Dolar 32,5887
%0.35
Euro 34,7713
%0.11
Altın 2.507,600
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​HDP'den Cizre açıklaması

​HDP'den Cizre açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: Bugün Cizre'de yine karanlık bir provokasyon tezgahlandı. 2 insanın yaşamını yitirmesine neden olan bir karanlık tezgahla, bir kışkırtma ve provoke etme saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Cizre'de bugün yaşanan budur"

  • Ege Postası
  • 28.12.2014 - 11:16
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Biz bugün halkımızın demokratik, özgür, eşit bir yaşam sürme isteğini yerine getirmek için bir siyasi sorumluluk üstlendik. Barış ve çözüm sürecinin gereğini yerine getirme mücadelesi bizim bütün Türkiye halklarına karşı borcumuzdur" dedi.

Yüksekdağ, Konakaltı Kültür Merkezi'nde partisinin Muğla İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Kobani etrafındaki karanlık kuşatmayı yenilgiye uğratan bir halk iradesinin şekillendiğini belirtti
Yüzyıldan bu yana bölge halklarını karanlık bir yazgıya mahkum edenlerin kurdukları statükonun alt üst olduğunu belirten Yüksekdağ, değişimi halklarının devrimci hareketinin yarattığını ifade etti.
 


Sadece küçük yaşam alanları ile sınırlı kalmayıp bütün dünyayı değiştirecek ve özgürleştirecek bir davanın ve bir idealin parçaları olduklarını kaydeden Yüksekdağ, "Yeni yaşamı, bütün ezilen halkların günlük yaşamında ve geleceğinde kuracak iradeyi temsil ediyoruz. HDP Ortadoğu 'dan, Mezopotamya'dan Muğla'ya kadar, Edirne'ye kadar Karadeniz'e kadar çok geniş bir alanda bütün Türkiye ve bölge halklarının umudu ve yeni yaşam alternatifi olarak ortaya çıkmıştır. İşte biz gücümüzü bu büyük değişim gücünden alıyoruz" dedi.
Büyük değişim gücüne dayanarak Türkiye halklarının da özlem duyduğu yeni demokratik bir yaşamı kuracak ve inşa edecek bir irade olarak ortaya çıktıklarına işaret eden Yüksekdağ, "HDP, Bugün bütün Türkiye halklarına dayatılan bu karanlık ve diktatöryel baskıcı rejime karşı yeni bir düzenin yeni bir toplumsal yaşamın kurulmasını ve inşa edilmesini temsil ediyor" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.