Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Kocaoğlu’ndan sonra bir önseçim çıkışı daha: Kafam kopacaksa kopsun!

​Kocaoğlu’ndan sonra bir önseçim çıkışı daha: Kafam kopacaksa kopsun!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun ardından bir önseçim çıkışı da Menemen Belediye Başkanı CHP’li Tahir Şahin’den geldi. İlçe başkanları toplantısında konuşan Şahin, “Bana ‘önseçim’ için ne görev düşüyorsa yaparım. Parti içi demokrasi için kafam kopacaksa kopsun.Genel merkeze, ‘biz önseçim istiyoruz. Yapmazsanız basının önünde il başkanı ve 30 ilçe başkanı olarak görev bırakırız’ denmesi gerek. Genel merkez bunu göze alamaz. Tarihe geçersiniz. Sadece önseçim imzası götürmekle kalmayın” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.10.2014 - 14:10
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen Ege Bölgesi Yerel Yönetimler Eğitim Toplantısı’nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu parti içi çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Kocaoğlu, genel seçimler öncesinde ön seçim delegeleri ile bir ön seçim yapılmasını isterken  “CHP’nin geleneğinde ve genlerinde ön seçim isteği ve talebi var. Buna ben de dahilim... Ön seçim yapılmasından yanayız. Ön seçim yapıldığı zaman belediye başkan adayı, milletvekili, meclis üyesi adayı kendisini ilçesine, köyüne sunuyor. Oradan bir geri dönüş alıyor. Ön seçimde kazanamasa da küsmüyor, kazanıyor. Ön seçime girmiş birisi ‘şimdi kaçarsam olmaz’ diyor. Yapmazsanız ‘benim hakkımı o, bu yedi, Ankara’da, İstanbul’da bu genel başkan yardımcısı yedi’ diyor. Dolayısıyla parti kendi paçasından aşağı çekmiş oluyor” ifadelerini kullanmıştı.

ŞAHİN’DEN ÇOK KONUŞULACAK ÇIKIŞ
Kocaoğlu’nun ‘önseçim’ çağrısından sonra çok konuşulacak bir çıkışta Menemen Belediye Başkanı CHP’li Tahir Şahin’den geldi. Menemen’de düzenlenen CHP İzmir ilçe başkanları toplantısında konuşan Şahin, önseçim yapılması noktasında  il başkanı ve ilçe başkanlarına ‘istifa resti çekin’ çağrısı yaptı.


1999 yılında, parti içi önseçimden çıkıp belediye başkanı olduğunu hatırlatan Şahin, şunları söyledi;
 “ Önseçimden çıkma duygusu bir başka. Parti içi demokrasiye hep önem verdim. Partiden demokrasi istiyorum diye atıldım. Mücadele ettim 2,5 ay aradan sonra döndüm. 2004'te 2009’da da önseçim istedim. Gerçekleşmedi. Parti içi demokrasi için hep mücadele ettim. Söyledim, eziyetler çektim. Merkezi atamaya şiddetle karşıyım. Bu duyguyu dile getirmenin faydalı olacağı için söylüyorum. Belediye başkanlığı seçimleri öncesinde de Havagazı Fabrikası’nda da yine' önseçim' dedim.Ne yazık ki bir destek bulamadık. Milletvekilliği için her seferinde önseçim diyoruz. Herkes söylüyor. İmzalar toplanıyor. Genel Merkeze gidiyor. Bir türlü bu partide önseçim olmuyor. Hep ‘bu üyeyle bu delegeyle önseçim olmaz’ dediler. Hangi delegeyle olacak. Sizleri de seçen bu delege. Genel Başkanı da seçen bu delege. Bu bahaneyi  söylemek samimiyetsizlik.Hepimiz söylüyoruz. Yaptıramıyorsak kabahat bizde. Kimse yanlış anlamasın ama kabahat hepimizde. Seçilecek milletvekillerinin yüzde 15’i atama olarak değerlendirileceği söyleniyor. Genel Merkez bunu nerede kullanacak. Belki kullanmayacak. Aldığım sinyaller doğrultusunda yüzde 15’in İzmir, Ankara ve İstanbul’da kullanacağını öğrendim.Buna karşı mücadele etmemiz gerek. Bana ne görev düşüyorsa yaparım. Parti içi demokrasi için kafam kopacaksa kopsun.Genel merkeze, ‘biz önseçim istiyoruz. Yapmazsanız basının önünde il başkanı ve 30  ilçe başkanı olarak görev bırakıyorum’ denmesi gerek.  Genel merkez bunu göze alamaz. Ben belediye başkanlığı içinde bunları söyledim. Önseçim olmasa hiçbirimiz belediye başkanlığı yapmayalım dedi. İlçe başkanlarının önemi büyük. İz öncü olursunuz, Ankara’ya İstanbul’a örnek olursunuz. Tarihe geçersiniz. Sadece İmzaları götürmekle kalmayım. Umarım ben yanılırım. Atamalardan canım yanıyor. Ankara’ya git gel.MYK üyelerine git. Yalvar yakar. Sokaktaki üyeye yalvaralım.Dediklerimi bir kere yapın. Tarihe geçin”


ENGİN: GÜNÜ GELDİĞİNDE İLETECEĞİM
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise, “ Günü geldiğinde önseçim talebini bende dile getireceğim ilgili yerlere…Bugünkü görevimiz partiyi seçime hazırlamak, bir arada tutmak, yanlışları önlemek. Parti içi kırılma olmazsa İzmir’de genel seçimde büyük başarı sağlayacağımıza inanıyorum. AKP hayal aleminde yaşıyor.Binali Yıldırım’ın vaat ettiği hangi proje yapıldı.  İzmir’e bir şey vermiyor. Bunu herkes görüyor" dedi. 

VAZO HEDİYE ETTİ!
Toplantının ilk bölümünün sonunda, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İl Başkanı Ali Engin’e Menemen’de yapılan bir vazo hediye etti


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.