Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8. Günde gündem ilçe kongreleri ve muhalefet

8. Günde gündem ilçe kongreleri ve muhalefet

TV 35 ekranlarında yayınlanan Sekizinci Gün programında CHP’de kongreleri yapılan ilçelerdeki son durum ve yeni başkanlar ile kongreleri henüz yapılmayan ilçeleri masaya yatıran gazeteci Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı, önemli değerlendirmelerde bulundu. 8. Günde gündem ilçe kongreleri ve muhalefet

  • Ege Postası
  • 18.12.2019 - 09:42

EGEPOSTASI - Sekizinci Gün programında ele alınan ilk konu, ilçe kongreleri sonrasında yapılması beklenen il kongresinde yeniden aday olduğunu açıklayan mevcut il başkanı Deniz Yücel, Yücel’in devam etmesini istediği dillendirilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Rıfat Nalbantoğlu-Mustafa Özuslu cephesinin desteklediği kaydedilen Devrim Barış Çelik ile ilgili son durum oldu.

TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, Devrim Barış Çelik’in CHP İzmir İl Başkanı olmasını isteyen ve destekleyen Rıfat Nalbantoğlu, Mustafa Özuslu’nun bu kararından vazgeçtiğini belirterek, gazeteci Sinan Kara’nın da köşesine taşıdığı bu son durumu gündeme getirdi.

Nalbantoğlu, Özuslu ve büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in biraraya gelerek konuyla ilgili bir toplantı yaptığını ve bu toplantıda genel başkanın iradesine aykırı davranmama yönünde ortak görüş birliğine vardığını dile getiren Mithat Umutoğulları, bu görüşmeyi yayınlayan gazeteci Sinan Kara’ya konuyu toplantıda bulunan 3 kişiden biri olan Mustafa Özuslu’nun sızdırmış olabileceğini söyledi.

Umutoğulları: Soyer’in tavrı bence olumlu

Umutoğulları, “Biraz sondaj yaptım. Kim söylemiş olabilir' Bu görüşmenin arkasından İBB Başkan Vekili Özuslu’nun bunun yaydığı ve konuşmaya başladığını öğrendim. Konuşmanın içeriğinin servisi Özuslu tarafından yapılmış. Soyer’in de söylediği o; genel başkan benim arkamda durdu beni başkan yaptı diyor. İki kez il başkanıyla çalışmak istemediğimi söyledim ama genel başkan sessiz kaldı dedi. Soyer’in tavrı bence olumlu. Deniz Yücel ile ilgili tavrım belli. CHP açısından bence Yücel başarılı bir il başkanlığı yapmıştır. Ama şunu da söylemek gerekiyor, siyasi donanım ve nitelik açısından sorarsanız Devrim Barış Çelik derim. Nalbantoğlu ve Özuslu’ya da haksızlık etmemek lazım. Çelik’in koltuğa oturması için çaba gösterdiler. Başından itibaren zaten böyle bir çaba var. Çelik aday olmasa ne olu? Bence bu isimler vicdanen rahat. Ama genel başkan iradesi böyle bir şey dayatırsa ona da yapacak bir şey yok. İl başkanlığı için genel başkanı karşısına almak doğru olmaz” değerlendirmesini yaptı.

Nakçı: Çelik terk edilecek demiştik

Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı da, konuyla ilgili, “Biz 2018 yılında bir fotoğraf yayınlamıştık. Devrim Çelik, ve genel başkan yardımcısı da vardı. Çelik’i nerede görsem hep Özuslu ile beraberdi. Biz erken çıkarırlar ya parlatacaklar ya patlatacaklar demiştik. Devrim Çelik terk edilecek demiştik. En net hesap yapmayan kişi Tunç Soyer. Bu koltuktan ötesi CHP Genel Başkanlığı. Onun bir sıkıntısı yok. Ama diğerleri için aynı şey söylenemez. Üçlü bir toplantıda bir isim konuşmayı yayıyorsa Çelik’in kalemi kırılmıştır. Çelik’e yazık oluyor” şeklinde görüş belirtti.

