Dolar 32,5487
%0.01
Euro 34,8885
%0.07
Altın 2.431,280
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​CHP gençliğinden Şakran Cezaevi eylemi

​CHP gençliğinden Şakran Cezaevi eylemi

İrfan İnanç Yıldız: "Şakran, Pozantı'ya benzemesin. Adalet bakanı derhal istifa etmeli."

  • Ege Postası
  • 26.02.2015 - 17:46
İZMİR- CHP Gençlik Kolları İzmir Valiliği önünde düzenlediği basın açıklamasıyla Aliağa Şakran Cezaevi olarak bilenen İzmir çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumun'da yaşanan çocuk mahkum istismarlarını bir skandal olduğunu dile getirerek Adalet Bakanı Bekir Bozdağı istifaya çağırdı.
"Susma Haykır İşkenceye Hayır", " çocuk Mahkumlarının Sesini Duyan Varmı", "15 yılda 45 Gardiyan Tecavüzden Yargılandı" yazılı dövizlerin taşındığı açıklamaya CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP İzmir Milletvekili Adayı eski İl Başkanı Ali Engin de katıldı.
CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Türkiye'nin artık AKP ile birlikte bir skandallar ülkesi haline geldiğini belirterek, "Biz tecavüze bir insanlık suçu olarak bakıyoruz. Bu devletin kontrolünde olan bir cezaevinde yapılıyor. CHP olarak susmuyoruz. Devleti de bu konuda samimi olmaya çağırıyoruz" dedi.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da "Bundan 6 ay önce CHP Milletvekilleri ve Genel Başkan Yardımcıları Şakran cezaevinde çocuk tecavüzlerini gündeme getirdi. Fakat Adalet Bakanlığı'nca buna karşı yaplan açıklamada 288 kamerayla izlenen hem ülkemizin hem de dünyanın en örnek cezaevi olduğunu dile getirildi. Fakat bir gazetenin bu skandalı haber yaptıktan sonra kamuoyu bu durumu öğrendi. Şakran, Pozantı'ya benzemesin. Adalet bakanı derhal istifa etmeli. Ülkemizde her yıl 100 bin çocuk bu durumla karşı karşıya kalıyor. 14-15 yaşında çocuklar için ağırlaştırılmış hapisler uygun görülüyor. Bekir Bozdağ'a buradan istifa et çağrısı yapmaktan bile utanıyor ve kendisini açıklama yapmaya davet ediyorum" dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.