Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Başkan Kocaoğlu’ndan fuara özel

​Başkan Kocaoğlu’ndan fuara özel

Katıldığı bir televizyon programında kent gündemindeki başlıca konulara dair önemli açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, stat kriziyle ilgili olarak “Hodri meydan” dedi İzmir Valisi Mustafa Toprak’a “Yiğit çayırda belli olur” diye seslendi. Çevre konusunda iki ana hedef yüzülebilir körfez ve katı atık bertaraf tesisiyle ilgili de değerlendirme yapan Kocaoğlu ayrıca flaş bir çıkışın altına imza atarak “Çöp tesisi yetişmezse bir daha aday olmak zorunda kalırım” ve “Körfez’de üç sene sonra Konak’tan Karşıyaka’ya yüzeceğim” diyerek iddialı konuştu.

  • Ege Postası
  • 01.09.2014 - 23:22
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ege TV’de yayınlanan “Fuar Özel” programına konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çarpıcı açıklamalarda bulunarak kent gündemine dair önemli  değerlendirmelerde bulundu. Sözlerinin başında son günlerde kriz yaratan stat tartışmalarına değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Örnekköy’e stat yapılmaz diyor Sayın Vali. Oraya stat yapılmaz diyor. Niye yapılma? Oradan bir kuru dere geçiyor. İZSU 100’ün üzerinde dereyi kontrol ediyor. Oradaki dereyi en iyi İZSU bilir. O derenin deplase edilip etmeyeceğini de İZSU bilir… Samimi olmak gerekiyor. Gürsel AKsel’i yapmak bu kente zarar verir. Karşıyaka’da Yalı’ya stat yapmak bu kente zarar getiri. Bize sadece maçtan maça stat lazım değil. Kentin kuzeyine ve güneyine spor kompleksi lazım. Çocukları, gençlerin ve kulüplerin faydalanacağı tesisler lazım. Hükümetin de desteği ile örnek tesisler yapmamız gerek. 20 kişi bağırsın diye stat yapmak olmaz” dedi.  
 
“BİZ SADECE LAF ÜRETMEDİK”
“Stat yapmak benim işim değil” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Kocaoğlu, “İzin versinler yapayım dedim. Ona rağmen, Bornova’da 6 bin kişilik stat yapıyoruz. Milli Emlak’tan kamulaştırma yapabilirsek Bornova’yı 10 bin kişilik kapasiteye çıkartacağız. Şubat ayı sonunda da bu stat bitecek. Biz sadece konuşmadık. Sadece laf üretmedik. Hem olacak yerde stat yapalım dedik, hem de ihtiyacı karşılayalım dedik. Biz kulüplerin ihtiyacını karşılayacak butik stat yapalım dedik. Biz yapıcıyız. Yapıyoruz. Kaynak  arıyoruz. Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nu, Karşıyaka Kapalı Spor Salonu’nu kim yapt? İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptı…”
 
“KİMSE TAPULU MALIMIZI ALAMAZ”
Geçmişte çıkan dedikodulara “Alsancak Stadı’nın olduğu yere AVM yaptırmam” şeklinde tepki gösteren Kocaoğlu, Alsancak Stadı için “Hodri meydan” diyerek şunları kaydetti: “Sayın Vali’nin değerlendirmeleri temenniden ibarettir. Sayın Vali’miz orada stat olup olmayacağı konusunda karar vermiyor. Söyleminde de bu var. Ben temennimi söylemiyorum, net söylüyorum. Alsancak Stadı’nın  O stadın 4029 metrekaresi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tapulu malı. Gürsel Aksel Stadı’nın 1400 metrekaresi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tapulu malı. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alamazlar. Girelim izale-i şuyu davasına bunun hepsini alırız. Hem de tamamını… Benim bütçem Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçesinden aşağı m? Yiğit harmanda belli olur. Çayıra çıkarız... İzale-i şuyu’ya çıkarız… Kim kimden alıyorsa…”
 
“KENT DÖNÜŞÜMÜNÜ TIKAYAN 6306 SAYILI YASA”
Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son gelişmeleri de aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Uzundere’de çok iyi bir noktaya geldik. Bölüm bölüm çıkabilecek noktadayız. Belediyenin işine gelir biri çomak sokar, iş altı ay gecikir, onunla uğraşırsınız. Bu işte zaman söylemeyeceksin. Bayraklı’da çok iyi gidiyorduk. Araya seçim girdi, vatandaşın kafasını biz daha fazla vereceğiz diyerek karıştırdılar. Kent dönüşümünün tıkanmasının nedeni 6306 sayılı yasadır. O yasa il kent dönüşümü yapılmaz. O yasa mülkiyeti, tapuyu gasp edicidir. O yasa ile ülkede mülkiyet, tapu kalmaz. Kamulaştırma yapmak başka bir şey. Evin çürük, iki ay içerisinde bu evi yıkacaksın demek başka şey. Yol yapmak için evini kamulaştıracağım, senin hakkını vereceğim demek başka bir şey… Ben kent dönüşümü için kamulaştırma yapıyorum, uzlaşma yapıyorum” dedi.
 
“RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI SÜRECEK”
Narlıdere Metrosu için süreci de özetleyen Aziz Kocaoğlu, “İhale hazırlıklarımız devam ediyor. Bittiği zaman olacak. Uzun bir süre değil. Oranın zaten projesi vardı. İhale şartnamesi hazırlanıyor. Bizim asıl çeker sıkıntımız vardı. YPK’dan teşvik onayı yeni geldi. Biz 80 tane vagon için çeker ihalesine çıkıyoruz. Raylı sistem yatırımları dört bir yandan sürecek” diye konuştu.
 
“AKŞAMA SABAHA TELEFERİĞE ÇIKARIZ”
Balçova’da yapımı devam eden Teleferik Tesisleri için de kısa bir açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Akşama sabaha çıkarız. Tam tarihi bilmiyorum. Hızlı bir şekilde ilerliyor. Bazı projeler var ki, çeşitli olanaksızlar, çeşitli problemler bunları geciktirebiliyor. Bakanlıkta da, devlette de bu var. İşin ne zaman biteceği biraz da ustaya bağlı. Bizim usta da belediye başkanı değil, müteahhit. Müteahhitlerden yana her zaman yanığımdır” dedi.
 
FLAŞ ÇÖP ÇIKIŞI: YETİŞMEZSE BİR DAHA ADAY OLURUM
Yamanlar’da kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisi konusunda  da flaş sözlerin altına imza atan Başkan Kocaoğlu, “Evsel atık bertaraf tesisinin yeri ideal. Daha başkası da yok. Şuraya bir ÇED raporunu alalım... Alacağız da… Şu işi bırakmadan çöp işini de halledeyim, körfez için ÇED raporunu da alayım, çevre konusunda İzmir’in bir numaralı kent olma hedefine büyük iki tane adım kaldı, onları da atayım... Biri çöp, biri körfez. Yetişmezse bir daha aday olmak zorunda kalırım. Bu iyi değil. Başka arkadaşlara da, gençlere de yer açılsın. Velihatlık olur m? O padişahlıkta var” ifadelerini kullandı.
 
“ÜÇ SENE SONRA DENİZE GİRECEĞİM”
İzmir’in rüya projesi “Yüzülebilir Körfez” hedeflerine ve Kıyı Tasarım Projesi’ne de değinen Kocaoğlu, “ÇED raporu bugün imzalanasın üç sene sonra ben denize gireceğim. Hem de Konak Vapur İskelesi’nden Karşıyaka Vapur İskelesi’ne yüzmek şartı ile. Kıyı Tasarımı’nda Bayraklı ve Bostanlı’nın ihalesini hazırlıyoruz. Beş tane iskelenin onayı geldi. Onay geldikçe diğerlerini de yapacağız. Karataş ve Göztepe arasında durduk. Eski Ordu Komutanlığı karşısında trafiği alta alıp orada bir alt geçit yapacağız. Orası meydan olacak. Alt geçidin projesini bekliyoruz. Kıyı Tasarımı’nın projesi hazır. Bir aksilik çıkmazsa iki sene içerisinde 40 kilometre sahil biter, Urla’ya doğru yürürüz” diyerek iddilaı  bir çıkışın altına imza attı.
 
“İZMİR ESKİNDEN DE ÖKSÜZDÜ”
Yeni kabinede İzmirli bakan olmaması ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir öksüz kalmadı” dedi ve Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertığrul Günay’a çarpıcı eleştiriler getirdi. “İzmir 2 bakan varken de öksüzdü” diyen Kocaoğlu son olarak şunları kaydetti: “Yapılanları çıkartın, kimin ne yaptığını, kimin öksüz olduğunu görürsünüz. Binali Bey’in yap-işlet-devret ile yaptığı havalimanı, çevre yolu, tünel, bölünmüş yol gibi… İzmir geri kalmış derken, İzmir’den aldığın verginin belirli bir kısmını bu kentin gelişmesi için, ekonominin kalkınması için, kent dönüşümü için, raylı sistem için kullanmak gerekir. Ankara’nın raylı sistemini yapıyorsunuz, İzmir’inkini yapmıyorsunuz. Şunları şunları yapacağız dediler, biz de gönderdik. Kapı duvar… Niye sinirleneyi? Ben işime bakıyorum. Beddua etmem. Şikayetimi söylerim, eleştiririm, ama beddua etmem.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.