Nakçı’dan tartışılacak Selçuk Ayhan iddiası

Programda ele alınan bir diğer konu da Bayraklı’da ağabey formülü ile ilçe başkan adaylığını açıklayan eski il başkanı ve milletvekili Selçuk Ayhan’ın verdiği bir röportajda, eski belediye başkanı Hasan Karabağ başta olmak üzere bazı isimlerin siyaset yapmasını engellediği şeklindeki açıklamaları oldu. CHP Bayraklı İlçe Başkan Adayı Selçuk Ayhan’ın açıklamalarını sert bir dille eleştiren Adem Nakçı, çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Nakçı: Ayhan, Şehitoğelu başkan olsun teklifinde bulundu mu'

Nakçı, Ayhan’ın eski belediye başkanı Hasan Karabağ’ın da bulunduğu bir toplantıda Niyazi Şehitoğlu’nun aday yapılması teklifinde bulunduğunu iddia ederek, “Geçen hafta Mansuroğlu mahalle toplantısında Hasan Karabağ ile Selçuk Başkan konuştu m? Ve Selçuk Ayhan Niyazi Şehitoğlu başkan olsun teklifinde bulundu mu bulunmadı m? Karabağ seni bitirmek istedi diyelim neden o mahalle toplantısında gidip Şehitoğlu’nu aday yapalım teklifinde bulundun yada bulundun m? Öyleyse seni gömmeye çalışan adamlarla neden pazarlığa oturuyorsu? Silik bir adam mısın'” diye sordu.

Umutoğulları: Abilik pozisyonundaki bir isme yakışmıyor

Mithat Umutoğulları da Selçuk Ayhan’ın yaptığı açıklamaların baştan sonra yanlış olduğunu ve etik bulmadığını vurgulayarak, “Bu röportajda da ilçe başkanını, eski belediye başkanını gömüyorsun. Peki arkadaş adama sormazlar mı, bu kadar deneyimli bir kişi çocuk mu acemi m? Hani abiydin, bütünleştirici olacaktın. Abi çıkmış ortalığı karıştırıyor. Selçuk Ayhan on yıldır bana siyaset yaptırmadılar diyor. Hangi dönem delege olmad? Hasan Karabağ alıp onu listeden çıkardı mı, ya da Cemalettin Alper. Karabağ mı gidip ilçe kongresine yazalım il kongresinde yazmayın mı ded? Selçuk Ayhan kendisine bir görev edinmiş. Röportajı başından sonuna yanlış. Abilik pozisyonundaki bir isme yakışmıyor. Nalbantoğlu’nun ve Sandal’ın yerinde olsam destek vermem. Kabul etmeyecektim ama ne olur gel dediler diyor. Herkes siyaseti dizayn ediyor diyor ya. Dizayn etmek isteyenler aslında Ayhan’ı kullanmak istiyorlar. Ayhan’ı harcıyorlar aslında. Ayhan’ı ateşin içine attılar şu anda eritiyorlar. Diğer adaylar bir araya gelip tek aday çıkarırlarsa” değerlendirmesini yaptı.  

Umutoğulları: Başkan için ortak bildiri doğru

Sekizinci Gün’de değerlendirilen bir ilçe de Gaziemir oldu. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan hakkında “vizyonu yok” tespiti yapmasının ardından CHP Gaziemir İlçe Örgütü ve eski ilçe başkanlarının Özkan lehinde bildiri yayınladığına dikkat çeken Mithat Umutoğulları, “Bugün açıklama geldi. Eski ilçe başkanları Demirsoy, Tekin Kasım Özkan için bir bildiri yayınladılar. Özkan’ın parti vizyonu ve misyonu için en uygun adam dediler. Sayın belediye başkanı vizyonu olmayan adam demişti ya. Aklın yolu bir. Bizim söylediğimizi de Gaziemir İlçe Örgütü görmüş ve mevcut ilçe başkanı ile devam ediyorlar” dedi.

