Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​AK Parti’den yeni hizmet binasına ret

​AK Parti’den yeni hizmet binasına ret

Ekim ayının son meclis toplantısını gerçekleştiren Konak Belediyesi’nde benzinlik tartışması yaşandı. Geçtiğimiz ay içerisinde Yenişehir’de yeni belediye hizmet binası yapılmasına onay veren AK Parti grubu, mevcut kapalı pazaryeri önünde yer alan akaryakıt istasyonunun kaldırılmasına karşı çıkarak değişikliğe “Hukuk katli” yorumunu getirdi. Başkan Sema Pekdaş, tesisin sözleşmesinin 2017 yılında dolduğunu ve boşaltılacağını belirtirken, AK Parti’li meclis üyesi Bilal Doğan ise sözleşmenin 2020 yılına kadar devam ettiğini boşaltılmasının kanuna aykırı olduğunu savundu.

  • Ege Postası
  • 20.10.2014 - 20:42
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşen ayın son belediye meclis oturumuna “Benzinlik krizi” damga vurdu. Konak Belediyesi’nin Yenişehir semtinde yeni hizmet binasını yapmayı planladığı ve mevcut kapalı pazaryeri önünde bulunan akaryakıt istasyonu ile ilgili plan değişikliği AK Parti tarafından sert tepkiyle karşılık buldu. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın “Hukuk katli” yorumu yaptığı değişiklikle ilgili eleştirilere yanıt veren Sema Pekdaş, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’na kiralanan tesisinin sözleşmesinin 2017 yılında dolduğunu ve boşaltılacağını belirtti.
   

DOĞAN: HUKUK KATLİAMI VAR
AK Partili Meclis Üyesi  Bilal Doğan , “3 milyar TL’yi aşan bir tutarda para harcanarak buraya pazaryeri yapılmış. Buradaki yatırım heba olacak. Hep birlikte buraya yeni bina yapılmasına evet dedik. İlave olarak etrafının belediye hizmet alanı olarak değerlendirilebilmesi için de bu değişiklik alelacele meclise getirildi. Burada mevcut istasyonun sözleşmesi 2020 yılına kadar uzatılmış. 2010 yılında yapılan tadil sözleşmesinde tarafların mutabakatı halinde Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda hakları var. Şoförler Odası’na verilen bu hakların korunması gerekir. Şoförler ve Otomobilciler Odası İzmir’in en önde gelen odalarından bir tanesidir. Bu istasyonun faaliyetlerine devam etmesi gerekir. Özellikle şoför esnafının ucuz ve güvenli akaryakıt aldığı bir yer. Konak Belediyesi araçları da buradan alışveriş ediyor. Burası İzmir trafiğinin çok işlek olduğu bir yer. Şoförler Odası burada çok ciddi anlamada gelir elde ediyor. 4 Ekim 2010 tarihinde yapılan belediye meclisinde mülkiyeti belediyeye ait olan bu alanın irtifa hakkı Petrol Ofisi A.Ş.’ye, oradan da odaya kiraya verilmiştir. İmar planında kısmen akaryakıt istasyonu olan bir yer. Sözleşmesi de 8 Eylül 2020 tarihine kadar uzatılmış. Burada bir hak kaybı var, hukuk katliamı var. Biz bu plan değişikliğine hayır diyoruz” şeklinde konuştu.




 “ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ VATANDAŞA DAHA KALİTELİ HİZMET VEREBİLMEK”
CHP Grup Başkanvekili Nimet Haytabay, yeni belediye hizmet binasıyla ilgili plan değişikliğinin geçtiğimiz aylarda AK Partili üyelerince kabul edildiğini hatırlatarak, “Önergede kendi imzaları da var. Meclisimizde ya da komisyonlarda bir sorun yok” dedi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise,
Konak Belediyesi’nin yer problemi olduğunu hatırlatarak, “En temel hizmetleri 3 ayrı binada veriyoruz. Konaklılara daha iyi hizmet verebilmek için yer problemimizi çözmek ilk hedeflerimizden bir tanesidir. Çok araştırma yaptık ve en uygun yer olarak da Yenidoğan Mahallesi’ndeki bu alanları seçtik. Oluşan bu fikri meclisin gündemine getirdik. Pazaryeri oradan kaldırılırken, yeni bir pazaryeri de seçtik. Meclisimizin bu kararı oybirliği ile aldık” dedi.


 “SİZ ODAYA SELAM ÇAKIYORSUNUZ, BİZ VATANDAŞA HİZMET EDİYORUZ”
Sözlerinin devamında AK Parti’li Doğan’a seslenen Başkan Pekdaş, “Konak’a çok daha iyi hizmet verebilecek bir hizmet alanı yapma görevimiz var. Siz biraz odaya selam çaktınız. Biz de Konak halkına selam çakıyoruz. Biz de size iyi hizmet etmek bizim görevimiz diyoruz. O karar koşullu bir meclis kararıdır. Alanda LPG istasyonu yapılması koşulu ile sözleşmenin uzatılması şartı getirilmiş. Ancak bu kararı İzmir Büyükşehir Belediyesi onaylamamış ve bununla ilgili olarak oda ile biz sözleşme yapılmamış. Karar Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedildiği için geçersiz kalmış. Sözleşme 2020’de değil, 2017’nin Ocak ayında bitiyor. Siz Konak Belediye’sine bina yapalım ama önünde de benzinlik kalsın, odaya kıyak çekmeye devam edelim diyorsanız, o sizin kararınızdır” dedi.
 BENZİNLİK 2017’DE KALKACAK
Konak Belediyesi’nin yeni hizmet binası yapmayı planladığı ve mevcut Yenişehir Kapalı Pazaryeri’nin bulunduğu alanın önünde yer alan benzinlik tesislerinin de belediye hizmet alanı olarak değiştirilmesine dair önerge AK Partili meclis üyelerinin ret oylarına karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.
 DEMİR’DEN HODRİ MEYDAN: İSPATLAYAMAZSAN İSTİFA ET
Öte yandan, belediye tarafından kadın futbol takımına ödül olarak verilen 30 bin TL tutarındaki yardımların bazı sporculara ulaşmadığına yönelik iddialar da mecliste sert tartışmalar yaşanmasına sebep oldu. AK Partili meclis üyelerinin eleştirilere tepki gösteren CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir, “Bu kadar zavallı siyaset olmaz. O paralar ulaşmadıysa ve iddialar doğru ise istifa edeceğim. Bunun belgesini getiremezlerse ispatlayamazsa siz de istifa edin. Beni tehdit ettiler. Ben Sait Baştaş hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Kendi aranızda bazı arkadaşlarınızla sorun yaşıyorsanız onu biz bilemeyiz. Onurlu CHP’li meclis üyelerini zan altında bırakmayın. Buradan Bilal Doğan’a da sesleniyorum, biz senden fazla esnafı odalarını düşünüyoruz. Belediye meclis üyesi olduğundan beri kaç tane odayı ziyaret ettini? Biz o odayı senden fazla iyi biliyoruz. O tesisin nasıl zorluklar ile ayakta durduğunu da biliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.