Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Eğitime dev destek: Karşıyaka’da belediye ve vatandaş el ele!

​Eğitime dev destek: Karşıyaka’da belediye ve vatandaş el ele!

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyakalılarla birlikte eğitim alanında ülkeye örnek olacak bir projeye imza attı. “Karşıyaka’nın Filizleri-Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz” projesiyle maddi durumu yetersiz ve resmi burs yönetmeliğine uyan öğrencilere, örgütlenen apartmanlar burs verecek. Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar, “Ekonomik nedenlerle okuyamayan gençlerimizin yanında her zaman olacağız. 400 bin kişilik dev bir aileyiz” dedi. Basın toplantısına katılan Gazeteci-Yazar Abbas Güçlü de, “Belediyelerin verdiği bursu CHP kaldırdı.CHP’nin tribünden inmesi güzel” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.09.2014 - 11:31
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediyesi eğitim alanında Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza attı.  “Karşıyaka’nın Filizleri- Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz” projesiyle Karşıyaka’da ikamet eden ve ailesi maddi zorluk yaşayan üniversite öğrencilerine 10 ay boyunca, aylık 300’er lira burs verilecek.Proje Karşıyakalıların desteğiyle yürüyecek.

PLAKET ASILACAK
Burs vermek isteyen apartmanlar sayesinde, maddi durumu yetersiz ve resmi burs yönetmeliğine uyan üniversite öğrencilerine burs verilecek. Belediye, bu işin sadece koordinasyonunu üstlenecek. Apartmanlar, birden fazla öğrenciye de burs verebilecek. Projeye katılan her bir apartmanın girişine “Bu Apartmanın Bir Öğrencisi Var” plaketi asılacak.


AKPINAR: 400 BİN KİŞİLİK AİLEYİZ
Projeyi basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayan Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar,sosyal demokrat belediyeciliğini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını ifade etti, “ Göreve başladığımızdan beri ‘ben yaptım’ anlayışı yok.Katılımcılığı ön planda tuttuk. Karar alma sürecine halkı kattık. Karşıyaka’da halkla bütünleşmemizde güçlendiren modeli ülkeye örnek olarak sunacağız. Eğitime her zaman destek veren belediye olacağız. Ekonomik nedenlerle okuyamayan gençlerin, çocuklarını okutamayan ailelerin yanında her zaman olacağız. 400 bin kişilik dev bir aileyiz.Karşıyaka’nın Filizleri projesini vatandaşla birlikte yürüteceğiz” dedi.

PROJE NASIL DOĞDU'
Yerel yönetimlerin öğrencilere burs veremediğini hatırlatan Akpınar, projenin doğuşunu şu sözlerle anlattı; “Belediyenin dershanesi KARGEM büyük bir başarı yakaladı. Bir çok öğrenci üniversiteyi kazandı ancak ailelerinin maddi yetersizliği nedeniyle öğrenim görmekte zorlanan ve üniversiteye gidemeyecek öğrenciler vardı.Sokakta rastladığım vatandaş da öğrenci okutma isteğini söylüyordu. Biz Karşıyaka halkının sosyal duyarlılığını bildiğimiz için projeyi yola koyduk. Pilot bölge olarak Mavişehir, Atakent  ve Yalı’yı seçtik. 153 apartman yöneticisini bir araya getirdik. Yaptığımız toplantıda her apartmanın bir öğrencisi var sloganıyla yola çıktık. Apartman yöneticilerimiz projeye sahip çıktı. Karşıyaka’da 513 öğrenciye üniversite bursu veriyoruz.Apartmanlar örgütleniyor ve bir öğrenci okutuyor. Sadece burs değil üniversite boyunca tüm ihtiyaçları karşılanacak.Projeye katılan tüm apartmanlara teşekkür ederim. Proje pilot bölge dışına kısa sürede yayıldı. Diğer mahallelerden de müracaat var” .

BİR NEBZE DÜZELTME
Basın mensuplarının CHP’nin itirazı sonrası belediye burslarının kaldırıldığını hatırlatması üzerine Akpınar, “ O dönem farklı siyasi nedenleri vardı. 2008’de Anayasa Mahkemesi bizim başvurumuz nedeniyle  kaldırmıştı. Bir nebze düzeltme diyebiliriz”

GÜÇLÜ: CHP TRİBÜNDEN İNDİ
Basın toplantısına katılan Gazeteci-Yazar Abbas Güçlü’de CHP’nin belediye burslarının kaldırılmasına yönelik itirazını hatırlattı ve, “Belediyelerin verdiği bursu CHP kaldırdı. Bu yüzden ilginç ve önem arz eden bir proje.CHP’nin tribünden inmesi güzel. Bu tür bir dönüşüm olması CHP’nin de halka indiğinin göstergesi” dedi.



KILIÇDAROĞLU'NDAN MESAJ
Basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüntülü mesajı yayınlandı. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı; “İzmir’i hepimiz çok seviyoruz.İzmir aydınlık kenti. Fuarlar kenti. Üniversiteler kenti. Düşmana ilk kurşunun atıldığı kent İzmir…Türkiye’ye örnek olacak bir proje yapacak İzmir. ‘Karşıyaka’nın Filizleri’..Öğrencilere burs verilecek. Ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler kimseye el avuç açmasın diye Karşıyakalılar önemli bir görev üstlendi. Biz ‘Dev Çınar Yeni Filiz diyoruz’.Yeni filizleri Karşıyaka Belediyesi sizlerle birlikte büyütecek."
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.