Gaziemir’de başkanın eşi eş başkan gibi, vahim bir durum

Gaziemir’de başkan eşlerinin geçmiş dönemde de şu anda da eş başkan gibi çalıştığını dile getiren Umutoğulları, “Gaziemir hep eş başkan gibi yönetiliyor. Halil İbrahim Şenol zamanında da eşi eş başkan gibiydi. Bu belediye başkanın eşi de eş başkan gibi çalışıyor. Hatta eşinin odasında karşısında odası varmış. Bu çok vahim bir durum” diye konuştu.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

İzmir Medyasında da ismini vermek istemeyen yeni bir şey çıktı. Sevgili Sinan Kara, Kılıçdaroğlu’nun mevcut il başkanıyla devam etme kararında olduğu sıkça dillendiriliyor. Tunç Soyer ve Nalbantoğlu cephesinin ne yapacağı tartışılıyor. Soyer, Nalbantoğlu ve Özuslu bir yerde oturuyor. Soyer, benim yakın arkadaşlarım, onların siyasi görüşü olabilir demişti. Soyer bu isimlerle biraraya geliyor. Sevgili Sinan çok güzel özetliyor bunu. Devrim Çelik ya da başka adaya destek vermek söz konusu olmayacak, genel başkanın kararına saygı duymak bize düşen. Biz genel başkanın bu iradesine karşı kesinlikle ve kesinlikle başka bir adayı destekleyemeyiz diye bir şey konuşmuş. Bunu bilen üç kişi.

Biraz sondaj yaptım. Kim söylemiş olabilir' Bu görüşmenin arkasından İBB Başkan Vekili Özuslu’nun bunun yaydığı ve konuşmaya başladığını öğrendim. Konuşmanın içeriğinin servisi Özuslu tarafından yapılmış. Bu bilgiye ulaştım. Sayın Özuslu’ya yakın birkaç kişiyle konuştum. Onlar da kendilerine bunu anlattığını söylediler. Sinan Kara’yı da aradım, kaynağını paylaşmak ister misin dedim. Kaynak işi namusumuz, isim vermem doğru olmaz dedi. Özuslu mu dedim. Benim ağzımdan bir şey alma ben kaynağımı açıklamam dedi.

Burada şunu sorgulamak gerekir; sayın Soyer’in toplantısındaki bu bilginin dışarıya sızıyor olması bence düşünülmesi gereken bir durum. Ekip olarak oturuyorsunuz bir şey paylaşıyorsunuz, bir gazeteci konuştuklarınızı oturup yazıyor. Ben çok doğru bulmuyorum.

A.N: Biz 2018 yılında bir fotoğraf yayınlamıştık. Devrim Çelik, ve genel başkan yardımcısı da vardı. Çelik’i nerede görsem hep Özuslu ile beraberdi. Biz erken çıkarırlar ya parlatacaklar ya patlatacaklar demiştik. Devrim Çelik terk edilecek demiştik.

M.U: genel başkanın gerçekten böyle bir tavrı varsa, İnce imza hareketinde de gördük. Tedirgin olmaya başladı insanlar. Siyasi kariyerlerini düşünüyor insanlar. Soyer’in de söylediği o; genel başkan benim arkamda durdu beni başkan yaptı diyor. İki kez il başkanıyla çalışmak istemediğimi söyledim ama genel başkan sessiz kaldı dedi. Soyer’in tavrı bence olumlu.

A.N: Birincisinde ses çıkarmıyor, ikincisinde ise çalışmak istemiyorum diyor. 12. Kattan kulis yazan arkadaşlar var, geri dönüşü olmayacak adamlar sonradan Kılıçdaroğlucu olanlar da kendini güvende zannetmesin.

