Dolar 32,5863
%0.34
Euro 34,7861
%0.16
Altın 2.509,270
%1
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Ege Postası İle Gündem’e konuk oldu

​Ege Postası İle Gündem’e konuk oldu

CHP Karşıyaka eski İlçe Başkanı, İzmir İkinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Dr. Ali Karaege, Ege Postası İle Gündem programının konuğu oldu. Karaege, 2 yıllık ilçe başkanlığı dönemini değerlendirdi, neden milletvekilliği istediğini anlattı. Karaege, “Vekil olursam, esnafın, öğrencinin emekçinin, emeklinin sorunlarını çözmek için çalışacağım. Sağlık konusu başta olmak üzere ve kadın hakları, kadına olan şiddetin önlenmesi, kadın eğitimi ana konularım olacak” dedi. VEKİL OLURSAM…

  • Ege Postası
  • 30.01.2015 - 13:03
EGE POSTASI - CHP Karşıyaka eski İlçe Başkanı, İzmir İkinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Dr. Ali Karaege, Ege Postası İle Gündem programının konuğu oldu.

SIKINTILI BİR SÜREÇTE GÖREV ALDIM
CHP'de  çok sıkıntılı bir süreçte görevi devraldık. Bizim gibi partiye gönül vermiş partililer partinin zor durumunda görev almaktan kaçmaz. Talihsiz bir olay sonucu bize böyle bir teklif geldiği zaman partinin çağrısı karşılıksız bırakılmaz dedik. Önce kayyum heyetinin  başındaydım  daha sonra olağanüstü kongrede delegeler bize teveccüh gösterdi. Partiyi seçimlere hazırladık ve seçimlerden alnımızın akıyla çıktık rekor oyla bu işi bitirdik.



YÖNETEBİLMEK ÖNEMLİDİR BUNU BAŞARDIK
Karşıyaka'da ilçe başkanlığı yapmak zor parçaların, yapıların,kliklerin olduğu bir ilçe bizim gibi demokratik partiler doğal olarak fikir ayrılıkları olabilir. Parti içi iktidarı elde etmek isteyen grupçuklar olabilir. Önemli olan konsensüs haline gelmek. Gelirsek bizim için başarıdır. Dikkat ederseniz 2 yıl içerisinde parti içerisinde imza toplama teşebbüsü oldu ama başarısız oldu delegenin bu tür ayrışmalara izin vermediğini gösterdi. Zaten  seçimlerdeki başarımızın büyük bir etkeni bu oldu. Dışarıya yansıtmayınca vatandaş parti başkanını yanında görünce partiye teveccüh gösterdi. Yönetim parçalıydı, tabi yönetimler zordur. Yönetebilmek önemlidir biz bunu başardık. Kliklerin birleşmesiyle ortaya çıkan yönetimde çalışmak proje üretmek başarıyı getirdi.

15 KİŞİYE 1 TEMSİL DESEK
Delege ile başkanlık seçimlerinde yanlışlık yapıyoruz. Çoğunluk sistemiyle gidiyoruz. 400 kişi seçecek 201 bana oy verdi, 160 kişi başkasına veriyor. O 160 oy alan kişi temsil edilemiyor. Halbuki bunun yerine nispi temsil sitemini tüzüğe koysak ve 15 kişiye 1 temsil desek. 160 oy alan kişinin temsili olur dolayısıyla iki grup birleşmiş olur. Parti içi demokrasi daha iyi işler. 2 yıl boyunca ayrışma olmaz.  parti içerisinde birleştirici seçim sitemi oturtabilirsek çatışmalar azalır. Parti daha da büyür.



