Dolar 32,5482
%0
Euro 34,8811
%0.04
Altın 2.426,730
%-0.14
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​CHP İzmir’de vefa günü: Plaket krizi!

​CHP İzmir’de vefa günü: Plaket krizi!

CHP İzmir İl Başkanlığı, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen organizasyonda kapanan il özel idaresinin meclis üyeleri, kapanan belde belediyelerinin başkanları ve 30 Mart’ta görevi devreden belediye başkanlarına teşekkür plaketi verdi. Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak ve Buca Belediyesi eski Başkanı Ercan Tatı plaketlerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu’ndan almak istemedi. Tüm eski belde ve belediye başkanlarına plaketlerini Kocaoğlu verirken, Tatı ve Solak’a plaketlerini İl Başkanı Ali Engin takdim etti.

  • Ege Postası
  • 28.11.2014 - 17:02
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanlığı, 2014 yerel seçimleriyle birlikte kapanan İl Özel İdaresi’nin 92 CHP’li meclis üyesi, yerel seçimlerde kapanan beldelerin 9 CHP’li başkanı ve seçim sonrası koltuğu devreden 14 eski belediye başkanı için Tarihi Havagazı Fabrikası’nda ‘vefa’ günü düzenledi. Partiye emek vermiş isimlere teşekkür plaketi  verildi.Organizasyonda İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, il yöneticileri ve ilçe başkanları da  hazır bulundu.


5 İSME PLAKET YOK!
Seçim sürecinde aday gösterilmediği için CHP’den istifa eden Konak Belediyesi eski Başkanı Hakan Tartan, Kınık Belediyesi eski Başkanı Süleyman Kaya , Urla Belediyesi eski Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ve Menderes Belediyesi eski Başkanı Ergun Özgün ile DP’ye geçen il genel meclis üyesi Ramazan Canlı için  plaket hazırlatılmadı.


PLAKET KRİZİ
Törene Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak ve Buca Belediyesi eski Başkanı Ercan Tatı damga vurdu. İkili belediye başkanlarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun plaket vereceğinin açıklanmasının ardından salon dışına çıktı. İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç ikiliyle dışarıda bir süre görüştükten sonra Solak ve Tatı salona geri döndü. Tüm eski belediye ve belde başkanlarına plaketlerini Kocaoğlu verirken, Solak ve Tatı'ya plaketlerini İl Başkanı Engin verdi. Tatı kürsüye geldiğinde, Kocaoğlu’da kürsüde bulunuyordu. Kocaoğlu  elini uzattı ancak Tatı uzun süre görmezden geldi. Kocaoğlu daha sonra yine eski başkanlara plaket vermeye devam etti. Solak ve Tatı, yerel seçim süreci sonrasında adayların atanması noktasında Kocaoğlu’nu eleştirmişti.


ENGİN:PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “ Bir diktatör demokrasinin kurumlarını yok ettiği gibi küçük şirin beldeleri kapattı. İl genel meclisleri Cumhuriyet tarihi boyunca kentlere köylere önemli hizmetler yaptı. Partimiz karşı çıktı ama il genel meclisleri de kapatıldı. İzmir’in mallarının paylaşımında komisyonun tutumu ortadaydı. Bunun peşini bırakmayacağız. Görevlerini yeni arkadaşlarımıza bırakan belediye başkanlarımız vardı. Fedakarca çalıştılar süreçte…Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.



ÇALIŞIRSAK OLUR
 CHP’nin İzmir’de dinamik bir kadrosu olduğunu ifade eden Engin, “Uzun yıllardır iktidar olamadık. Çalışırsak oluruz. Her diktatörün sonu vardır. AKP diktatörlüğünün de sonu geliyor. Sabır, dayanışma ve fedakarlığa ihtiyacımız var. AK Parti Başkanlık sistemini getirmek istiyor. Ucube bir sistem. Buna engel olmalıyız” diye konuştu.


KOCAOĞLU’NDAN ÖNSEÇİM ÇIKIŞI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, daha önce iki kez yaptığı “Delegeyle önseçim” çıkışını yineledi. Kocaoğlu, konuşmasında, “ Her kafadan bir ses çıkıyor. Neden önseçim istiyoruz. Neden delegeyle önseçim istiyoruz. İzmir’de oy oranımız malum…Önseçim kongre delegelerinin sayısı 35 bin civarında… Delegeler CHP’nin o mahallede aldığı oylara göre belirlendi. Önseçim ve kongre delegeliyle seçim yapılırsa seçmenin oyu en adil şekilde seçime yansıyacak. Üyeyle yaparsak İzmirlilerin CHP’ye verdiği oyu önseçime adil yansıtamıyoruz. Delegeyle yaparsak adil yansıyor. CHP’ye oy veren her 50 kişi adayı belirlemek için oy kullanabiliyor yani…Hepimizi biliyoruz ki bu şekilde daha adil olacaktır. 35 bin kişiyle önseçim yapmak çok daha düzgün olacaktır.Önseçimde küsme olmuyor. 35 bin delegeye zaten küsemez. Uzun yıllardır önseçim yapılmıyor” dedi.

