Dolar 32,3363
%0.17
Euro 35,1823
%0
Altın 2.245,710
%0.1
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8.Uluslararası Balkan Festivali’ne muhteşem final

8.Uluslararası Balkan Festivali’ne muhteşem final

Buca Belediyesi tarafından bu yıl 8’inci kez gerçekleştirilen Uluslararası Balkan Festivali’nde eğlence hiç dinmedi. Balkan yemeklerinin yarıştığı festivalin ikinci gününe Balkan kadınlarının defilesi ve dansları damga vurdu. Festivalin finali ise ünlü Balkan sanatçı Suzana Gavazova ile gerçekleşti. Gavazova ile zirveye ulaşan eğlenceye, Başkan Kılıç da Balkan halayıyla eşlik etti. Balkan Festivali’ne muhteşem final

  • Ege Postası
  • 23.09.2019 - 10:40

Rumeli ve Balkan kültürünü yaşatmak için bu yıl 8’inci kez Buca Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Balkan Festivali, ikinci gününde yine renkli gösterilere sahne oldu.

Gün boyu temponun hiç dinmediği festival, ikinci gününde Balkan mutfağının eşsiz yemeklerinin sergilendiği Balkan Yemek Yarışması ile başladı. 

EN İYİ BALKAN YEMEKLERİ SEÇİLDİ 

Türkiye Aşçılar Federasyonu’na (TAFED) bağlı, alanında uzman şeflerden oluşan jüri üyeleri, hamur işi, etli yemek ve tatlı olmak üzere 3 kategoride yemekleri tattı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada Nurgül Akkuş, Feride Altan ve Nurgül Altan birinci oldu. Birinci olan yarışmacılar plâket ve altınla ödüllendirildi. 

HALK DANSLARI BÜYÜLEDİ 

Yemek yarışmasının ardından halk oyunları topluluğu, Düşler Atölyesi, Eğitim İş’e bağlı öğretmenler ve zeybek topluluğunun dans gösterileri gerçekleşti. Müzik performansında ise ilk olarak sahneye, izleyenleri eğlencenin doruklarına çıkaran Sakoband grubu çıktı. Sakoband ile keyifli anlar yaşayan Balkan göçmenleri, müzik grubuna konserin sonuna kadar halaylarla eşlik etti. 

YÖRESEL KINA GECESİ VE DEFİLE 

Sakoband’e sahnede danslarıyla eşlik eden Düşler Atölyesi mankenleri ise Balkan yöresine ait yöresel kıyafetleri defileyle izleyicilere sundu. Her kıyafetin Balkan kültüründeki anlamı ve dikiliş öyküsünü anlatan mankenler, defilenin ardından Balkan düğünlerinde gerçekleştirilen kına gecesini canlandırdı. Kına gecesi ve defile ise izleyenlerin beğenisini aldı. 

SUZANA GAVAZOVA SAHNESİNDE BAŞKAN KILIÇ’TAN KARDEŞLİK HALAYI 

Bu yıl Işılay Saygın anısına gerçekleştirilen 8. Uluslararası Balkan Festivali’nin finali ise Balkan müziğinin sevilen sanatçısı SuzanaGavazova ile gerçekleşti. Yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalan Gavazova, şarkılarıyla unutulmaz anlar yaşattı. Ünlü sanatçının şarkıları eşliğinde çekilen göçmen halayına Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç da katıldı. El ele kardeşlik duygularının yükseldiği halay ve konserin ardından SuzanaGavazova’ya teşekkür plâketini Başkan Kılıç verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.