M.U:  Çiğli kongresine gittik dün. Utku ile dün kavga edenler bugün aynı listede. İnsanlara şucu bucu demek doğru değil.

A.N: Devrim Barış Çelik’in ismi erken ortaya atıldı demiştik. Altı ilçe kongresi henüz yapıldı. Büyük ilçelerin kongreleri daha yapılmadı. Çelik kötü bir insan m? Değil. Kültürlü, karşılığı olan biri. PM’ye girebilecek kapasitede biri.

M.U: Deniz Yücel ile ilgili tavrım belli. CHP açısından bence Yücel başarılı bir il başkanlığı yapmıştır. Ama şunu da söylemek gerekiyor, siyasi donanım ve nitelik açısından sorarsanız Devrim Barış Çelik derim. Nalbantoğlu ve Özuslu’ya da haksızlık etmemek lazım. Çelik’in koltuğa oturması için çaba gösterdiler. Başından itibaren zaten böyle bir çaba var. Çelik aday olmasa ne olu? Bence bu isimler vicdanen rahat. Ama genel başkan iradesi böyle bir şey dayatırsa ona da yapacak bir şey yok. İl başkanlığı için genel başkanı karşısına almak doğru olmaz.

A.N: Çelik’in o koltuğa oturması avantaj. Tuncay Özkan karşı listedeydi ama şimdi genel başkana en yakın isimlerden biri. En net hesap yapmayan kişi Tunç Soyer. Bu koltuktan ötesi CHP Genel Başkanlığı. Onun bir sıkıntısı yok. Ama diğerleri için aynı şey söylenemez. Üçlü bir toplantıda bir isim konuşmayı yayıyorsa Çelik’in kalemi kırılmıştır.

M.U: Haksızlık yapmayalım Özuslu’ya. Belki de büyükşehir belediye başkanı zarar görmesin diye de yapmıştır.

A.N: Bence Devrim Barış Çelik’e yazık oluyor.

M.U: CHP’de tek adaylı kongre sadece Kemal Karataş döneminde olmuştu. Bayraklı’ya gelelim. Selçuk Ayhan ilçe başkan adayı olarak çıktı. Ama ne hikmetse o uzlaşı adayının çıktığı ilçede hala dört aday konuşuluyor. İnsanlar da bu nasıl uzlaşı adayı diyor. Ayhan ağabey formülüyle çıktı. Ayhan röportajlarını okudum. On yıldır siyaset yapılması engellenmiştir Bayraklı’da, belediye başkanı kendisine uygun yapılar oluşturmuş ve siyaset dinamiklerini yok etmişlerdir, Bayraklı’da insanlar birbirini sevmediği bir yapıya dönüşmüştür diyor. On yıl orada başkanlık yapmış adama haksızlık ediyorsun. İlçe başkanlarına haksızlık etmiştir. Bir taraftan böyle bir açıklama yapıyorsun. Diyor ki, belediye başkanı örgütü dizayn etmiştir diyor. Ama kendisinin aday olma gerekçesinde; belediye başkanı Sandal ve Soyer’den aday ol teklifi geldi diyor. Kabul etmeyeceğimi söyledim. Ama kırgınlıkların giderilmesi ihtiyacı olduğu belirtildi. Örgütten de baskı geldi, bu teklifi kabul etmek zorunda kaldım diyor. Ama ilk açıklamasında, onlar bana gel aday ol dediler diyor. İki çelişkili açıklama var. Sandal, Nalbantoğlu ve Soyer diyor. Soyer’in böyle bir şey söylemediğini biliyoruz.

