosyal hukuk devleti vurgusu yapmaktalar. Ancak hukuku kendileri çiğnemiş durumdadırlar” ifadelerinde bulundu.

Balçova Belediye Meclisi Hukuk Komisyonu Başkanı olarak, mali müşavir olan CHP’li meclis üyesi Şahin Özdemir seçilmişti. AK Partili Meclis üyesi Avukat Evrim Özen ise komisyonda üye olarak görev yapacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.