Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Çarşı'dan Çarşı'ya destek

​Çarşı'dan Çarşı'ya destek

Çarşı taraftar grubunun liderlerinin de aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında 'darbeye teşebbüs girişimi” iddianamesiyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılanmalarına bir tepki de , İzmir'in fanatik gruplarından Karşıyaka Çarşı'dan geldi.

  • Ege Postası
  • 30.09.2014 - 15:34
İZMİR - Gezi eylemleri sürecinde İzmir'de yapılan bir çok eylemde formalarıyla yer alan Karşıyaka Çarşı gurubu yaptığı açıklamada 16 Aralık'ta yargılanacak olan Çarşı grubunun yanında olduklarını açıkladı. Gurup adına yapılan açıklamada Beşiktaş ve Karşıyaka taraftarlarının Çarşı ismi ile anıldıkları belirtilerek “Semt ruhundan yükselen birlikteliğin, toplumsal duyarlılığa ulaştığı” vurgulandı.
 
Açıklamada: “ Çocukluklarında, gençliklerinde Çarşı' larında öğrendikleri, sonra da aşık oldukları takımlarının tribününde pekiştirdikleri delikanlı, gözü peklikleri, mertlikleri ile,yeşili korumak için eylem yapanlara destek olmak istediler. Ağaçlar kesilmesin diyen gençlerin çadırları yakılınca, biber gazı/kapsülü ile zarar görünce, sırf tribündeki zeka dolu, esprili, protest kültürleri ile tüm toplumlar için en doğal hak olan protesto haklarını kullanmak istediler. Maçlarda,deplasmanda yaşadıkları tribün tecrübesi ve geçmişte onlarcasını gerçekleştirdikleri toplumsal, siyasal, çevresel olaylara verdikleri tepkiden farksız olarak sadece ama sadece şiddeti protesto ettikleri için yargılanacaklar Gölcük, Van depreminde yaptıkları yardım toplama eylemleri, kuruluşlarının yıl dönümünde Kızılay’a kan bağışlama eylemleri, Barcelona’da Eto’oya yapılan ırkçı tezahüratlara karşı kendi tribünlerinde “Çarşı Irkçılığa Karşı", "Hepimiz Eto’ yuz” pankartı açma eylemleri ne ise, Gezi Parkındaki ağaçlar kesilmesin diye çabalayan gençlerin yanında durmaları da oydu. Biz Karşıyaka Çarşı olarak 16 Aralık’ta Beşiktaş Çarşı' nın yanında olacağız. Çarşı kültürünü taşıyan tribünlere bu yakışır çünkü.”
(Cumhuriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.