Dolar 32,5614
%0.07
Euro 34,9964
%0.48
Altın 2.425,810
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8. Gün'de yoğun gündem! AK Parti ve CHP'de neler olacak'

8. Gün'de yoğun gündem! AK Parti ve CHP'de neler olacak'

TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ve Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı, AK Parti’de yaklaşan kongre öncesini ve CHP’de önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan kurultay öncesini değerlendirdi. 8. Gün'de yoğun gündem

  • Ege Postası
  • 03.03.2020 - 10:33

EGEPOSTASI - Sekizinci Gün adlı programda İzmir siyaset gündemini değerlendiren Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı AK Parti’de yola devam edecek ve etmeyecek ilçe başkanlarını sıraladıktan sonra yeni dönemde neler olacağını masaya yatırdı.

Mithat Umutoğulları, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ince eleyip sık dokuyacağını belirterek, “Kerem Ali Sürekli ince eleyip sık dokuyor. Ara geçiş ilçe başkanlığı yapacak isimler. Bu dönem daha rahat hareket edebilecekler. Muhalefet temposunu ve gergin atmosferini düşürecek isimlerle devam edecektir. AK Parti ne kadar çok muhalefet, tavrını sertleştirirse İzmirli seçmenin tavrı AK Parti’ye sert oluyor. Bundan kaynaklı yumuşatıp siyasi süreci, belki böyle isimlerle ilçeler devam edebilir diye düşünüyorum” dedi.

Adem Nakçı da, AK Parti İl Başkanı Sürekli’nin İzmirle kavga üzerine kurulu siyasetten vazgeçilmesini sağlamaya çalıştığını ima ederek, “Sürekli geldiği günden bugüne bu kentle kavgası yok. Bu kentte kavga ede ede kaybetmediler m? Zeybekçi’ye de aynı hatayı yaptırdılar. İzmirli bitli diye. Umarım Kerem Ali Sürekli kendi gibi naif, iyi niyetli insanları seçer de bu partiyi İzmir’e daha rahat anlatır” değerlendirmesini yaptı.

Programda ele alınan bir diğer gündem maddesi ise CHP’de yaklaşan kurultay oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın İzmir’de İzmir Kent Konseyi başkanlığı dahil olmak üzere her noktaya müdahale ettiğini savunan Mithat Umutoğulları, “Tuncay Özkan yakın çevresine, bütün kongrelerdeki çabası, atattığı belediye başkanlarıyla beraber hareket etmesinin altında, İzmir’de İzmir’in patronu olma kavgası var. İzmir’in patronu olma konusunda ilk sınavı il kongresiydi, verdi. İkinci sınav PM ve CHP Kurultayı” dedi.

Umutoğulları, ilçe başkanlığı görevinden istifa ettikten sonra yardımcılığını yürüten ve en son büyükşehir belediyesindeki görevinden istifa eden Mehmet Şakir Başak’ın Tuncay Özkan tarafından PM’ye seçtirileceğini dile getirerek, “Kongrelerde son üç İzmir kongresinde beraberler. Tuncay’ın da diyet ödeme vakti geldi. PM’ye alacağı isimlerin başında onlar geliyor. Utku Gümrükçü, Ekrem Oran, Deniz Yücel. Tuncay Özkan Başak’ı oraya taşıyacağını taahhüt etmiştir. Bunu da hep beraber göreceğiz. İstifanın gerçek gerekçesi de bu bence. ‘Aktif olmayan bir kurumda olmamın hiçbir anlamı yok. Hak etmediğim maaşı almayacağım’ demek ne demek. Giderken bile büyükşehir belediyesi ile köprüleri atarak gidiyor. Aktif olması için çabaladım, bunların çalışmak gibi bir derdi yok demek istiyor. Soyer’i bombalayarak gidiyor” yorumunu yaptı.