24 SAAT KAPIMIZI AÇIK TUTTUK
Devamlı suretle halkın içinde olduk. Uzun yıllar Bayraklı ve Karşıyaka'da mesleğim gereği bulundum o sebeple herkes beni tanır. O yüzden o bölgelerde iletişim kurmak kolay oldu. Getirdikleri önerileri uyguladık. vatandaşın partide aktif olmasını sağladık. Karşıyaka'daki bütün gruplarla bir araya geldik, her konuda yardımcı olduk. 24 saat kapımızı açık tutuk. her türlü dertlerini, sıkıntılarını dinledik çözümü için elimizden geleni yaptık.

İKİ BAŞARILI DÖNEM GEÇİRDİK
Belediye başkanı ayrı bir kulvarda giden partinin hiyerarşisi içinde ayrı olan iki kutup. Partimiz tüzüğünde de var. ilçe başkanı belediye meclisi grup başkanıdır. Parti yapılan işleri gözetmek zorundadır. Bizi oraya koymakla  bizden gözetmemizi emreder. Ben oraya gidince ilçe belediye meclisinde belediye başkanı kendi kulvarında bürokratlarıyla, çalışma arkadaşlarıyla çalışmalarını yürütür. Vatandaşın istekleri hakkında iletişimi ve fikir birliğini sağlamış oluruz o üstün ben üstün dersek o zaman çatışma başlar. Cevat beyle bunu başardık. Hüseyin beyle de başardık iki başarılı dönem geçirdim. Tam tersi olsaydı partiye zarar verirdi. İlçe başkanının işi zordur ama biz kolay hale getirdik.

ARKASINDA DURDUK
Hüseyin Mutlu Akpınar için ithal aday  dendi. Ben o süreçte ilçe başkanıydım Genel Merkez, MYK ve PM'nin  atamış olduğu bir karar başımızın üzerindedir dedik. Atanmış olan arkadaşın yüzde 100 arkasında durmamız gerekir dedik ve çalışmalarına  yardımcı olduk. Birkaç kişinin çarşıda yapmış olduğu anti pati oluşturan tepkilerini hoş görmedik, destek olmamızla aşabileceğimiz kararı almıştık bunu uyguladık büyün seçim atmosferi hep beraberdik bütün mitinglerinde desteğimizi gösterdik. Hüseyin Mutlu da yabancı değil partinin her kademesinde bulunmuş bir arkadaşımız Konak'tan gelmiş, oradan gelmiş, buradan gelmiş olması değil bizim onun arkasında durmuş olmamız önemliydi.



TÜZÜKTE GELEN HAKLARINI KULLANDILAR
Aday adaylığı için istifa ettikten sonra yönetim düştü. Benden sonra olan bir olay açıkçası detayını bilmiyorum. istifamdan 1 hafta sonra oldu. Vekaleten bir arkadaşımız ilçe başkanlığını aldı. Nasıl oldu, neler oldu istifalar neden oldu çok fazla ilgilenmedim milletvekili aday adaylığı için çalışmalara başlamıştım. İlçe yöneticilerinin böyle bir hakkı var. Tüzükten gelen haklarını kullanmışlar. Ben çok fazla detayını bilmiyorum o arkadaşlardan bir kısmı yönetime çağrıldı. ben şu olsun bu olsun diye önermedim.

REKOR OYUN ÜZERİNE KOYACAKLARDIR
Yeni ilçe başkanı Mustafa Özuslu,  partilimiz, partimiz de il ve ilçe yönetiminde, kent konseyinde bulunmuş başarılı çalışmalar yapmış bir arkadaş. Bizim bıraktığımız yerden bayrağı almış bu zor süreçte seçimde almış olduğu bayrağı daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Başaracağından kuşkum yok. Son seçimde aldığımız rekor oyun üzerine koyacağına inanıyorum.



