Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Karşıyaka’daki imza hareketine destek verdi

​Karşıyaka’daki imza hareketine destek verdi

Karşıyaka’da başlatılan imza kampanyasına bir destek de Karşıyaka’nın deneyimli siyasetçilerinden eski Meclis üyesi Rıfat Özer’den geldi. Özer, “Bizim taleplerimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyelerinin haklarının korunması, demokratik talepleri konusunda ısrarcı olunmasıdır. Ben kişisel olarak buna katkıda bulunmak istiyorum. Bunun için arkadaşlarıma destek verdim” dedi

  • Ege Postası
  • 23.08.2014 - 13:34
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Cumhurbaşkanlığı seçiminden çatı aday yenilgisiyle ayrılan CHP’de seçim sonrası olağanüstü ilçe kongresi için Karşıyaka’da başlayan imza hareketine bir destek de deneyimli siyasetçi Rıfat Özer’den geldi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde başarının gelmesi için parti içinde ön seçimin şart olduğuna dikkat çeken Özer, yeni ilçe başkanının kim olacağından önce kongre yolunun açılması konusunda çaba harcanması gerektiğini vurguladı.
 
Karşıyaka’daki imza hareketine ilişkin önemli açıklamalar yapan Özer, “Ben bu olaya başından beri destek verdim. İmzamı istediler, imzamı da verdim. İmza olayına başından beri destek oldum. Destek olmamın nedeni ise CHP’nin haklarının, hukuklarının korunması için, demokratik taleplerinin yerine getirilmesi için ve CHP’nin demokratik geleneğinin yeniden canlandırılması için, bu hareketin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
ÖN SEÇİM GELENEĞİ YENİDEN GELMELİ
CHP’nin geleneğinin yaşaması için bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin gereği nedir, ön seçim geleneğidir. 1980 ve 1980 sonrası SHP döneminde de, özellikle 1989’da hep yaşadık. Bu geleneğin sürdürülmesi gerekir. Bu geleneğin sürdürülebilmesi ancak, parti yönetimlerinin bu konuda yetkili organlarının girişimleri ve ısrarları ile sağlanır.
 
CHP’DE YÖNETİM ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ
Ama parti yöneticilerinin düşünceleri farklı ise biz bunu belediye seçimlerinde gördük, bu konuda eğilimleri çok farklı ise bir takım yönetim kadrolarında olanların, geleceğe yönelik bir takım hesapları varsa, hangi yöntem kendisi için avantaj sağlayacaksa onun üzerinde durması doğaldır. Dolayısıyla parti yönetimi üzerinde örgütün bu demokratik taleplerinin ısrarla savunacak yönetimlerin görevde olması gerektiğini savunuyorum.
 
KARAEGE BEKLENENİ VEREMEDİ
 
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege ile ilgili ise, deneyimli siyasetçi Özer ,” Sayın İlçe Başkanımız Ali Karaege’nin başkanlığı döneminde bu anlamda performans harcadığını göremedik” dedi
 
İmzacıların başlattıkları girişim ile ilgili konuşan Özer, burada başlatılan imza girişimi Karşıyaka’da Demokrasinin önünü açmak için yapılan bir girişimdir. Dolayısı ile bu düşüncede olan geçmişten beri bu parti içerisinde olan ön seçimi savunan, arkadaşlarımızın açılmış olan bu yolda yürümeleri gerektiğini inanıyorum. O neden ile bu imza hareketi ön seçim için bir yoldur. Bu düşüncede olan arkadaşlarımızın bu yolda yürümeleri gerektiğine inanıyorum.
 
İLÇE BAŞKANI KİMİN OLACAĞI TARTIŞMASI ANLAMSIZ
 
Aksi taktirde bu konudaki talep etkili bir talep olamaz. İmza toplamak ön seçim istiyorum demek etkili bir talep değildir. O neden ile İlçe Başkanın kim olduğunu tartışmak çok anlamlı değil. Kongre yolunun nasıl açılacağını tartışmak gerekiyor. Adnan Alabay ilçe Başkanlığı için talebinin olmadığı bana da ifade etti. Burada İlçe Başkanı Adnan Alabay olur ya da başka birisi olur, önemli olan burada öncelikle kongre yolunun açılması. Ondan sonra oturulup konuşulur bir anlaşmaya varılır. 
 
 
 
Bizim taleplerimiz Cumhuriyet Halk Partisinin üyelerinin haklarının korunması, Demokratik talepleri konusunda ısrarcı olunmasıdır. Ben kişisel olarak buna katkıda bulunmak istiyorum. Bunun için arkadaşlarıma destek verdim. Dedi
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.