Umutoğulları Özkan’ın olası erken seçimde mevcut il başkanı Deniz Yücel’in istifa edip bir yere aday olması durumunda il başkanı adayının mevcut Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu olduğunu da savunarak, “Tuncay Özkan’ın adayı Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu idi. Bu koz hala kenarda bekliyor. Olur da olası erken seçim olursa Deniz Yücel’in istifa edip, Gruşçu’nun il başkanı yapılacağı planları var. Bu hayal değil, gerçek. Atayacaklar. Tuncay Özkan kendini o kadar güçlü görüyor ki. Plan bu. Çağrı Gruşçu, Deniz Yücel olası erken seçimde istifa edip bir yere aday olursa, Gruşçu Özkan’ın il başkan adayıdır. Şakir Başak seçildiğinde dedim ki, beş ay sonra istifa edecek, yerine Çağrı Gruşçu gelecek. Millet gülüyordu, beş ay sonra istifa etti” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:
M.U: AK Parti kongreleri gündem. Alışık olmadığımız bir kongre sürecine gidiyoruz. Kongrede aday olmayacağı kesinleşen ilçe başkanları belli oldu. Bornova ve Karşıyaka aday olmayacağını açıklayacak yarın. Devam eden ilçe başkanları Aliağa, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Balçova, Çiğli, Dikili, Karabağlar, Kiraz, Konak, Menderes, Narlıdere, Seferihisar, Tire ve Urla ilçe başkanları devam edecek.

A.N: Kötü yorumluyorum. Eğer Konak, Karabağlar ve Bayraklı devam ediyorsa zaten AK Parti burada ilçe başkanlıklarını kapatsın. İlçe başkanı olmadan da daha aktif ve başarılı olabilirler. Özellikle Bayraklı, Konak seçimde çok silikti, Karabağlar da. Başa baş gidecek seçimlerde umulmadık bir fark yediler. Karabağlar, Bayraklı özellikle. Karşıyaka ve Bornova, bunlar hareketli ilçelerdi, bunlar göreve devam etmiyor. Özellikle Karşıyaka. Sürekli açıklama yapan, sosyal medyada olan, haberleri çıkan ilçeydi. Ne old? Yok.

M.U: AK Parti içinde çok eleştiri yapan, muhalefet yapan isimler kalacak diye bir kaide yok. Açıkçası AK Parti o tür adamları pek sevmiyor. Hüsnü Boztepe Bayraklı’da çok ciddi muhalefet yapmıştı ama daha sonra AK Parti aday göstermedi onu.

A.N: Karabağlar, Konak ve Bayraklı’nın ne yaptığını biri bana söylesin. Konak ilçe başkanı için Mardinlilerin ilçe başkanlığını yaptı deniyor.

M.U: Konak konusunda ben sana katılmıyorum. İlgi ya da vatandaşa dertleriyle ilgilenen ilçe başkanlarından üç kişi saysan, bir tanesi odur.

A.N: Kerem Ali Sürekli’nin en fazla başını ağırtacak ilçe bence Konak. Çünkü eş başkan moduna girmiş vaziyette. Çok fazla şikayet var hakkında. Bunu ben söylemiyorum, partilileri söylüyor.

M.U: AK Parti’nin ilgili kurumları var, gidip oraya şikayet edecekler o zaman. Bayraklı ilçeden bir şey duydun m? Ya da Karabağlar’da Selvitopu’nun en rahat olduğu dönemlerden biri. Yok hükmünde bir ilçe başkanı var yani.

A.N: Konak’ın devam etmesinin nedeni Ceyda Bölünmez Çankırı’nın gücünü ortaya koyması. Mardinlilerin milletvekili demiştik. Konak ilçe başkanı da sadece Mardinlilere sahip çıkıyor demiştik. Karabağlar bir de. Bu iki ilçenin kalması, başarılarıdır.

M.U: Ben Bornova’yı bekliyordum ama Karşıyaka benim için sürpriz oldu. İsmail Çiftçioğlu’nu il yönetimine alacaklar gibi.

A.N: Çiftçioğlu ve Çeşme ilçe başkanı İlker Etike il yönetimine girecek gibi.

M.U: Kerem Ali Sürekli ince eleyip sık dokuyor. Ara geçiş ilçe başkanlığı yapacak isimler. Bu dönem daha rahat hareket edebilecekler. Muhalefet temposunu ve gergin atmosferini düşürecek isimlerle devam edecektir. AK Parti ne kadar çok muhalefet, tavrını sertleştirirse İzmirli seçmenin tavrı AK Parti’ye sert oluyor. Bundan kaynaklı yumuşatıp siyasi süreci, belki böyle isimlerle ilçeler devam edebilir diye düşünüyorum.

A.N: Karabağlar ve Bayraklı’da birileri aday olarak çıkacaktır. Ben bekliyorum.