ENGİN BAŞARILIYDI
Ali Engin bence de başarılıydı. Tabi sadece Engin değil yönetimini de başarılıydı. Ben adaylığımı koyacağımı söylemiştim hakkımın olduğunu herkesin hakkı olduğunu bu onun için sürpriz olmadı. Aramızda her hangi bir sorun yok çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her hangi bir sorun yok o ayrı bir kulvarda ben başka kulvarlarda çalışmalarımız yürütüyoruz. Aramızda tattı bir rekabet olacak.  Ben 15 yıldır partideyim beraber çalıştık mahallelerimiz de aynı hep beraber çalıştık ben olmasam başkası olacak her parti üyesinin hakkı bizim gibi yönetimlerde bulunmuş ilçe başkanlığı veya il başkanlığı yapmış kariyerlerinde vardır. Belediye başkanlığı ve milletvekilliğini istemek hep vardır. Siyasette bizde artık doçent veya profesör olmak istiyoruz. Nasıl üniversitelerde kademler varsa siyasette öyle. ilçe bakanlığı o kariyeri isteyen kişilerin yapacağı yerler delege tarafından oraya layık görülen kişileri de bir üst basamağa götürmek zaten hakkı seçimlerde başarılıysa bunu istemek doğal hakkıdır.

NEDEN VEKİLLİK'
Neden milletvekilliği, hedef tabi ki  vatandaş. Dar bölgede yerel bazda çalışmalarımızı yaptık. Karşıyaka bazında görev aldık genişletmek lazım bu yelpazeyi Türkiye bazında projeler üretmek kararlar almak kendi fikirlerimizi TBMM'de konuşabilmek ve tartışabilmek bunun yanında vatandaştan aldığımız istekleri genel kurula yansıtmak gerekirse kanun teklifi olarak getirebilmek. Esnafın, öğrencinin emekçinin, emeklinin sorunlarını çözmek için çalışacağım. Çünkü yerel bazda çözemezsiniz. Ben sağlık konusu başta olmak üzere ve kadın hakları, kadına olan şiddetin önlenmesi, kadın eğitimi ana konularım olacak ama tabi bunlarla yetinemeyiz diğer esnafın, işçinin, köylünün de sorunlarıyla yakından ilgileneceğim onların sorunu bizim sorunumuz olacak.

ÖNSEÇİM VURGUSU
Önseçim, olsun istiyorum bu konuda ilçe başkanlığı dönemimde gerekli yerlere ve genel merkeze teklifleri götürmüştük. önseçim taraftarıyım doktorların avantajlarından bahsettiniz bence parti çalışanı takdir eder şereflendirir görevlendirir. Bizimde çalışmalarımızı gördüler seçim zaferlerini hep beraber yaşadık nasıl bir tempo içerisinde çalıştığımızı önseçimde bir sıkıntı olmaz. Ama Genel Merkezin takdiri istemesekte kabul etmek zorundayız. Seçimlere az bir süre kaldı bu saatte sonra önceliğimiz önseçim başka bir sistemi getiriyoruz derlerse istemeyerekte olsa başımızın üzerinde yeri var diyeceğiz. Önseçim dinamizm getirir partililer arasında iletişimi sağlıyor, partiyi canlandırıyor. Öbürü atamayla statik bir duruma geliyorsunuz. Üye nasılsa Ankara'dan atama olacak diye aktif olmuyor. Yüksek ihtimalle yapılır diye düşünüyorum. Üye üye olduğunun, önseçim delegesi parti delegesi olduğun farkında olacak seçimlere hazır olduğunu parti adaylarını seçme gururunu yaşayacak. ben üyeye karşı sorumlu olacağım üyede bana hesap sorabilecek. Partili üyeler için önemlidir. Önseçimle bir nevi bizi seçen üyemize denetleme hakkı veriyoruz. Önseçim kaçınılmaz.

ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN
Genel Başkanımız çalışan, çalışkan sabah 05.00 te kalkan, akşam gece geç vakitlere kadar çalışan, vizyonu olan, parti içi demokrasiye inanan, dürüst namuslu, onunla birlikte olduğumuz dönemde parti devamlı oy oranını arttırmış bir genel başkanımız var Allah başımızdan eksik etmesin.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.