A.N: Röportajın bir yerinde Selçuk Ayhan “siyaset yapacaktım ama önünde Aziz Kocaoğlu ve Hasan Karabağ engeldi” diyor. Ali Sami Doğrukol’u ilk kongrede çıkarmışsın. Aziz Kocaoğlu ile beraber Hasan Karabağ’ı kaldırmak için yola çıktınız ama kaybettiniz. Selçuk Ayhan konuşurken off the record diyor. Geçen hafta Mansuroğlu mahalle toplantısında Hasan Karabağ ile Selçuk Başkan konuştu m? Ve Selçuk Ayhan Niyazi Şehitoğlu başkan olsun teklifinde bulundu mu bulunmadı m? Karabağ seni bitirmek istedi diyelim neden o mahalle toplantısında gidip Şehitoğlu’nu aday yapalım teklifinde bulundun yada bulundun m? Öyleyse seni gömmeye çalışan adamlarla neden pazarlığa oturuyorsu? Silik bir adam mısın' Milletvekilliği yapmışsın. Uzlaşı adayı diyor, iki.

M.U: Uzlaşı adayı şunu söyler mi; Songül Hanım ile görüşür müsünüz deniyor. Hayır görüşmedim, şu aşamada görüşmeyi düşünmüyorum diyor. Biriyle rekabet edecekse, Nalbantoğlu ve Sandal’ı adamı, o zaman niye Selçuk Ayhan. Pınar Susmuş’u gösterseydiniz. Buna ne gerek var. Abi ne old? Abi pozisyonunda olan bir adam bunu yapar m? Röportajı yapan Karabağ ve ilçe örgütüne yönelik soru soruyor ne hikmetse' Bu röportajda da ilçe başkanını, eski belediye başkanını gömüyorsun. Peki arkadaş adama sormazlar mı, bu kadar deneyimli bir kişi çocuk mu acemi m? Hani abiydin, bütünleştirici olacaktın. Abi çıkmış ortalığı karıştırıyor.

Selçuk Ayhan on yıldır bana siyaset yaptırmadılar diyor. Hangi dönem delege olmad? Hasan Karabağ alıp onu listeden çıkardı mı, ya da Cemalettin Alper. Karabağ mı gidip ilçe kongresine yazalım il kongresinde yazmayın mı ded? Selçuk Ayhan kendisine bir görev edinmiş. Röportajı başından sonuna yanlış. Abilik pozisyonundaki bir isme yakışmıyor. Nalbantoğlu’nun ve Sandal’ın yerinde olsam destek vermem. Kabul etmeyecektim ama ne olur gel dediler diyor. Herkes siyaseti dizayn ediyor diyor ya. Dizayn etmek isteyenler aslında Ayhan’ı kullanmak istiyorlar. Ayhan’ı harcıyorlar aslında. Ayhan’ı ateşin içine attılar şu anda eritiyorlar. Diğer adaylar bir araya gelip tek aday çıkarırlarsa.

A.N: Bak göre abiye karşı abla modeli çıkaracaklar. Ablacılar kazanır. Üç dönem ilçe başkanlığı yapmış olan ben çırağım diyor.

M.U: Yetmiş yaşında olan adamın ne beklentisi olur kardeşim. Bayraklı’da hala ben bir sürpriz bekliyorum. Sandal çıkıp genel başkanla konuştum. Ayhan’ı düşünüyorum demiş, genel başkan da olur demiş. Atilla Sertel de bana dedi ki, genel başkan Bayraklı ile ilgili ne dedi dedim. Bu adam yetmiş yaşında ne işi var demiş. Hangisi doğru'

A.N:  Hasan Karabağ MHP, AK partili mi. Muhalif partiden mi aldın Bayraklı’y? Bir sürü semt evi vardı. Taşımışlarsa ayrı, Adliye’nin orda vardı şimdi boş.