M.U:  Bayraklı ilçe başkanı çok zayıf, sana katılıyorum. Takdir il başkanlığı ve genel merkezin.

A.N: Merkezden gelen müfettişlerin de denetimi önemli. Karabağlar ve Konak Bölünmez Çankırı’nın yüksek lobisiyle kurtulmuştur.

M.U: AK Parti genelde, CHP yerelde iktidar. Zaman zaman projelerle ilgili, Soyer de büyük projelerimiz engelleniyor serzenişi var. AK Parti’nin İzmir projeleriyle ilgili onay geldi ya il başkanı ya Binali bey açıklardı. Buca metrosunu Soyer tfeet attı, Çiğli tramvay projesine onayı da o açıkladı. AK Parti vekillerinin burada bir mağduriyeti mi var'

A.N: Kongre sürecinden bir iki ay önce mahalle delege seçimleri başladığında bürokraside en büyük sıkıntıyı yaşıyor demiştik. Bürokratik bir sistem var. Birçok adam bakana ulaşamamaktan şikayetçi. Vekiller bile bakana ulaşamamaktan şikayetçi. İzmir’de ılımlı siyaset izlemeye geçiyor AK Parti, genel merkezden gelen talimatla. Yıllardır CHP biz cezalandırılıyoruz diyor. Elektrik fabrikası tek handikap.

M.U: Bu kentte Atilla Kaya ve Hamza Dağ’ın yeni dönemde yapılan projelerle ilgili çok olumlu etkilerinin olduğunu düşünüyorum.

A.N: Cezaevi sürecinde büyük uyum var mesela. Servisini de Buca belediyesine bırakıyorlar. Uyum var. Ama bu genel siyasi yöntem diye düşünüyorum.

 

M.U: İzmirlileri cezalandırıyordan ziyade açıkçası bence bu algının bir kere CHP bunu çok iyi kullandı, yıllardır da kullanıyor. Hükümet hiçbir projemize onay vermiyor cümlesi çok doğru değil. Birçok konuda hükümet, milletvekillerinin ciddi anlamda çağrıları, talepler gelmesi konusunda karşılık buldu. Bence Tunç Başkan bu iletişimi sağladı gibi görünüyor. Siyaset dilini biraz yumuşatmak lazım bir de. Karabağlar planları ile Atila Kaya’nın açıklaması çok sertti. Bundan sonra kına yak. O cümlenin daha çok nerede kullanıldığını biliyoruz. Doğru değildi. Belediye başkanı üniversite alanı ile ilgili olduğunu söylüyor planların. Kaya başkanı yalancılıkla suçluyor. Bunların çok doğru olmadığını kimseye bir şey kazandırmadığını ifade edebiliyorum. 18 yıldır iktidar ve muhalefet İzmir’de kavga ediyor. İzmir’e bir şey kazandırmıyor. Her iki açıdan CHP’nin bunu siyasallaştırmadan, AK Parti’nin iyi niyetli bir şekilde İzmir’de beklenen yatırımlara destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Diyalog karşılıklı olursa güzel şeyler olacağına inanıyorum.

A.N: Karabağlar’da Emrullah Kavuz adaymış.

M.U: Kavuz ve Atila Kaya’nın arası iyidir. Kendine münhasır bir siyaset tarzı var.

A.N: Kazım Erten Karabağlar’a aday olursa şaşırmam. İlçe başkanlığı yaptı. Çok fazla projesi var. Demokrasi üniversitesi onundur.

M.U: Bence Erten kötü ilçe başkanlığı yaptı. İyi ilçe başkanlığı yapsaydı bir dönem daha devam ederdi ya da il yönetimine alınabilirdi. İl başkanlığı için çok çağrılan isim vardı.

A.N: Demokrasi Üniversitesi’nin alanıyla ilgili belediyenin itirazı çok yerinde. Alanın bir bölümü toplu konuta ayrılmış. Belediye başkanı 82 dönüm arazinin tamamını demokrasi üniversitesine ayıralım diyor. Haklı. Burada daha fazla öğrenci olur diyor. Buca’da öğrencileri çıkarın hiçbir şey kalmaz. Şakir Başak ile konuştum. Kent konseyine tepki istifası diyorlar ama Başak görevi bıraktı. Başak’ın istifa etmesinin temel nedeni, kent konseyi değil. Başak bağlı olduğu kurumun aktif olmadığı için istifa etti. Oturup maaş alacak adam değilim dedi. Kentin çeperlerinde doğudan gelen vatandaşlar olduğu için, Başak ile daha rahat diyalog kuracaklarını düşündüğü için atamışlardı. Boş boş oturup maaş almanın anlamı yok.

