Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Karabağlar’da satış krizi

​Karabağlar’da satış krizi

Son dönemlerde yaşanan mali kriz nedeniyle suların durulmadığı Karabağlar Belediyesi’nde yürürlüğe konan tasarruf tedbirleri kapsamında 15 adet gayrimenkul için satış kararı alınması kriz yarattı. Eylül ayı meclis oturumunda oylamaya sunulan satış işlemlerine tepki gösteren AK Parti’li meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sözlerini hatırlatarak “Geçmiş dönemde yönetimin hatası nedeniyle 53 milyon TL çöpe gitti” derken, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eleştirilere sert tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 02.09.2014 - 21:58
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Eylül ayı meclis oturumunu gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi’nde satış gerginliği güne damga vurdu. Başkan Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleşen meclis toplantısında AK Parti Grubu belediyeye ait 15 adet gayrimenkulün satışına tepki gösterirken, belediyenin yaşadığı ekonomik sıkıntıların gündeme taşınması da tartışmalara yol açtı. Belediyedeki işten çıkartmalar ve işçi alacaklarına sert tepki gösteren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “İş huzuru ve istikrar için herkes çalıştığı kurumun sıkıntılarına katlanacak. Bize havadan para gelmiyor. Kredi çek, ödeme yap… Böyle bir dünya yok” diyerek flaş açıklamalarda bulundu.
 
 
AK PARTİ KOCAOĞLU’NUN SÖZLERİ İLE ELEŞTİRDİ
Meclis gündemine gelen 15 adet mülkün satış işlemlerine karşı çıkan AK Parti Meclis Üyesi İmet Tunç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Bir kuruşluk mal satmadık” sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu: “Bizim Karabağlar Belediyesi’ne ait bu parsellerin satışını bir kez daha düşünmemiz gerekiyor. Bu hem devletçilik anlayışına aykırıdır, hem de özelleştirme demektir. Gelin prensip olarak bunu bir kez daha düşünün. Daha önceki belediyenin çok ağır sabıkaları var. Üçkuyular’daki arsanın satışında, yeni hizmet binasının alımında problemler var. Büyükşehir Belediyesi’nin “İzmir’deki malların satışı ile giden paranın geri gelmeyeceğini biliyoruz” sözlerini aynen iade ediyoruz. Kamuya ait bu meskenlerin, belediye tasarrufundaki bu konutların satışını lütfen durdurun. Biz diyoruz ki, mal satmayın. Malını satan belediye batmıştır. Daha önce ne yaptınız da bu konutları satıyorsunu? Neden buna ihtiyaç duydunuz'” dedi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Özel İdaresi’nin malları ile ilgili bastırılan Hakkımızı istiyoruz” başlıklı kitapçıklar ile eleştirisini dile getirdi.
 
KALYONCU: 53 MİLYON TL ÇÖPE GİTTİ
AK Parti adına söz alan Nazmi Kalyoncu da, “Karabağlar Belediyesi  53 trilyon TL’lik kamu kaynağını çöpe atmıştır. Karabağlar halkının bir yıllık hizmetini yemiştir. Biz elbette bu yapıların atıl kalmaktansa satılmasını istiyoruz. Ancak, gelen paranın da Karabağlar halkına hizmet olarak dönmesini diliyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi ve önceki dönemde görev yapmış belediye yönetimine yönelik eleştirilerini dile getirdi.
 

“BİZ ÖZELLEŞTİRME YAPMIYORUZ”

AK Parti’li meclis üyelerinin dile getirdiği eleştiriler sonrasında söz alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, gayrimenkul ya da arsa satmadıklarının altını çizerek, özelleştirme yapmadıklarını dile getirdi. Başkan Selvitopu, belediyenin hissedarı olduğu ve lojman olarak kullanılan gayrimenkulleri sattıklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Yasa gereği, yapılaşmanın önünü açmak için bunları satmak zorundayız. Bunlar zorunlu birer satış işlemi. Biz de satıştan yana değiliz. Hisse satışıdır. Belediyenin ekonomik koşullarını göz önüne aldığımızda somut bir önerge getirdik. Daha fazla gelir elde edeceğiz. Gelen para da kamu hizmeti için harcanacak. Bu daireler yine belediye meclis kararı ile alınmış ve zor günlerde de değerlendirmeye sunulmuş.” Satışa dair önerge mecliste oyçokluğu ile kabul edilirken, AK Parti grubunun kabul oyu verdiği maddeyle ilgili oylama yapıldığı esnada İmet Tunç ise yaşananlara tepki göstererek meclis salonunu terk etti.
 

AK PARTİ’Lİ FAZLA İŞTEN ÇIKARTMALARI VE İŞÇİ ALACAKLARINI SORDU

Tartışmalı geçen oturumda bir tansiyonu yükselten bir diğer gelişme de son dönemlerde belediyede yaşanan mali krizin gündeme taşınması oldu. AK Parti Grubu adına söz alan Azad Fazla, son dönemlerde yaşanan işten çıkartmaları ve maaş krizlerini sorarken, “Eğer belediye bataklıktan kurtulabilecekse, borçlar ödenecekse, belediyenin ayağa kalkması için bu satış işlemlerini kabul ediyoruz. Belediyeyi ortak akılla yönetmekten bahsediyoruz, takdiri size bırakıyoruz. Biz iyi niyet gösteriyoruz, takoz koymuyoruz” dedi.
 
SELVİTOPU PATLADI
Eleştiriler sonrasında sert açıklamaların altına imza atan Başkan Selvitopu ise, tasarruf tedbirlerinin devam edeceğini belirterek, belediyenin içinde bulunduğu durum itibarı ile önlem almak zorunda olduğunu belirtti ve şöyle konuştu: “Bize havadan bir şey gelmiyor. Borç al, kredi çek, alacakları öde diyorlar. Böyle bir dünya yok. Herkes çalıştığı kurumun sıkıntılarına katlanacak. İş huzuru ve istikrar için bu şart. Karabağlar Belediyesi’nin geldiği durumun kaynağı geçmiş dönemdeki sıkıntılardır. Ekonomik istikrarı sağlayacağız. Sendikaysa, sendika. Onlar da gerçekçi davranacak. İşten çıkartmalar devam edecek. Tasarruf etmek ve ekonomik olarak belediyeyi yeniden ayağa kaldırmak zorundayız. Çalışmayanın belediyede işi yok. Popülist bakışlara gerek yok. İsteyen istediğini desin, biz işimize bakarız.”
 
GEYLANİ: TÜRKİYE TAMAMEN SATILDI
Oturumunun sonunda geçmiş dönemde de meclis üyeliği yapan CHP’li Yaşar Mümtaz Geylani şok bir çıkışta bulunarak, “Türkiye tamamen satıldı. Bu daireler satın alınırken, AK Parti’de şu anda ilçe başkanlığı görevi yapan, geçmiş dönemki grup başkanvekiliniz Erol Körüklü’nün de imzası vardı ve meclis bu kararı ortaklaşa almıştı. Belediyemiz zaten bir yıldır soruşturma altında. Müfettişler devamlı olarak bizleri denetliyor. Bürokratlarımız, yöneticilerimiz, meclis üyeleri, hepimizin alnı açık…” diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.