Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Kemalpaşa CHP’de şok iddialar

​Kemalpaşa CHP’de şok iddialar

Kemalpaşa CHP’de İlçe Başkanı Ulviye Üreten ile ilgili iddialar ilçede günün konusu olurken, partide yaşananları daha önce köşe yazılarında dile getiren Genel Yayın Yönetmenimiz Mithat Umutoğulları, Üreten’in yaşadığı Bağyurdu’na giderek partililerle konuştu. Parti üyeleri, Ulviye Üreten’in eşi Rıdvan Üreten’in 10 yıl CHP’den belediye başkanlığı yaptığını, ancak son seçimlerde AK Partili Arif Uğurlu için çalıştığını iddia etti.

  • Ege Postası
  • 24.11.2014 - 12:46
EGEPOSTASI – Kemalpaşa CHP, İlçe Başkanı Ulviye Üreten ve eşi Rıdvan Üreten hakkındaki iddialarla çalkalanırken, Genel Yayın Yönetmenimiz Mithat Umutoğulları ile bir araya gelen partililerden müthiş açıklamalar geldi. CHP’liler yaşananları “Şaka gibi” diye değerlendirirken, Ulviye Üreten’in henüz 6-7 ay önce partiye üye olduğunu, ilçe başkanı seçildiğini belirterek, “Eşi seçimlerde AK Parti’ye çalıştı. Durumu İl Başkanı Ali Engin’e bildirdik ama söylediklerimizi dikkate almadılar” dedi.

Mithat Umutoğulları, İlçe Başkanı Ulviye Üreten'in yaşadığı Bağyurdu'na giderek burada yaşayan CHP'liler ile görüştü. Umutoğulları, parti üyelerinden Suat Utku, Nadir Ören, Kenan Ürem, Hasan İşbilir, Ayhan Kart ve Ahmet Önden ile görüştü, son dönemlerde partide büyük rahatsızlık yaşanmasına yol açan iddiaları sordu. Partililer “ İlçe Başkanı Ulviye Üreten'in eşi Rıdvan Üreten CHP'de 10 yıl belediye başkanlığı ve beş yıl büyükşehir meclis üyeliği yaptı. 1994’te Ceyhan Gökçe'ye karşı ön seçimde kaybedince, ekibi ile birlikte Demokrat Partisi’ne çalıştı. 2004 yılında da CHP'den 2 defa istifa etti. Bu kadar süre partide görev yapmış bir kişinin eşi partiye 6-7 ay önce üye oldu. Ondan sonra da ilçe başkanı oldu. Bu tam anlamı ile bir kamera şakası gibi” dedi. Partililer şunları söyledi:
“Rıdvan Üreten seçim döneminde ameliyat olmuştu. Evinden sağı solu arayarak ‘CHP'ye oy vermeyin, Arif Uğurlu'ya oy verin’ dedi, tanıdıklarını, insanları yönlendirdi. Bir çok kişi bunu duydu, seçim olduğu gün de oğlu ve kendisi ‘Oylarımız AKP'ye’ diyerek bağıra bağıra dolaştı. Bunu burada yaşayan herkes duydu. AKP seçimi kazandı. Oğlu AKP'liler ile birlikte eğlendi. Bunu Bağyurdu’ndaki herkes iyi biliyor.
 


İLÇE BAŞKANI OLMASINDA UĞURLU'NUN PARMAĞI VAR
Sonra ne olduysa, hayatında siyasetle alakası olmayan Ulviye Üreten, CHP ilçe başkanlığına aday oldu, ve başkan seçildi. Biz seçimin günü Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı ile birlikte sandıkları dolaşıyoruz, İlçe Başkanı Ulviye Üreten Rıdvan Karakayalı'ya selam bile vermedi. Biz 30-40 gün mücadele ettik, bugün ilçede olan birçok arkadaşımız 30 Mart’ta yoktu.
 
ÖRGÜT SAHİPSİZ KALMIŞ GİBİ
Biz seçim kaybetmişiz, herkesin psikolojisi bozuk, Sanki CHP sahipsiz. Adamlar çıkmış kapı kapı dolaşarak delegeleri geziyorlar ve İlçe Başkanlığını almak için çalışıyorlar. CHP'li meclis üyesi Mehmet Ayçil'in istemesi ile oldu. Bu süreçte Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve Başkan yardımcısı Mehmet Türkmen'in de Ulviye Üreten’in ilçe başkanlığını desteklediği ifade ediliyor. Kesin olmamakla birlikte bizim de kulağımıza Rıdvan Üreten'in Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun imar danışmanlığını yaptığı yolunda dedikodular geliyor.
 
ENGİN'E DURUMU ANLATTIK AMA...
Biz ilçe başkanlığı seçimlerinden önce İl Başkanı Ali Engin ve İl yönetiminden Altan beye durumu anlattık ama kimse bizim söylediklerimizi dikkate almadı. Bu partiye zarar veren Mehmet Ayçil ve Rıdvan Üreten ikilisidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.