M.U: AK Parti’de değişim sancılı olacak gibi. Biraz sessiz.

A.N: Karabağlar ve Bayraklı var. Konak da bir ihtimal aday çıkacaktır.

M.U: Bayraklı her zamanki hali. Çıkarsa şaşırmam. Göreceğiz hep beraber. CHP’ye geçelim.

A.N: Bornova’da Cevdet Çayır’ın yerine aday olmak isteyen, üçünün ortak özelliği, Karadenizli olması. Yıllardır Bornova’yı kaybetmelerinin temel sebebi. Umarım bu değişen başkanlarla, 15 tane Karadenizli başkan vardı ya, umarım yine aynı hatayı yapmaz AK Parti.

M.U: Bu bence de çok önemli. Çünkü özellikle AK Parti’den ayrılmış farklı isimlerin, siyasi parti kurduğu bir dönemde böyle bir şey yapması AK Parti’ye ciddi zarar verir.

A.N: Bugün yaptığım bir telefon görüşmesi var. İsmini zikretmeyeceğim. Umarım il yönetimi düzenlerken, bu isimleri, eğer o isimler adaysa, bu kadar çapsız adamlar. Partiyi kapatsınlar. Umarım gözden geçirirler. İnsanlarla diyaloğu olan, tepeden bakmayan, insani ilişkileri olan, hayatı sadece çıkara dayamamış insanları seçerler.

M.U: Kerem Ali Sürekli’nin il başkanı olduğu yerde, çalışkan, disiplinli, teşkilat ilişkilerinde ciddi hassasiyetleri var.

A.N: Sürekli geldiği günden bugüne bu kentle kavgası yok. Bu kentte kavga ede ede kaybetmediler m? Zeybekçi’ye de aynı hatayı yaptırdılar. İzmirli bitli diye. Umarım Kerem Ali Sürekli kendi gibi naif, iyi niyetli insanları seçer de bu partiyi İzmir’e daha rahat anlatır. Sürekli’nin devam edeceğini düşünüyorum. 12 ilçe başkanının değiştirilmesi de naiflik örneği. Bunların dokuz tanesi, Güzelbahçe’yi saymazsak, diğerleri naifçe, ayrılıyor.

M.U: AK Parti biraz fanatik taraftarlar yaratıldı.

A.N: Nesrin Ulema ismi Bornova için geçmiş.

M.U: Sanmıyorum. CHP’de olur da AK Parti’de milletvekilliği yapmış bir ismin ilçe başkanlığı görülen bir şey değil. Çok doğru bulmuyorum. Dönelim CHP’ye. Bütün CHP nefesini tutmuş kurultayı bekliyor. Açıkçası bu kadar sıkıntılı ilçe kongreleri, arkasından il kongresi. Ve gözler PM’ye ve Kurultaya girecek isimlerde. Soyer ve Deniz Yücel ilişkisi ne olaca? Tuncay Özkan’ın buradaki etkisi ne olaca? Adaylar üzerinde bir istişare yapılır mı, Tunç Soyer ve Deniz Yücel arasında. Kongrede listesini göstermeyen bir Yücel, kurultayda Soyer’i mutfağa koyacak m? İsim istişaresi sağlıklı CHP listesine yansır mı'

A.N: Aziz Kocaoğlu yok artık. Kocaoğlu gibi elini masanın üzerine vuracak biri yok.

M.U: Şakir Başak’ın istifası kurultay arefesinde. İstifasını neye bağlıyorsu? Genel başkan yardımcısının yardımcısı olur mu y? Başak muhtemelen PM’ye aday olacak. Özkan’ın ekibinde olan Ekrem Oran, Başak, Utku Gümrükçü, Uğur Yıldırım bunların çoğu koltuğunu koruyamadı. Başak Karabağlar’a aday olmuştu. Kesin aday olur diyordum. Ancak Özkan Başak’ı Karabağlar’da aday gösteremedi. Gücü yetmedi. Mevcut başkanla devam ettiler. Başak’ın PM’ye gireceğini düşünüyorum. Başak Tuncay Özkan’ın en yakın arkadaşlarından birisi.

