Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​AK Parti İzmir’de temayül yapıldı: Oylar sayılmadı çuvala kondu

​AK Parti İzmir’de temayül yapıldı: Oylar sayılmadı çuvala kondu

AK Parti Genel Merkezi, İzmir’de teşkilata milletvekili aday listesinde kimleri görmek istediğini sordu. Halkapınar Spor Salonu’nda yapılan temayül de yaklaşık 4 bin partili oy kullandı. Zarflar açılmadan ilçe ilçe çuvallandı ve mühürlendi. Oylar Genel Merkez’e götürülecek, orada tasnif edilecek, sonuç resmi olarak açıklanmayacak. AK Parti İzmir sandık başına gitti

  • Ege Postası
  • 01.03.2015 - 11:47
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ  -AK Parti İzmir’de temayül (eğilim) heyecanı yaşandı. AK Parti Genel Merkezi, İzmir’de teşkilata milletvekili aday listesinde kimleri görmek istediğini sordu. Halkapınar Spor Salonu’nda yapılan temayül  saat 10:00’da başlarken, oy atma işlemi saat 16:00’da sona erdi. AK Parti Grup Başkan Vekilleri Naci Bostancı ve Mahir Ünal gözetiminde gerçekleşen temayül yoklamasında toplam 185 aday yarıştı. Yaklaşık 4 bin kişi oy verdi. Oy kullanma için salonda birinci bölge için 14, ikinci bölge için 16 sandık ve 60 kabin kuruldu. Partililerden 13 kişinin adını işaretlemesi istendi. Zarflar açılmadan ilçe ilçe çuvallandı ve mühürlendi. Oylar Genel Merkez’e götürülecek, orada tasnif edilecek, sonuç resmi olarak açıklanmayacak. 


BİR KABİNE 2 KİŞİ
Partililer zaman zaman aynı kabine iki kişi girdi ve kafa kafaya vererek 13 kişinin adını yazdı. Bu durum Ünal’ın sık sık “Aynı kabine sadece bir kişi girsin. Oy verirken birbirinize danışmayın” uyarısını yapmasına neden oldu. Bazı partililer kabine bile girmeden işaretlemeyi masa üstünde yaptı.



PANAYIR GİBİ
AK Parti milletvekili aday adayları, salonun girişinde kurdukları stantlarda kendilerini tanıtan broşür, kartvizit dağıtarak partililerden oy istedi. Panayıra dönen ortamda aday adaylarının partililere, tavuklu pilav, şeker, lokma, kahve, sandviç, içecek ikram etmesi renkli görüntüler oluşturdu. Kimi aday adayları birebir kendi boyunda üç boyutlu maketini yaptırdı. Bazı partililer maketlerle selfie çekti. Adaylar ve onları destekleyen partililer temayülün sonuçlanmasını beklerken davul zurna eşliğinde salon dışında halay çektiler.



TEZAHÜRAT YOK
Milletvekili aday adayları salon içine alınmadı.  Oy kullanmayacak olan partililerde salona alınmazken, tribünde herhangi bir aday için tezahüratta bulunma ve alkış yapılmadı.


“TEMAYÜL SADECE BİR VERİ”
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “ Temayül yoklamalarıyla amacımız teşkilatın çeşitli kademelerinde görev alan arkadaşlarımızın milletvekili adaylarına yönelik önerilerini almaktır. Kullanılan oyların aday adayı olan arkadaşlara ilişkin bir kanaat oluşacak. Hem bu temayül sonuçları, hem saha araştırmaları ve ilgili kişilerin geçmiş performansları gibi farklı veriler üzerinden farklı verileri yapmayı planlıyoruz. Temayül yoklamaları da önemli. Demokratik yarış olarak görüyoruz. Birinci ve iki bölgede bu yoklamaları alacağız. Genel merkezde temayül sonuçlarının değerlendirilmesi yapılacak” dedi.
Bostancı, basın mensuplarının temayül sonucunun aday belirlemede e kadar etkili olacağını sorması üzerine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Temayüle esas alarak bir sıralama söz konusu değil. Çünkü bu bir veridir. Mevcut teşkilat yöneticilerim ve delegelerimizin eğilimlerini ortaya koyan, bunun dışında başka verilere de bakmak gerekir. Bizim için halkın eğilimleri, kimleri vekil olarak görmek istediği de önemlidir. Bu yüzden Türkiye'nin her yerinde saha araştırmaları yaptırıyoruz. Biz siyasi partilerin çeşitli nitelikte yetenekleri olan kişileri ihtiyacı olur. Bürokratların ve akademik çevrelerden bu tür yoklamalardan çıkması pek mülkün olmaz. Tüm Türkiye'ye tanıyan siyaseti yürütecek kişileri seçmemiz lazım. Onlar temayülde öne çıkamayabilirler. Aynı şekilde teşkilatların burada ağırlığı olması. Üç temelde şekillenecek. Temayüle önemli bir veri olarak görüyoruz.”    



AK PARTİ’DE ‘DAMAT’ SİNİRLENDİ
AK Parti eski İzmir İl Sekreteri Şule Özdin ile evlenen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, temayül yoklamasına gözetmenlik yapmak için geldiği İzmir’de gergin saatler yaşadı. Ünal, eşi ile birlikte dün gece kendisini havalimanında karşılayan AK parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Emrun Sulayıcı’ya İl Başkanı Bülent Delican’ın nerede olduğunu sordu. Sulayıcı, Delican’ın temayülün yapılacağı salonda olduğunu söyledi. Salona gelen Ünal, kapalı kapılarla karşılaştı. Sabah erken saatte oylamanın yapıldığı Halkapınar Spor Salonu’na gelen Ünal, salona VIP’den girmek istedi ancak kapının kapalı olduğunu gördü. Yaklaşık 200 metre yürüyerek tek kapıdan girmek zorunda kalan Ünal, partililere “Neden kapıyı açtırmıyorsunuz. SKM Başkanı nerede'” diye bağırdı. Ünal’ın gerginliği gün boyu yüzüne de yansıdı.  Ünal, partililerin aynı kabine iki kişi girdiğini görünce de mikrofonu eline alıp “Her kabine tek kişi girecek. İki kişi girmeyin” dedi ve kabinlerin de başına gözetmen koydu.
KADINA ŞİDDET KARŞIYIZ
Salonda ayrıca Kadın Kolları İl Başkanlığı kadına yönelik şiddet ile ilgili açıklamalarda bulundu. İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, “Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşıyız” dedi. Salonda bulunan parti yöneticileri kurulan stantta imza attı.
Kızılırmak şu açıklamayı yaptı;
“Bütün Türkiye’de eş zamanlı olarak kadına şiddetle ilgili hükümetimizin yaptığı çalışmalar, caydırıcı cezalar ve yapılan hizmetler devam edecektir. Biz de varız. Kadına yönelik her türlü şiddetin, acı ve ızdırap veren, yaşam hakkını tehdit eden temel bir insan hakkı ihlali olduğuna, toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip, çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna, kadına yönelik şiddetin gelenek ve görenek gibi hiçbir gerekçeyle asla meşrulaştırılamayacağına inanıyoruz. Hayat arkadaşlığımız, kardeşlerimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Bu nedenle kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim. Kadına karşı şiddetle mücadelede toplumun bütün bireyleri olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere kararlıyız, biz de varız.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.