Dolar 32,5381
%0.16
Euro 34,9197
%-0.15
Altın 2.436,800
%0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​CHP İzmir'de bir ilçede daha imza hareketi

​CHP İzmir'de bir ilçede daha imza hareketi

Tire CHP’de olağanüstü ilçe kongresi sesleri yükselmeye başladı. CHP Tire eski Gençlik Kolları Bakşanı Hayati Okuroğlu, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve yönetimini eleştirdi, imza hareketi başlattıklarını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 31.10.2014 - 15:14
EGE POSTASI - CHP İzmir örgütünde Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası parti içi hareketlilik sürüyor. Buca ve Karşıyaka’da olağanüstü ilçe kongresi için başlatılan imza hareketi başarısız olmuş, Selçuk’ta ise imzacılar yeterli sayıda imzayı toplamıştı. CHP’de bir imza hareketi de Tire’de yaşanıyor. CHP Tire eski Gençlik Kolları Bakşanı Hayati Okuroğlu, İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve yönetimini eleştirdi, imza hareketi başlattıklarını açıkladı.

OKUROĞLU’NUN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE
CHP’li Okuroğlu yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “2015 Genel Seçimleri hazırlıkların başladığı bu süreçte İlçelerimizde yerel seçimler öncesi aday adaylık sürecinde ki istifalar nedeni ile yönetim kadroları boşalmış ve sağlıklı örgüt yapıları dağılma noktasına gelmiştir. Biz CHP Tire İlçe örgütü genç delegeleri olarak partililerimiz ve mevcut delegelerimizin çoğunluğu ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu 2015 Genel Seçimleri öncesi partimizin Olağan kongre sürecinin başlatılarak örgütün Yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecindeki kargaşa ortamından uzaklaştırılıp, Milletvekili adaylarımızın ön seçim ile belirleneceği daha örgütsel bir yapı ile seçimlere hazırlanacağına inandığımızın altını çizmek isteriz.
 
Ancak 16/10/2014 tarihinde Merkez Yönetim Kurulumuz Parti Meclisinin bir yıllık uzatma kararını da göz önüne alarak kongre takviminin 2015 Genel Seçimlerinden sonra başlatılmasını uygun görmüştür.
 
Bu durum diğer il ve ilçelerimiz için kabul edilebilir olabilir ancak ilçemiz için doğru bir karar olmadığını belirtmek isteriz.
 
İlçemizde geçtiğimiz son 4 seçim sonuçları yerel seçim öncesi ve sonrası olarak analiz edildiğinde 2010 referandum (%64) ve 2011 Genel seçimlerine(%38) oranla, 2014 Yerel (%36) 2014 Cumhurbaşkanlığı(%55) gibi oy yüzdelerimizin açıkça düştüğü görülmektedir.
AKP’nin getirmiş olduğu Bütünşehir yasası ile belirsizlikler süreci yerel seçimler sonrası başlamış olup, Son bir ayda İzmir gündemin de tartışmaya neden olan Tire Köy tüzel kişiliklerine ait gayrimenkullerin Belediyemiz tarafından satılıp, satılmayacağı ile ilgili bilgi kirliliği yaratan olaylar çerçevesinde İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulumuzun sessiz kalarak sosyal medya ve basında üstelik partililerimizce tartıştırılması CHP TİRE İlçe Örgütü’nü yıpratmış ve yıpratmaya da devam etmektedir.
 
Tüzüğümüz gereği ilçemizde 14 asil - 14 yedek olması gereken yönetim kurulunun 14 asil üyeyi bile tamamlayacak yedek üye bulunmamaktadır.
 
Tire halkının da bildiği üzere İlçe başkanı dahil yönetim kurulu üyelerinin bazılarının kendileri ve çocuklarının Tire Belediye ve kendi aralarındaki iş ilişkileri nedeni ile objektif ve sağlıklı bir şekilde parti çıkarları göz önünde bulundurarak karar veremedikleri açık olup, bu durumlar belediye başkanlarımıza da zarar vermektedir.
 
Amacımızın bir karışıklık çıkartmak veya kişisel çıkarlarımızın ön planda olmadığının bilinmesini isteriz. CHP Tire Örgütümüzün Küçük Menderes Havzası’nın birleştirici gücü ve lokomotifi olarak İzmir ve Ülkemizde yeni bir umut yaratması gerekliliğinin altını çizerek; 2015 Genel Seçimlerinde İlçemizde başarının devamının, Yerel Seçim öncesinden başlayan ve devam eden huzursuzlukların giderileceği, örgütsel olarak birlik ve beraberliğin sağlanacağı, Büyükşehir ve Tire Belediye’si ile koordineli çalışabilecek, Belediyelerimiz ile herhangi bir iş ilişki içerisine girmemiş ve girmeyecek kişiler ile yönetim yapısının oluşturulacağı CHP Tire İlçe Başkanlığı Olağanüstü Kongre’si olduğuna inanmaktayız. Olağanüstü kongre sürecinin başlayabilmesi için gerekli delege imza sürecini 03/11/2014 Pazartesi günü başlatacağımızı tüm partililerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunarız.
 
Bu gerçekler ile 2015 seçimlerine doğru daha güçlü bir CHP Örgütü oluşturma gereğini sağlamak üzere partimizin önceki dönemlerinde ilçe başkanlığı yapmış büyüklerimizi ve son seçilmiş ilçe başkanımız Mustafa Güngör’ü göreve davet ediyoruz. Elele daha güçlü bir CHP Tire İlçe Örgütü’nü kurmak üzere…”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.