A.N: Tuncay Özkan’ı var eden ve etrafında bir yapının oluşmasını sağlayan isim Şakir Başak’tır.

M.U: Kongrelerde son üç İzmir kongresinde beraberler. Tuncay’ın da diyet ödeme vakti geldi. PM’ye alacağı isimlerin başında onlar geliyor. Utku Gümrükçü, Ekrem Oran, Deniz Yücel. Tuncay Özkan Başak’ı oraya taşıyacağını taahhüt etmiştir. Bunu da hep beraber göreceğiz. İstifanın gerçek gerekçesi de bu bence. ‘Aktif olmayan bir kurumda olmamın hiçbir anlamı yok. Hak etmediğim maaşı almayacağım’ demek ne demek. Giderken bile büyükşehir belediyesi ile köprüleri atarak gidiyor. Aktif olması için çabaladım, bunların çalışmak gibi bir derdi yok demek istiyor. Soyer’i bombalayarak gidiyor. Tuncay Özkan ile Tunç Soyer’in arası iyi mi senc? Bence ikisi de birbirini günahı kadar sevmiyor. Soyer kent konseyine müdahil olmuş olsa bile hakkıdır. İle de karışmıyorum dedi ama geldi il başkanıyla ve ilçe başkanlarıyla görüştü. Soyer ile Özkan birbirini sevmiyor, aralarında bir rekabet var.

Tuncay Özkan’ın adayı Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu idi. Bu koz hala kenarda bekliyor. Olur da olası erken seçim olursa Deniz Yücel’in istifa edip, Gruşçu’nun il başkanı yapılacağı planları var. Bu hayal değil, gerçek. Atayacaklar. Tuncay Özkan kendini o kadar güçlü görüyor ki. Plan bu. Çağrı Gruşçu, Deniz Yücel olası erken seçimde istifa edip bir yere aday olursa, Gruşçu Özkan’ın il başkan adayıdır. Şakir Başak seçildiğinde dedim ki, beş ay sonra istifa edecek, yerine Çağrı Gruşçu gelecek. Millet gülüyordu, beş ay sonra istifa etti. Tuncay Özkan yakın çevresine, bütün kongrelerdeki çabası, atattığı belediye başkanlarıyla beraber hareket etmesinin altında, İzmir’de İzmir’in patronu olma kavgası var. İzmir’in patronu olma konusunda ilk sınavı il kongresiydi, verdi. İkinci sınav PM ve CHP Kurultayı. CHP’deki bütün yöneticiler kaybetti. Genel başkan yardımcıları içinde tek çıkan isim Tuncay Özkan. Özkan ile ilgili Kocaoğlu başkan iken, çağrı yaptım, bunları bunları yapacak dedim. Özkan ile benim problemim olduğunu söylediler söylediğim herşey çıktı. Utku Gümrükçü ve Ekrem Oran’ı belediye başkanı yapmak için elinden geleni yapacak dedim. Yaptı. Tuncay Özkan beni mahkemeye verdi. Seçimden önce çete demiştim. Şimdi bu isimler nered? Orkun Kolonyalı nerede, Buca’da. Nereye gidiyo? Çeşme’ye gidiyor. Çeşme’ye özel kalem müdürü olarak gidecek, belediye başkan yardımcısı olacak. Özelliği n? Tuncay Özkan’ın yanında, çantacılık yapmış biri olması.

A.N: Parti içinde enteljansıyası, genel kültürü birçok adamdan daha iyidir Kolonyalı’nın. Eminim Orkun Kolonya, şu partide politika üretebilecek isimlerden biridir.

