Dolar 32,5589
%0.06
Euro 35,0114
%0.52
Altın 2.436,250
%0.54
Bist-100 9.776,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​AK Parti İzmir’de revizyon iki ilçede tıkandı

​AK Parti İzmir’de revizyon iki ilçede tıkandı

AK Parti İzmir’de iki ilçede revizyon tıkandı. Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık ve Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz İl Başkanlığı’ndan gelen çağrıya rağmen “istifa etmeme” kararı aldı. Torbalı’da AK Parti İzmir eski Teşkilat Başkanı Atilla Kaya’nın araya girerek istifanın alınmaması için görüşmeler yaptığı ileri sürüldü.

  • Ege Postası
  • 17.09.2014 - 11:17
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ – Ak Parti İzmir’de Ömer Cihat Akay’ın görevden alınmasından sonra genel merkez tarafından il başkanlığını görevine atanan Bülent Delican’ın, ekibiyle birlikte başlattığı revizyon devam ediyor. Bugüne kadar Karşıyaka, Bayraklı, Gaziemir, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe ve Narlıdere gibi ilçelerde başkan ile yönetimin istifaları alınmıştı. İstifa alınan ilçelerde ilk atama ise Karşıyaka’da yapılmış, Kerem Ali Sürekli yeniden ilçe başkanı olmuştu.

Olağan kongre takvimi bir yandan start alırken, iki ilçede revizyon tıkandı.Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık ve Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz İl Başkanlığı’ndan gelen çağrıya rağmen “istifa etmeme” kararı aldı.

TORBALI’DA KAYA DEVREDE
AK Parti’nin 30 Mart seçimlerinde zafer kazandığı eski teşkilat Başkanı Atilla Kaya’nın ilçesi olan Torbalı’da Siyasi Hukuki İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan’ın ilçe Başkanı Hasan Akbıyık’ın istifasını istediği ancak Akbıyık’ın “ istifa etmeyeceğim” diyerek Taştan’ın talebini kabul etmediği ortaya çıktı. İl Başkanlığı’ndan gelen istifa talebinin kabul görmediği Torbalı’da, il yönetiminin Akbıyık’ın altında bulunan yönetim kurulu üyelerinin istifalarını alarak yönetimin düşmesi için girişimde bulunacakları ancak yönetim kurulunun istifa vermeye yanaşmayacağı kaygısı ile şimdilik bu durumdan vazgeçtikleri iddia edildi.Öte yandan AK Parti İzmir eski Teşkilat Başkanı Atilla Kaya’nın araya girerek istifanın alınmaması için görüşmeler yaptığı ileri sürüldü. 

KİRAZ İLÇE BAŞKANI’DA İSTİFA ETMEDİ
Öte yandan Kiraz’da da ilçe başkanı  il başkanlığına gelen “istifa edin” kararına uymadı. İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz’ın “Kongre ile gelen kongre ile gider. İstifamızı vermiyoruz” diyerek rest çektiği öğrenildi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.