M.U:  Mahmut Atila Kaya ile konuşuyorum bir gün. Bayraklı’da işimiz zor dedi. Adam her tarafa semt evi kurmuş, her mahalleye anlayacağın bir belediye kurmuş dedi. Her semt evine gittiğimizde mutlaka kadınlar oturuyor. Mahalleli geliyor, belediye ile ilgili konuşuyor, dedi. AK Parti milletvekili bunu söylüyor. Hasan Karabağ geldiğinde CHP’nin üye sayısı kaçtı, oy sayısı kaçtı, bugün kaç' Partiyi bitirdiler. Selçuk Abinin kast ettiği üç beş tane profesyonel siyasetçi. Bir gün Karabağ’ın yanındayım, Hayrettin diye bir şoförü vardı. Adam HDP’li. Başkan bunu partiye kazandı. Partiye üye kaydediyor. Bir tane CHP’li yönetici diyor ki, bu adam sizin üyelerinizi CHP’ye kaydediyor HDP’ye. Hayrettin hemen başkana anlattı. Hasan Karabağ yıllardır bu partidesiniz, hep siz yönettiniz, bırakın da bu partiyi büyütelim dedim. CHP Bayraklı’da böyle büyüdü. Serdar Sandal’ın yaptığı gibi transferle büyümedi. Sokakta çalıştı. Bayrak asacak adam kazandırdı partiye. Partiyi bu kadar kurumsallaştırmış bir adama kalkıp bunlar siyaseti ve örgütü dizayn edecek diyor. Selçuk Ayhan da kendine göre liste yazacak.

A.N: Çok kızgınmış, sonra bırakacakmış diyor Selçuk Ayhan. Protokol toplantılarına ben gideceğim diyor. Nöbetçi ilçe başkanlığı diyor.

M.U: Enerjisi yetmez işte. Hasan Karabağ’a sallıyor ya. Songül Gök aday olacak, sekiz imzası eksik. Rıfat Özer divan başkanı. İsim yazmış. İsimler biz listede yokuz çıkarın diyor. Hasan Karabağ gitti dedi ki, imza verin kadına aday olsun dedi. O beğenmedikleri Hasan Karabağ o gün o kadını aday yaptı. Songül Gök yıllarca Karabağ’ın muhasebesini  tutan isimdi. Hatice Tatlı ona muhalefet yaptı, her defasında onu aldı getirdi. Bunun gibi yüzlerce örneği var. Levent Ölçer orada, yaşıyor. Kendisi istifa etti meclis üyesi olmak için. Üç dönemdir Cemalettin Alper ilçe başkanlığı yaptı. Neden Alper gidip Serdar Sandal ile gece yarılarına kadar çalıştı ve Karabağ’ın disipline verilmesini sağladı. Hani Karabağ’ın adamıydı'

Gaziemir’e bakalım. (Videodan: Gaziemir Belediye başkanı (Halil Arda), müdahil olursa yeteneği olmazsa yüzüne gözüne bulaştırırsın. Neden karışıyorsun delege seçimlerin? Kasım Özkan Arda için elini rahatlatacak biri. Nazik kibar bir adam. Umut Tekin ve Yüksel Demirsoy’un yerinde olsam vizyonu olmayan dediği Kasım Özkan’ın arkasında dururum. Birazcık vefanız varsa çıkın Kasım Başkanı tekrar o koltuğa oturtun…)

M.U: Bugün açıklama geldi. Eski ilçe başkanları Demirsoy, Tekin Kasım Özkan için bir bildiri yayınladılar. Özkan’ın parti vizyonu ve misyonu için en uygun adam dediler. Sayın belediye başkanı vizyonu olmayan adam demişti ya. Aklın yolu bir. Bizim söylediğimizi de Gaziemir İlçe Örgütü görmüş ve mevcut ilçe başkanı ile devam ediyorlar.