M.U: Orkun Kolonya Konak ilçe başkan yardımcılığı da yaptı. Aktifti. Ondan önce de aktifti. Bana İzmir siyasetinde bıraktığı izi söyle! Buraya gelme gerekçesi birilerinin. Kaç aydır Buca’da. Ne yapmış, anlat bana. Orkun Kalonya’yı sokağa bıraksan Buca sokağında kaybolur. Şimdi Tuncay Özkan kendi etrafında bulunan adamların hepsini bir yere taşıyor. Ama çekirdek, ufak. Uğur Yıldırım’a sahip çıkabildi m? Yönetime soksaydı. Sokamadı. Cemalettin Alper’e sahip çıkabildi m? Kurultay delegesi yaptı mı, sahip çıkabildi m? Tuncay Özkan yıllarca bu adamları kullandı. Ama asıl olan çekirdek ekibi. Çekirdek kadrosu vardı. Gümrükçü, Başak, Kolonyalı, Oran vesaire. Bu adamları aldı, kullandı, adamlarla işi bitti. Özkan, bu kadroları oluşturuyor, inandığı ve güvendiği isimlere statü verip güç kazandırıyor şimdi. Kolonyalı Çeşme’ye neden gidiyo? Başka programda açıklayacağım. Özkan’ın bir sonraki hikayesi şu, 4 yıl sonra bu konjoktör tamamladığında, Özkan’ın hedefi İzmir Büyükşehir Belediye başkanı olmak. Bu hedef doğrultusunda. Gümrükçü’nün hayali de büyükşehir belediye başkanı olmak. Boynuz kulağı geçer. Gümrükçü’nün paylaşımları ve yaptığı gezilere bak. Sağlam oynuyor. İzmir’e hep. Çiğli’de yaptığı işlere bak hep popülist. Hüseyin Mutlu Akpınar ve Utku Gümrükçü’nün çok ortak yanları var. İlk bir yılı kültür, sanat. Git Çiğli’ye bütün billboardlarda grup bilmem ne, yok bilmem ne konseri, paneli. Bir yıldan beri kültür, sanata. Niye Bornova, Karşıyaka, Bayraklı yapmıyor. Gümrükçü’nün derdi kalabalık fotoğraf vermek. Makamını kullanarak daha popülist durum almak istiyor parti içerisinde. Kent konseyine bile müdahale ediyor. Her taşın altından o çıkıyor. Neyi konuşacağız. Bu kentte Özkan’a yakın olan bir sitenin muhabiri, büyükşehir ve o bir pastanede buluşuyor, o da fotoğraf çekiyor ve açıklama alıyor. Bu adamın güveneceği bir iki gazeteci var. Haberi iki site kullandı. Aynı fotoğrafı kullandılar. Soyer’in bu haberle ilgili kendini ifade etme hakkı yok. Büyükşehir belediye başkanı kent konseyi başkanını seçme ve talep etme hakkı var. Bunun üzerine bir genel başkan yardımcısı işini gücünü bırakmış kent konseyi için büyükşehir belediye başkanı ile kavga ediyor.

A.N: Tuncay Özkan parti içinde kaybetmeyen ender isimlerden. Özkan’ın taçlanmasının tek yolu var, onu bu kente geldiğinde yalnız bırakmayan ama onun bir yere getiremediği Şakir Başak’ı PM’ye taşımak.

A.N: İlçelerden başlayarak mavi beyaz kongresi vardı bu kentte ilçe kongrelerinde. Kent konseyinde de vardı.

M.U: Diyorum ki Mustafa Özuslu ile kent konseyinin organik bağı olabilir. Meclis başkan vekili.

A.N: Mavi beyaz çekişmesi Karşıyaka ADD seçimlerine kadar sirayet etti. Bu kentte kim ne derse desin keskinleşmiş bir mavi beyaz çekişmesi var. Rıfat Nalbantoğlu bu kentte kaybetti, genel merkezde de sıkıntıları var.

M.U: Tuncay Özkan ve Erdal Aksünger’in esamesi bu kentte okunmazken, Aziz Kocaoğlu istemiyor diye genel başkan aldı, bunları genel başkan yardımcısı yaptı. Yukarıdaki işler senin dediği gibi olmuyor. Tunç Soyer ve Rıfat Nalbantoğlu’nu o kadar hafife alıyorsun ki.

A.N: Tuncay Özkan’ın buradaki başarısını perçinlemesinin tek yolu, Şakir Başak’ı PM’ye taşıması.

M.U: Şakir Başak PM’ye girsin. Oradan Tuncay genel başkan olsun. Başak’ın siyasi başarısı nedi? Bu kentte il başkanlığı yapmış, 31 ilçeyi kazanmış bir adamı yerden yere vuruyorsun, Konak’ta bir iki dönem ilçe başkanlığı yapmış birini alıp göklere çıkarıyorsun. Rıfat Nalbantoğlu’nu doğruyorsun sabahtan beri.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.