Dolar 32,5334
%0.26
Euro 34,7353
%0.04
Altın 2.489,160
%1.09
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Homeros Vadisi turizm merkezi olacak

​Homeros Vadisi turizm merkezi olacak

Bornova’daki Homeros Vadisi’nin uluslararası anlamda bir turizm merkezi olması için gerekli çalışmalar başlatıldı. Vadi’de incelemelerde bulunan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila teleferik dahil bölgede çeşitli projelerin hayata geçirilebileceğini söyledi

  • Ege Postası
  • 30.07.2014 - 10:30
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı en büyük ve prestijli yatırımlardan biri olan Bornova’daki Homeros Vadisi’nin turizm merkezi olması için gerekli çalışmalar başlatıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila İZSU yetkilileri ile birlikte Homeros Vadisi’ndeki göletler ve çevresinde incelemelerle bulundu. Bu göletler ve çevresinde hangi turizm faaliyetlerinin yapılabileceği konusunda tespitler yapıldı.
 
Homeros Vadisi’ndeki trekking alanları belirlenecek. Yürüyüş parkurları belirgin hale getirilecek ve yeni alanlar açılacak. Trekking yapmak isteyenler için bölge daha da cazip hale getirilecek. Ayrıca göletlerin durumuna göre fiziki şartlar olanak verirse su sporları da gerçekleştirilecek. Uygun olan alanlar ışıklandırılıp gerekli düzenlemeler yapılarak 7’den 70’e herkesin güvenli bir şekilde bu bölgede keyifli vakit geçirmesi sağlanacak.
 
Su baskınlarını önlüyor
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Homeros Vadisi düzenlemesiyle tarihi bir başarıya imza attığını hatırlatarak şöyle konuştu:
“Bu düzenlemeler sonunda Homeros Vadisi’ndeki doğal güzellikler hem koruma altına alındı hem de daha belirgin hale getirildi. Ayrıca burada yapılan göletler sayesinde Bornova’da yaşanan su baskınları büyük ölçüde azaldı. Homeros Vadisi Projesi bu anlamda zaten büyük bir işlev görüyor. Ama biz harika bir doğal yapıya sahip olan alandan daha da fazla yararlanmak istiyoruz.”
 
Bu amaçla göreve gelir gelmez gerekil çalışmaları başlattıklarını vurgulayan Atila, “Bizim isteğimiz Homeros Vadisi’ni uluslararası ölçekte bir turizm alanı haline getirmek. Çünkü burada gerekli potansiyel fazlasıyla mevcut. Sadece bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Biz de bunu yapıyoruz. İZSU yetkilileri ile alanda kapsamlı bir inceleme yaptık. Yapabileceklerimizi tespit ettik” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.