Dolar 32,3113
%0.19
Euro 35,0121
%-0.31
Altın 2.279,510
%0.09
Bist-100 8,97
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Söğüt'te AKP - MHP gerilimi

​Söğüt'te AKP - MHP gerilimi

Bilecik’in Söğüt İlçesi’nde düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük şenlikleri gergin başladı. Şenlik öncesinde gerginlik çıktı.

  • Ege Postası
  • 14.09.2014 - 13:33
Rıza ÖZEL / SÖĞÜT - Hürriyet - Söğüt ilçesinde, bu yıl 733'üncüsü düzenlenen Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde olay çıktı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin de katıldığı törende sahneye çıkan bir kişi kürsüyü devirdi.
Devlet Bahçeli’nin konuşmasını tamamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.
Sunucu Serdar Tuncer’in anonsu sırasında sahneye çıkan bir kişi mikrofonu alarak kürsüyü devirdi. Olay çıkaran şahsın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye konuşma hakkı verilmemesine tepki gösterdiği öğrenildi.
Korumalar anında müdahale ederek protestocuyu sahneden indirdi. Bu sırada başka bir şahsın sahnedeki hoparlörü yere attığı görüldü.
Söğüt’teki törende daha sonra Başbakan Davutoğlu konuştu. Davutoğlu konuşmasında "Herkes Söğüt’e gelsin gelecek sene. Kucaklaşalım. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun bir olalım iri olalım diri olalım.
Biz Türkiye Cumhuriyeti devletini cihan devleti yapana kadar çalışacağız" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bahçeli ve Başbakan Davutoğlu'nun konuşup kendisine konuşma verilmemesi üzerine şenlikleri terk etti. Olaylarda Destici'nin yakınlarının tartışıp olay çıkarması üzerine Davutoğlu etrafında önlemler arttırıldı.

MHP'LİLER İLE POLİS ARASINDA ARBEDE
Bu arada tören öncesinde şenliğe katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin korumaları ve partililer ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı.
Bahçeli ve partililer, Ertuğrulgazi Türbesi'nin önüne geldi. Bu sırada, güvenlik şeridini geçemedikleri gerekçesiyle tepki gösteren partililer ile polis ekipleri tartıştı.
Kısa süren arbede sonrası Bahçeli ve beraberindekiler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun türbeye gelişini beklemeye başladı.
Başbakanlığa ait otobüsle türbenin önüne ulaşan Davutoğlu, Bahçeli'yle tokalaşmak istedi. Bu esnada, Davutoğlu'nun korumalarıyla MHP'liler arasında sözlü ve fiziksel tartışma yaşandı. Davutoğlu, tartışma nedeniyle Bahçeli'yle tokalaşmadan türbeye girdi.
Davutoğlu'nun ziyaretinin ardından Bahçeli ve beraberindekiler, türbeye girip dua etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.