DEĞİRMENCİ: POLİTİKADA VEFA ÖNEMLİ
CHP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen organizasyon için teşekkür ederek konuşmasına başlayan İzmir İl Genel Meclisi’nin son başkanı Serdar Değirmenci, şunları söyledi;
“Hatırlanmak güzel bir duygu. Politikada vefa önemli. Çünkü hiçbir koltuk, hiçbir makam baki değil, hepsi gelip geçici.. Baki olan yaptıklarınız, bıraktığınız eserler. Baki olan hepimizi o makamlara getiren CHP’dir…CHP, büyük bir aile. Hepimiz bu büyük ailenin birer ferdiyiz.CHP varlık nedenimiz.Bizi bir arada tutan, kaynaştıran , birlikte mücadele etmemizi sağlayan ortak paydamız. CHP, Atatürk’ün bize emaneti.Onun için CHP ye karşı ölünceye kadar sürecek sorumluluklarımız, görevlerimiz var.İster yetkili, ister yetkisiz, nerede olursak olalım CHP ye hizmet etmek, cumhuriyete sahip çıkmak her CHP’linin boynunun borcudur.”

VALİLİĞİN KOMİSYONUNU HEDEF ALDI
Kapanan il özel idarenin mallarının Valiliğin emrindeki komisyon tarafından gasp edildiğini öne süren Değirmenci, “Özel İdare’nin görevlilerini personelini Büyükşehir’e devreden zihniyet, malvarlıklarını yasanın geçici 1. maddesinin 5. maddesine aykırı olarak ilgisine göre kurumlara devretmesi gerekirken keyfi olarak ilgisiz kurumlara devretmiştir.Kendine imar yasasına aykırı olarak dünyanın en büyük Kaç-ak sarayını yaptıran zihniyet, İzmir’e, İzmirlilere Büyükşehir’e bir hizmet binasını çok görmüştür. Belediyenin yeni bir hizmet binasına bu kadar çok ihtiyacı varken , yeni yapılan hizmet binasının İmam Hatip Kız Lisesine verilmesinin bir mantığı var mıdı? İmam Hatip Kız Lisesinin bu kadar binaya ihtiyacı varsa Verin Urla’daki Kaç- ak villaları olsun bitsin...Onun için bu kararlarda adalet yoktur, hukuk yoktur, vicdan yoktur. AKP İzmir’e hala Gavur İzmir mantığıyla bakmaktadır.Sanki İzmir Sömürge bir kenttir ve tercihlerinden dolayı cezalandırılmaktadır” diye konuştu.

ÖNSEÇİM TALEBİ
Değirmenci, örgütün hakim denetiminde önseçim yapmasını istediğini dile getirdi. Değirmenci, “ Genel Merkez tabanın haklı isteğini gündeme alacağını ve yapacağını umut ediyoruz” dedi.

ALBAYRAK: ÇALIŞTIM DİYEBİLİYORSAK…
İzmir İl Genel Meclisi’nin son CHP Grup Başkanvekili Doğan Albayrak, “ Yerel seçim süreci için bugün  ‘beni aday göstermediler ama  ben çalıştım’ diyebiliyorsak CHP’nin misyonu ve vizyonuna uygun davrandığımızı gösterir. Dilerim ve isterim ki buradaki tüm arkadaşlarımız ‘beni aday göstermediler’ duygusundan kendilerini ayrıştırmış ve ülkenin geleceği için her türlü özveriyi yaşama geçirme düşüncesindedir” dedi.



SOLAK:CADI AVI YAPMASINLAR
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak konuşmasında, koltuğu devrettiği CHP'li Hasan Arslan’a gönderme yaptı. Solak, “ CHP’li belediye başkanları olarak görevlerimizi CHP’li başkanlara devrettik. Yaptığımız çalışmalar yeni belediye başkanlarına emanetidir. Çalışan personel de onlara da emanettir.Cadı avı yapmamaları gerek...İnsanları Ahmet’in Mehmet’in adamı diye nitelendirmemelidirler. Konuşmacılar birlik beraberliği öğütlediler. Öğütleyenler birlik beraberliği öncelikle sağlasınlar” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.