A.N: Umut Tekin ve Yüksel Demirsoy gibi.. Arda özünde güzel adam ama. Sen siyasete karışma kardeşim. Bundan önce hep gerideydin sen. Kasım Başkan ile çalışmışsın, seçime gitmişsin. Belki adam çekilecekti. Ali Rıza Türkmen’i de tanırım. İyi partilidir. Ama son dönemde pek yok. Sosyal medyada aktif. Delegenin karşısına çık takır takır anlat neden aday olduğunu. Var mı açıklam? Gördüğün lüzum üzerine adayım diyorsun, gördüğün lüzum ne=

M.U: O kentte belediye başkalığı da yapmış birisine “kentin vizyonuna yakışan bir ilçe başkanı olsun” diyor mevcut belediye başkanı. Kasım Özkan kazanacak. Kavga edecek, çalışmayacak. Delege seçimlerinde de orada yüzlerce problem çıktı. İlçe başkanı istese olan biteni bize el altından anlatmaz mı'

A.N: Muhalif olduğun yapı senin karşına dikilecek. Şu an ötelediğin adamlar, Bayraklı’da Sandal yanında 24 saat çalışan Cemalettin Alper ile beraber değil. Umut Tekin eski başkan. Bu kente seçim kazandırmış. Yüksel Demirsoy da. Hem de yok zamanda. Halil İbrahim Şenol semt evleri kurmuş oraya.

M.U: Gaziemir hep eş başkan gibi yönetiliyor. Halil İbrahim Şenol zamanında da eşi eş başkan gibiydi. Bu belediye başkanın eşi de eş başkan gibi çalışıyor. Hatta eşinin odasında karşısında odası varmış. Bu çok vahim bir durum. Ama Çalkaya’nın eşi de belediye başkanı. Kimse Çalkaya geldi şunu yaptı diyemez. Bunlar takdir edilecek durumlar. Bence mevcut başarılı olmuş ilçe başkanları devam etmeli. Kendi ilçelerinde başarılı olmuş ilçe başkanlarına tekrar adaylık önerisi götürülmeli. Beraber zafer kazandık, devam edecek misin demeliler. Öyle olsaydı kazanan .. Gaziemir’de bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, o kesin.

A.N: Halil Arda’yı on yıldır tanıyorum. Bir hafta önce çöp krizi başladı değil m? Gaziemir’de bir tane çöp gören oldu mu olmadı. Diğer belediyeler yardım etti. Birlik ve beraberlik bu. Gidecektin oturacaktın konuşacaktın. Makamında topla. İlçe kongresini değerlendirmek için bekliyorum deseydi hepsi gelirdi hemen hemen. Çöp dayanışması siyasi dayanışmaya dönseydi keşke.

M.U: Karabağlar’da iki başkan adaylı kongre olacak gibi. Yine fotoğraf aynı. Şahsi kanaatim mevcut başkanın bu dönem daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Partisine seçim kazandırmış, mevcut başkanla ilişkisini perçinlemiş üçüncü döneme girecek neredeyse hiçbir tartışma yaşamamış belediye başkanıyla. Mehmet Türkbay’ı severim. Farklı fotoğraf yok. Fotoğraf aynı. Ceyhan Kayhan gerçeği var orada. Hakkını teslim edelim. Örgüt işlerini iyi biliyor. Bu dönem daha sakin Karabağlar. Belediye cephesinin de güçlü olduğunu düşünüyorum. Kongre olursa 250’ye 110-130 gibi olur diye düşünüyorum. Belediye yapısına karşı olan delegasyon şimdi daha uyumlu, kavgadan uzak duruyor. Karabağlar’ı daha geniş konuşalım Cuma günü. Çiğli kongresini konuşamadık, perde arkası vardı. Urla’yı konuşalım. Urla’da Alaattin Yüksel’i aradım. Ne benim ne Aziz Bey’in böyle bir talebi olmadı dedi. İkisi de Urla’da biliyorsun. Çok enteresan Zeynep Altıok’u yazmamışlar. Bir ayıp varsa orda var.

A.N: İl delegelerinde çok çizik var. Yusuf Baratalı eski ilçe başkanı, on bir çizik yemiş. Merih Şan’ı da yazmamışlar. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.