Dolar 32,4046
%-0.1
Euro 34,8195
%0.23
Altın 2.435,210
%-0.14
Bist-100 9.986,00
%0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
80 saatlik kısıtlama başladı! İzmir'de sessiz yeni yıl akşamı

80 saatlik kısıtlama başladı! İzmir'de sessiz yeni yıl akşamı

Yeni tip Corona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye genelinde 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması saat 21.00 itibarıyla başladı. İzmir 80 saatlik kısıtlamanın başlamasıyla birlikte sessizliğe büründü.Her yeni yılda sabahın ilk ışıklarına kadar sokakları dolduran İzmirliler birer birer evlerine çekildi. İzmir'in boş cadde ve meydanları havadan görüntülendi.

  • Ege Postası
  • 31.12.2020 - 21:08

Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye genelinde 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması saat 21.00 itibarıyla başladı. 

Yeni yılda uygulanacak 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması, saat 21.00 itibariyle başladı. Yeni yıl coşkusunu her yıl Cumhuriyet Meydanı'nda sabahın ilk ışıklarına kadar yaşayan İzmirliler, evlerine çekildi. Tarihi Saat Kulesi'nin de bulunduğu Konak Meydanı ile çevresindeki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle boş kaldığı görüldü.

2020'nin son saatlerinde boş cadde ve meydanlar havadan görüntülendi.

Emniyet denetimleri

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, 4 Ocak 2021 sabahı saat 05.00'e kadar uygulanacak tedbirler kapsamında bu akşam 18.00 itibariyle denetimlere başladı. Yılbaşını da kapsayan kısıtlama boyunca, il genelinde oluşturulan yaklaşık 400 uygulama noktasında yapılacak denetimlerin yanı sıra 450 resmi ekip ve 80 yunus unsuru devriye ve kontrol çalışmaları yapacak. 4 deniz ve 2 hava aracının da katılacağı kontrollerde her gün 5 bin polis görev alacak. Asayiş birimleri ve ilçe emniyet müdürlüklerince otel ve konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, marketler, bakkallar kontrol edilerek tedbirlere aykırı davranışta bulunanlara ceza işlemi uygulanacak. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise 24 saat sanal devriye yaparak özellikle sosyal medyada tedbirlere aykırı davranışlarda bulunan ve paylaşan şahısların tespitini yapacak.

İnternet yayını ile program

İzmir Büyükşehir Belediyesi de hazırladığı yılbaşı programını İzmirTube üzerinden yayınlayacak. 23.40'ta Saat Kulesi'nde ışık şovu ve 23.45'te piyano dinletisi gerçekleştirilecek. 23.55'te Büyükşehir'in özel bir gösterisi Saat Kulesi'ne yansıtılacak. 24.00'te ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yeni yıl mesajı yayımlanacak. Öte yandan İzmir'deki toplu ulaşım sefer tarifeleri de kısıtlamadan muaf olacaklar için yeniden düzenledi.

BAKANLIK TÜM TEDBİRLER ALINDI

İçişleri Bakanlığınca daha önce çıkarılan genelgelerle sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için gerekli tüm tedbirler alındı.

Buna göre market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler, cuma, cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.00 saatlerinde açık olacak. Yine belirtilen süre içinde marketler ve bakkallar aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı iş yerleri bugün saat 00.00'a kadar sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek, bu iş yerleri cuma, cumartesi ve pazar günleri 10.00-00.00 saatlerinde paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.

Cuma, cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak. Online sipariş firmaları da kısıtlama süresince 10.00-00.00 saatlerinde siparişleri teslim edebilecek.

Vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve fırın ya da ekmek satış bayilerine yürüyerek gidip gelebilecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince balıkçı ve balık tezgahları iş yerleri de 10.00-17.00 saatlerinde hizmet sunabilecek.

YILBAŞI PARTİSİ VEYA KUTLAMA ORGANİZASYONU YAPILMAMASINA YÖNELİK SIKI DENETİM

Öte yandan, İçişleri Bakanlığınca valiliklere yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili gönderilen ek genelge kapsamında, kısıtlama süresince Vefa Sosyal Destek Grupları vasıtasıyla engelli vatandaşlar ile 65 yaş ve üzeri ya da kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşların temel ihtiyaçlarının temin edilmesi ve giderilmesine yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi sağlanacak.

Başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların tam mesai yaptığı yılbaşı akşamında Covid-19 salgınıyla mücadelede alınan diğer önlemlerle birlikte, konaklama tesisleri ve kiralık villa benzeri yerler de dahil olmak üzere hiçbir mekanda yılbaşı partisi veya kutlama organizasyonu yapılmamasına yönelik sıkı denetimler yürütülüyor.

Merkez birimleri ve bağlı kuruluşlarında personel planlamasını yapan Bakanlık, sahadaki durumu 24 saat esasına göre takip ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.