Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Valiye taşocağı ve sanayi şikayeti

​Valiye taşocağı ve sanayi şikayeti

Bornova Sosyal Yaşam ve Kent Kültürünü Yaşatma Derneği'nin (BOYAD) düzenlediği geleneksel kahvaltılı sohbet toplantısına katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak'a, işadamları taş ocaklarının ve bölgedeki sanayinin kaldırılmasını istedi.

  • Ege Postası
  • 28.01.2015 - 16:16
İZMİR - Bornova'da Çolo Cafe'de düzenlenen toplantıya Bornova Kaymakamı Kadri Canan, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, BOYAD Başkanı Hasan Yerakar, Orkide Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, Bornova Belediye Eski Başkanı Kamil Okyay Sındır, BOYAD Kurucu Başkanı Metin Aztekin, BOYAD Eski Başkanı Osman Kebapçı, Ege Otomotiv Derneği Başkanı Mustafa İduğ, BMC Genel Koordinatörü Cemal Öztürk ile çok sayıda işadamı katıldı. 

Toplantıda söz alan işadamları Pınarbaşı'ndaki taş ve kireç ocaklarının kapatılmasını, uyuşturucuyla etkin mücadele edilmesini, trafik sorununun çözümünü, metronun Pınarbaşı'na uzatılmasını talep etti. BOYAD Kurucu Başkanı Metin Aztekin ise geçtiğimiz günlerde bir yangın geçiren tarihi Paterson Köşkü'nün yap-işlet-devret modeliyle kendilerine verilmesini istedi.

Belkahve'den İzmir'e girdiğinde farklı bir manzara ile karşılaştığını belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Belkahve'den baktığımda 'bu şehir nedir, İzmir'e mi giriyorum'' diyorum. Filmlerde duman çıkan bir yere mi giriyoru? Şehre girerken bizi çimento fabrikasının yarattığı olumsuzluk karşılıyor. Çimento fabrikaları önemli bir katkı sağlıyor mu evet. Şehrin içinde kalıyor mu evet. Zaman içinde bir başka yere taşıyabiliriz. Bu noktada el birliği ile merkezi ve yerel yönetimle beraber sizlerin çabası önemli. Ben de çimento fabrikaları kalksın diyorum. Ama bu yetmiyor. Bunu nasıl kaldıracağı? Taş ocakları ve kireç ocaklarının taşınması, sanayi bölgelerin de taşınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda el birliği ile hareket ederek, proje üreterek çözüme ulaşırız" diye konuştu. 

Bornova Kültür Merkezi'nin ihale sürecinin devam ettiğini, İl Yatırım Koordinasyon Kurulu'na ödenek geleceğini belirten Toprak, Paterson Köşkü konusunda da Büyükşehir, Kültür Bakanlığı ile ortak bir çözüm bulunabileceğini ifade etti. 

Toplantıda konuşan Osman Özkebapçı, Bornova'nın okul ihtiyacı olduğunu, çimento fabrikalarının sıkıntı yarattığını söyledi. Özkebapçı, “Askeri tesisler çok şehrin içinde kaldı. Onlar da bu durumdan rahatsız. İmar ve yerleşim olarak bunlar da ilgili girişim olursa mutlu olacağız" dedi.

Metin Aztekin de tarihi Paterson Köşkü'nün yap-işlet-devret modeliyle kendilerine verilmesini istedi. Bornova'daki Murat Köşkü'nün de kamu kurumuna tahsis edilmemesi gerektiğini belirten Aztekin, köşkün Bornovalıların hizmetine sunulmasını önerdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.