Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Metropol zirvesinde çarpıcı mesajlar

​Metropol zirvesinde çarpıcı mesajlar

CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nın 4. Olağan Metropol İlçeleri Toplantısı'nda, parti üyeleri, ön seçim konusundaki isteklerini dile getirdi. İzmir Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, CHP’de ön seçimin gelenek olması gerektiğini vurgularken, "2015 genel seçimlerine, gençlik olarak daha hevesli ve heyecanlıyız. Milletvekili adaylarımızın adeta gölgesi olacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 20.10.2014 - 12:42
EGEPOSTASI- Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP İzmir İl Gençlik Kolları, 4. Olağan Metropol İlçeleri Toplantısı'nda CHP'li gençler buluştu, toplantıya ön seçim ısrarı damgasını vurdu. 


Toplantıya Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Başkanvekili Bülent Çetinkaya ve Bornova İlçe Başkan yardımcısı Canip Yurdakul’un yanı sıra İlçe Gençlik Kolları Başkanları, yönetimleri ve gençlik örgütü üyeleri katıldı.



Toplantıda gençliğin örgütsel sorunları, öğrencilerin barınma sıkıntıları, genç işsizlik, milletvekilleri seçimleri ve aday belirleme sürecinde yapılması istenen ön seçim, taşeronlaştırma ve emek sömürüsü, kaybedilen altı ilçede işten çıkarılan gençlerin sorunları, İzmir’deki genç işsizlik, il ve ilçe ana kademede gençliğe oy hakkının verilmesi, gençlik kurultay ve seçimlerinin tüzükte yer alması, Kobani’de yaşanan dram, AK Parti siyasetinin otoriter uygulamaları,17-25 Aralık soruşturmalarına verilen takipsizlik kararları, örgüt bütçesi gibi konular masaya yatırılarak kararlar alındı.


 
GENÇLER DAHA HEVESLİ
Toplantıya ilişkin önemli noktaları açıklayan CHP Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Cumhurbaşkanlığı seçiminde üstlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını ama gençliğin daha hevesli olduğunu belirtti. Sarıküse, “2015 genel seçimlerine gençlik olarak daha hevesliyiz, daha heyecanlıyız. Seçim öncesi gençlik olarak belirlenen milletvekili adaylarımızın adeta gölgesi gibi olacağız. Bu yaptıklarımız bizlerin görevidir, görevimizi yaptığımız için övünmeyeceğiz” dedi.


CHP’li gençlerin bir araya geldiği toplantıda milletvekili seçimleri öncesi ön seçim ısrarı damgasını vurdu. CHP’de ön seçimin tartışılmamasının bile gereksiz olduğunu belirten Sinan Sarıküse,” CHP’de gelenek üstten dayatılan vekiller olmamalıdır. Gelenek ön seçim olmalıdır” ifadesini kullandı. Gençlik kolları başkanı, “biz seçilecek milletvekillerimizin ellerinden geleni yapacağına inanıyoruz. Vekillerimizin nereden geldiklerini unutmamasını, İzmir’i savunması istiyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.